Bu sene üniversiteye başlayacağım. Geçmişteki yaptığım hatalardan ve yaşadıklarımdan sonra kendime özgüvenimi yitirdim. Paranoyaklık başladı. Sanki yaptığım hatanın cezasını ömür boyu çekmek zorundaymışım gibi geliyor. Hayattan tad alamıyorum. Kendimi odama kapattım. Güzel olduğumu söylerler ama buna rağmen bir türlü kendime gelemiyorum ezik gibi hissediyorum kendimi. Gelecek kaygılarım var. Sürekli önümde engeller var. Çok karamsarım. Ne yapabilirim?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(30-35)+1 yılSen aynen bensin desem yeridir. Ciddiyim aynı durumdayız hemde tamamen aynı düşünceler ve bende üniye başlıycam bu yıl üstelik benimki hiç sevmedigim bir bölüm ingilizce ve puanım 70 altına düşerse bursum kesilcek falan of ki ne off bu dertlerin depresifligin yanıdna hiç bir şey yapamıycakmışım gibi geiyor banada çok korkuyorum ömür boyu etiketlenmekten ve dışlanmaktan hor görülmeten..
Kongos - Come With Me Now açıp geçen gün makyaj yapıp giyinip dolandım az kendimi güzel his ettim arabada son ses müzikle geizp alış veriş yapmak cidden bir terapi :D05 Yorumla
Soran+1 yılSende miadin cikar diye korkuyosun canim? Ne yapicaz ya
Cevap sahibi+1 yılBilmiyorumki hayat çok zor düşününce birinin bir iftirası bile seni o kadar çok zor duruma sokarki. Önemli olan bunun bir parçası olmayı seçmek ya da seçmemek hayatın yani. Yoksa sonsuza kadar kendini evine kapayıp dizi izleyip durman gerekcek sanırım başka türlü geçmez bu hayat. Bunun parçası olmayı seçmek lazım diyorumda seçsen dahi korkusuz olamıyorki insan korkuyor bir söz olur diye off off yani kelimenin tam anlamıyla çok zor be hayat çook zor.. Cesur olmak şart cidden yoksa yaşamak çok zor umarım cesur oluruz bir gün..
Soran+1 yılBasarabilir miyiz sence? Insanlarin onyargilarindan cok korkuykrum ya her erkek bize yatmak icin yaklasirsa ciddi bir kiz olarak bakmazsa?
Cevap sahibi+1 yılBen ondan degil daha çok sırf bu yüzden dolayı benim cidden aşık oldugum kişi beni sevmezse ailesi kötü gözle bakar beni dışlarsa ki hiç yapamdıgım sadece iftira atıldıgı için olursa diye. Kız olmak çok zor ya küçükken uzun güzel saçına sakız yapıştırırlar diye korkardık şimdide iftiradan offf off.. Benim sevdigim kişi sırf böyle bir şeyden dolayı beni sevmezse o zaman kahrımdan ölürüm işte.. Düzgün bir sürü erkek var bu arada o sorun degil sorun bence bu..
Soran+1 yılSeven erkek her turlu sever bence hatta iftira atani bile karsisina alir
En İyi Cevaplar
Üniye başladıgında hersey 0'dan başlıyor emin ol buna kendini toparlamak için bire bir.. Sıkma hıc kendnı akışına bırak hersey kendiliğinden gelişiyor zaten
03 Yorumla
Soran+1 yılTanıdıklarım çıkarsa diye korkuyorum tatlım geçmişten
Soran+1 yılerkeklerin beni cinsel bir obje olarak görmesini istemem
Üniversite yeni bir aile demektir. Ayrıca Hiçbi Yapılan Hata Omur Boyu Çekilecek Duzeyde Olmamalı... Sadece Kafana Fazla Takıyosun. Üniversitede Hayatının En Güzel Senelerini Yaşayacaksın. Kendine Zindan Etme Bu Yılları :)
023 Yorumla
Soran+1 yılGeçmişimi bilen tanıdıklarım çıkarsa orda diye korkuyorum :(
Soran+1 yılgüvendim maalesef acı çekiyorum...
Soran+1 yılŞerefsizin birine çok güvendim hatalar yaptım adım çıktı bunun yayılmasından korkuyorum tanıdık çıkarsa üniv. de diye
Soran+1 yılneden ciddi bir problem değil mi :(
Soran+1 yılnelerle karşılaşıcam kötü şeylerle mi
Soran+1 yılbenimkiler hafif kalacak yani... inşallah
Soran+1 yılErkeklerin beni cinsel obje olarak görmesini ya da bu yüzden beni tavlamaya çalışmasını istemiyorum
Soran+1 yılSizce adım çıkar mı? :(
Soran+1 yılAma o cocuk biliyor. O anlatmaz mi yani ben baska kisilere daha anlatmazsam?
