Toprağı kazıyıp kendine dev binalar yapıp, evlatlarına mezar hazırlamayan ve aksine ailesi, çocukları ile ilgili, şefkat ve merhamet gösteren.. Kendini korumak için seni sözleriyle yaralamayan, tutarlı, kararlı, akıl ve iradesini kullanmayı bilen.. Irk, din, dil, para, sosyal statü ayrımı yapmayan birey bence buna yakın bir insandır.
Mükemmel, kusursuz insan yoktur.. Tanıma uyan, yakın insanlar vardır..
Mükemmel diye bir tanım yok hayatımda. Ona yüklediğim anlam onu mükemmelleştirir. Örneğin; burnu, ağzı gözü, düşünceleri, fikirleri çok güzel olmayabilir ama bunlar tamamen benim ona hissettiğim duygularla mükemmel sıfatını taşıyabilir. Yani mükemmel insan benim sevdiğim insandır desem doğru olur. Bir insanın hayranlık uyandırıcı özellikleri olabilir ama bu dediğim olmadıktan sonra bir anlamı yok benim için.
İnsani değerlere bağlı olan Ahlaki değerlere bağlı olan Vicdani değerlere bağlı olan
Bunlara bağlı iken karakter genelde düzgündür ve kabul görür bende.
Mükemmel? Kimse mükemmel olamaz, sadece bazen o kadar sevgi ya da saygı hissederim ki karşımdaki bazı insanlara onlara mükemmel olduğunu ifade ederim. Mutlu kal 🌺
Mükemmellik peşinde olan insanın yarışı sürekli başkalarıyladır. Olabileceğinin en iyisi olmaya çalışanın derdi ise kendisiyledir. Kendi gerçeklerinizi baz alır, rol modeller belirleyip onlardan ilham alır, hedefler koyar, ama esas kimliğini, başkaları gibi olmak uğruna feda etmez mükemmeliyetçi insan. Tabii hayatta kimse mükemmel değildir herkesin bir kusuru vardır ve önemli olan kusurları güzelleştirmektir.
Benim gözümde mükemmel insan yok. Binbir çeşit insan var. Bu da ne kadar büyük bir mucize. Hepimizin istediği kabul gördüğü bilindik kişilik/karakterler elbette. Bir insanda olması gerekenler.
Dürüst, menfaatsiz, sadık, kibirsiz, ince düşünceli, kibar, olgun, saygılı, anlayışlı, halden anlayan, sırttan vurmayan, iki yüzlü olmayan, sinsilik nedir bilmeyen, egoist tavırları bulunmayan, kendi mutluluğu kadar insanların mutluluğunu da önemseyen, kalp kırmaktan korkan, haksızlık/adaletsizlik karşısında susmayan, iyi gün dostu olan insanlar mükemmel insanlardır.
Mükemmel insan yoktur, herkes kusurlarıyla güzeldir, eh işte o kadar kusur kadı kızında da olur sözü buradan gelir, o yüzden pas geçiyorum güzel soru tebrikler <3
Mükemmel insan yoktur bu gerçeği benimsemeyi tavsiye ederim. Kişiselleşmis görüşler ayrı tabikii; mesela sevdiğini gözünde mükemmel insan olarak görmek ❤️ Ama genel kanı ve mantıkta gidersek böyle bir şey mümkün değildir
Mükemmel insan ya da bir tane doğru insan yoktur. Birden çok doğru insan vardır. Yani 7.5 milyarlık popülasyonda bir kişiye doğru demek bence biraz yanlış. Çünkü her insan farklıdır ve herkesin hataları ve pürüzleri olacaktır bir şekilde.
Zorluklara sabır gösteren, insanlara tahammül edebilen, sorun yaratmayıp sorun çözen, zorlaştırmayıp kolaylaştıran ve güzel bir kalbe, ahlaka, düşünceye sahip olan insandır...
Hiç kimsenin etkisi altında olmayan ve kimseye muhtaç olmayan insan benim için mükemmeldir. İster çok güzel isterse çok çirkin olsun güçlü insan mükemmeldir.