Bazı kişileri görüyorum hemcinlerini çekemeyen o kadar kişi var ki. Kimi yaşadığı hayatı, kimi saçını, kimi gözünü. Sizce bi kadın neden arkadaşlarını kıskanır?
Çok güzel bir kadın, hemcinsleri tarafından neden hep kıskanılır?
Genelde erkekler tarafından da dışa daha önem verildiği için rekabet yarattığı içindir. Herkes daha iyisinin peşinde olunca kendinin yetersiz olduğunu düşünenlerin bir kısmında kıskançlık oluyor. Güzel olan kişi eğer egoistse bunu daha da körüklüyor.
İnsanlar doğarken içlerinde vardır kıskançlık duygusu, kadınlara özgü değildir, erkeklerde birbirini kıskanır sadece bunu kadınlar kadar belli etmezler herkes için geçerli değil tabii ki, bu kıskançlık duygusunu bastırabilen insanlar aramızda mevcut.
Açıkçası ben güzel olan kızları kıskanırım lakin bu onları çekememeden değil. Etrafımdaki insanlar sürekli cirkinligimi vurguluyor, yüzüme söylüyorlar. Bu da güzel kızları kiskanmama neden oluyor. Bir çok defa bu sebepten ağlayıp aynalara küşmüşlügüm oldu.
Meşhur sözdür: Kadının düşmanı kadındır. Güzel bir kadını hemcinslerinin çekememesi, hasetlik çekmesi hatta düşmanlık etmesi kadar normal bir durum yoktur.
Eğer hem güzel hem de karakteri iyi ise sadece güzelliği "bende de" olsun isterim ama karakteri iyi olduğu için ona hayran hayran bakarım ve arkadaşım olsun isterim. Sırf güzel ve iyi biri diye onu kötü niyetle kıskanıp kötü davranmam, ki çool güzel arkadaşlarım da oldu ve ben de o güzellikten istedim ama kıskanıp kötü davranmak yerine gayet de iyi anlaştım
İnkar etse de kadının yaratılışı gereği yaptığı en doğal davranışlardan biridir. çok büyük bir gayret ve başarı ile gizlese de hatun kısmısı hemcinsini istemese bile her daim kıskanır.