Soran+1 yılEvet
Soran+1 yılSizceadimi cikartr mi? Kuruntu mu yapiyorum sizce :(
Soran+1 yılBu cocuk beni ne zaman gorse yavsar en son kufretmisti sonra ozur diledi istek gondermisti kabul etmedim yapmaz yani diki off insallah :(
Kişilik & Karakter konusunda 455 cevap paylaştı. Gücünüzün tükendiğini sandığınız yer, bir adım daha direnirseniz kurtuluşun aniden kolunuzdan tutacağı yerdir...
09 Yorumla
Soran+1 yılcidden böyle mi? ne güzel söz
Soran+1 yılbuna şahit oldunuz mu peki?
Soran+1 yılAllah yardımcınız olsun
Soran+1 yılmücadele verdim hep verdim ama dayanamıyorum artık sanki hep kötü şeyler olacakmış bu hata ömür boyu peşimi bırakmayacakmış gibi geliyor amin
Soran+1 yıldoğru şeyler yaptım geçmişte ama bundan sonra doğru şeyler yapıcam inşallah
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
2
Cevap
15Cevap
Temel sorun. Bende üniversiteye başlıcam bu sene çok arkadaşımda bu sorun var sıkıntı yapmaya gerek yok olabildiğince sosyal kulüplere katılmaya çalış ve 1 yıl hazırlık oku derim
02 Yorumla
Soran+1 yılhazırlık neden?
Bu hayatta aile nden bile önemli olan sensin hiç bir şeyi umursamaz. Sokağa çık ve onlara gününü göster.
06 Yorumla
Soran+1 yılarkamdan kötü konuşurlarsa peki?
Soran+1 yılOneriniz var mi peki nasil tepki vermeliyim?
Soran+1 yılO zaman normal bir sevgilim olur mu? Adim temize cikar mi
burada ki cevaplar yerine kolay bir sosyal fobi olan psikolojik hâliniz var. Hastaneye git bedava psikologa anlat iki uç seansta sorunun hal olur
00 Yorumla
+1 yılOkumaya mı gideceksin
Erkeklerle yiyişmeye mi?
Özgüveni ne yapacaksın git gir dersine çık git evine yurduna her neyse bak keyfine016 Yorumla
Soran+1 yılAnlama tarzın buysa ben bir şey demiyorum.
- +1 yıl
Ulan tipsiz kezban benim özgüvenim % 1500 dür spor ve fit vucut + 1.80 boy sen raad ol ama senin gbi kezbanlar yiyişmeye gidiyor götünüz bok kokar sizin hadi bb
Soran+1 yılSenin gibi bok kokan bir beyinsizle uğraşmaya değmez. Allah boy vermiş de gerisi belli değil
- +1 yıl
Hadi kardeşim uzatma sana başarılar özgüvensiz köpek
Soran+1 yılAllah ıslah etsin seni...
- +1 yıl
Allah belanı versin senin o zaman ben sana düzgün bişe yazdım geldin ters yorum atıp canımı sıktın şimdi de havla dur orada köpek seni
Soran+1 yılAllah ıslah etsin seni demek beddua mı? Yazık ya sana acıdım...
- +1 yıl
ben sana insan gibi yazı yazdım sen niye lanetli ayılar gibi davranıyorsun bana düzgün yazı yazdım yiyişme lafını görünce salak salak şeyler yazmaya başladın.
Soran+1 yılÇünkü amacım yiyişmek değil.
- +1 yıl
bunu tatlı dille belirtebilirdin işte özgüven için spora yazılabilirsin zayıfsan kilo kiloluysan zayıflarsın
sporu sadece kilo al ver olarak düşünme insana hem fiziksel hem mental açıdan beyin açısından özgüven katar
Soran+1 yılspora gittim zaten zayıfım...
sorun dış görünümüm değil her şey tamam. benim korkularım geçmişe dair- +1 yıl
Korkan insan her zaman kaybeder
insan kendi kendini korkutuyor korkulacak bişe yok
canım benim korkma neden korkuyosun ki ne var seni korkutacak bu kadar yaz bana paylaş benimle
Soran+1 yılerkek arkadaşıma inandım zamanında... çok seviyordum ama o beni sadece cinsel obje olarak görmüş. Tabii yüzeysel bazı şeyler yaşadık. Bu durumu hatalar yaparak şok etkisiyle ben aptal gibi anlattım acılarımı paylaştım güya salak kafam adım çıktı biraz safım... gideceğim üniversitede tanıdık çıkabilme ihtimali yüksek anlatırlarsa okulda adım çıkarsa diye korkuyorum
- +1 yıl
yok öyle bişe işte insanların ne kadar şeytan oldugunu ogrenmış oldun bunlar hep tecrübedir
kimse sana yan gözle bakmaz üniversite lise gibi degildir kimse kimseyi tanımaz
herkes kendi grubuyla takılır 1 yıl boyunca aynı sınıftaki insanla muhabbetin bile olmaz
sen kendi halinde takılmana bak elbt kafa dengi arkadaşlar bulursun
özgüvenini orda kırarsın zaten korkma dedigim gibi korkan insan her zaman kaybeder korkma.
Soran+1 yılErkeklerin beni cinsel obje olarak görmesini ya da bu yüzden beni tavlamaya çalışmasını istemiyorum.
Çok büyük tecrübe oldu kimse yaşamasın bunları...
Gecmisi hizli gecmen lazim gecmisten ders al ama gelecege bak. Insanin en buyuk savasi ne parayla ne baskasiyla ne gucle ne baska birseyle. Kendini yenmelisin kendini yenersen dunyayi yenersin. Insanin en buyuk savasi kendisiyle olan savasidir.
02 Yorumla
Soran+1 yılçok güzel bir yorum...
+1 yılHer şeyi unutabilirsin yeni bir sayfa açabilirsin.
026 Yorumla
Soran+1 yılGeçmişimi bilen tanıdıklarım çıkarsa orda diye korkuyorum
- +1 yıl
Geçmişini bilen tanıdıklarını ve ona inananları görmezden gelirsin sende
Soran+1 yılinşallah kolay olur umarım
- +1 yıl
Bu dünyada kolay bişi yok. Zaten kolaylıklar acizler içindir zorluklar ise asiller için. Zor olanları atlat güçlü insan ol :) Derdin olursada mesaj at bitane fake açıp kim olduğun adın ya da cinsiyetin umrumda olmaz sadece darda olan birini rahatlatmak isterim bu söylediğimdede gram yalan yok yemin ederim :) Mutlu olmaya bak ve kafana takma altın kural bu
Soran+1 yılÇok teşekkürler... Acılar çektim bedellerini ödedim, ödüyorum da. İnsanların beni basit kız olarak görmesini istemiyorum
- +1 yıl
Hatalarından bahsetsene biraz
Soran+1 yılerkek arkadaşıma inandım zamanında... çok seviyordum ama o beni sadece cinsel obje olarak görmüş. Tabii yüzeysel bazı şeyler yaşadık. Bu durumu hatalar yaparak şok etkisiyle ben aptal gibi anlattım acılarımı paylaştım güya salak kafam adım çıktı biraz safım... gideceğim üniversitede tanıdık çıkabilme ihtimali yüksek anlatırlarsa okulda adım çıkarsa diye korkuyorum
- +1 yıl
Al işte. Bidaha asla güvenme böyle konularda kimseye benim en büyük tavisyem bu önemli olanda bu. Elalem neder bunuda düşünme elaleme ne ya onalara noluyo? Kim onlar? Rahat ol tanıdık çıkarsada görmezden gel bunu yapabilirsin gerçekten üzme kendini olan sana olur
Soran+1 yılErkeklerin beni cinsel obje olarak görmesini ya da bu yüzden beni tavlamaya çalışmasını istemiyorum. Yani içimi bilmeden, yaşadıklarımı bilmeden beni kaşar olarak görmesini istemiyorum. Kendimi çok üzüyorum. Küçükken üniversite hayallerim ne güzeldi şimdi başlayacağım kabusa dönerse diye korkuyorum
- +1 yıl
Hiçbir şey kabusa dönmemeli bak yapman gereken artık evlenene kadar kendini koruman erkek arkadaşın sana bunu teklf mi etti hayır diyosun bidaha mı basıyosun tekmeyi buna izin vermiyosun o zaman kim ne derse desin ve inşallah güzel rabbim üniversite hayatını küçükken kurduğun hayaller kadar güzel kılar :)
Soran+1 yılya benimle ciddi düşün bir erkek arkadaşım olmazsa ve yatağa atmaya çalışırlarsa? :( biliyorum zaten akıllandım teklif ederlerse öyle bir şeyi asla izin vermem seven insan evlenmeyi bekler
- +1 yıl
Bak böyle bişi yaşamasan bile çalışan olcaktı hep olur böyle şerefsizler gelecek hakkında böyle kötü düşünürsen kötü olur iyi düşün olmayacak de her şey güzel olcak de
Soran+1 yılinanın umudum olmasa zaten intihar etmiştim. o kadar savaş verdim ki hiçbir işim rast gitmiyor. İstediğim bölümü az bir puanla kaçırdım hayalkırıklığı her şeyin sonu...
- +1 yıl
Hangi bölümdesin şuan. Demekki hayırlısı buymuş
Soran+1 yılpsikoloji :(
- +1 yıl
Ne istiyodunki peki
Soran+1 yılözelde yarı burslu pskiloloji tabii hukuk
Soran+1 yıl*psikoloji
- +1 yıl
bak gerçekten bekide hayırlısı bu senin için belkide sıkıntılarından kurtulcağın bölüm burası böyle düşün
Soran+1 yılinşallah dediğiniz gibi olur
- +1 yıl
inşallah çok güzel bir üniversite hayatın olur :)
Soran+1 yılçok teşekkürler dinlediğiniz için... inşallah :)
- +1 yıl
ne demek azcık rahatlatabilmişimdir inşallah :)
Soran+1 yılevet çok sağolun umarım bir şey olmaz :)
- +1 yıl
Olmayacağına inan olmasın :)
Soran+1 yılinşallah :)
+1 yılHayatta olumden baska ciddiye alincak bisey goremiyorum odandan cik ve hayatini yasa
07 Yorumla
Soran+1 yılkorkuyorum insanların düşüncelerinden
- +1 yıl
Hayat senin hatalar da dogrular da elalem icin degil kendin icin yasa
Soran+1 yıladım çıkmasın da...
- +1 yıl
Tek patlak sen degilsindir rahat ol :D
Soran+1 yılben patlak değilim... 'patlak' diye kullandığın tabir de çok kaba ayrıca
- +1 yıl
Ben kaba bir insanim ama :(
Soran+1 yılkal öyle o zaman
başladığında her şey geride kalmış olur sen bile inanamazsın özgüvene gerek yok sadece biraz inanç lazım
012 Yorumla
Soran+1 yılGeçmişimi bilen tanıdıklarım çıkarsa orda diye korkuyorum canım
Soran+1 yılsağol canım. Şerefsizin birine çok güvendim hatalar yaptım adım çıktı bunun yayılmasından korkuyorum tanıdık çıkarsa üniv. de diye
Soran+1 yıldiledim canım istedim ama yine de kafama takıyorum
Soran+1 yılsevgi ve ilgi istiyorum sevmek sevilmek istiyorum canım... ama adım çıkarsa herkes bana farklı yaklaşacak :(
Soran+1 yılinşallah canım benim inşallah :(
Soran+1 yılsağol canım inşallah sende mutlu olursun
sen kendini toparlamadigin surece herkes seni ezik görmeye başlar şu an gormeseler bile. hatalarının boyutunu bilemiyorum ama milletten destek falan bekleme insanin en buyuk dostu kendisidir
05 Yorumla
- +1 yıl
bir cahillik etmişsin. zaten öyle bir kız olsaydin şu an böyle korkularin olmazdi. önemli olan hatalari tekrarlamamak. ad cikarma konusuna gelince üniversite hayatında senin yaptigin hatalari insanlar herkesin icinde yapiyor. zaten seni gercekten seven biri pişmanligini da kabul etmeli.
Soran+1 yılErkeklerin beni cinsel obje olarak görmesini ya da bu yüzden beni tavlamaya çalışmasını istemiyorum canım
Soran+1 yıladım çıkarsa onlar da olmaz belki
Kitap oku. Adi. ben dunyanin en akilli insaniyim. Sonra gor neler degisiyor.
01 Yorumla
Soran+1 yılçok sağol
Kelin ilacı olsa başına sürer. : ) Aynı durumdayız. : )
00 Yorumla
+1 yılPsikolojik destek almalısın :)
03 Yorumla
Sorangeçer mi sizce? :(
- +1 yıl
İşbu profesyonel desteğin amacı kişinin ihtiyaçlarını gidermektir. Elbette ki bu halinizin sevepleri vardır. Somurtanprimat psikiyatr tavsiye eder ve saygılarını sunar. :)
Soran+1 yılinşallah :(
Gizli Üye(36-45)+1 yılYaptığın hatanın içeriği de önemli sakıncası yoksa paylassn?
00 Yorumla
+1 yılGitme bence kal 1 sene daha hazırlan akjsdfsdfsdf
01 Yorumla
Soran+1 yılAman ne komik.
zamanla hersey zamanla
00 Yorumlahayırlı olsun hangi üniversite
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyaptıgın hatayı de sana çözümünü diyeliö
00 Yorumla
Devamını Gör(2)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz