Size göre nasipsiz kimdir? bazı insanlar varki ilmin içinde yüzüyor çok okumuş ama cahil bu nasipsizdir bence veya Çevresindekilerden çok kazık yemiş çok imtihan olmuş ama hiçbir ders alamamış bunlardan bu kişide nasipsizdir bence..
Allahın umudunu yitirdiği insanlardan olmaktan sakınırım.. kara kalpten intikamdan hırs dünya zenginliği ve şehvetden yine ona sığınırım allah kalplerimize girecek iblislere zincir vursun nefsimizin hafsası olsun, dil ne anlatır nasıl anlatır allah bilir.. kalpleride sadece allah bilir.. allah herkesi tertemiz bir kalple alsın yanına öylede haşretsin.. vay allah ile aldatanların haline! insan hadı aynada kendınden utanmaz, icabında evladındanda utanmazda ya allahı nasıl kandırırki! ondan hiçmi utanmaz! öyle insanlar dolasıyorkı etrafta sanıyorsunuz ermiş! işin aslını bir bilseniz aslında en büyük nasipsizmiş:) allah herkesi son hesaba çekilmeden evvel kendini hesaba çekenlerden eylesin.. ölüm insana en yakın şey..
İslam beldesinde olup, ezanların gürül gürül okunduğunu duyup, böyle bir nimeti görmeyip, kendine değişik yol arayanlardır...
Kuran-ı Kerim’i okumayıp, hayatına geçiremeyenlerdir...
Kainat kitabı (bütün nimetler, hayvanlar, bitkiler, yeryüzü, Sema ve bunların mükemmel-hatasız-eksiksiz-sanatlı-hesaplı bir şekilde yaratıldığı bir sayfa); yaratıcıyı (Allahü Teâlâ'yı) haykırdığı halde, hala inanmamakta direnenlerdir...
Nasipsizlik sanırım ayağına kadar gelen nasibi inat, kibir gibi nedenlerden dolayı geri tepmek oluyor. Yani benim gözümde öyle. Görselde bahsedilen nasipsizlik ise bu duruma çok büyük bir örnektir. Maalesef o devirde yaşamak da bir önem katmıyor her insana. Ebu Cehil örneğinde olduğu gibi... Bir İslam coğrafyasında doğup, Müslüman ailelerde yetişmek de bu zamanda en güzel şükürdür. Eğer biz bunu değerlendiremez, kendimize bir şeyler katamazsak Ebu Cehil gibi (Allah korusun) nasipsizlerden oluruz...
Gönlü mühürlü insanlar vardır, ne hatasından ders çıkarır nede söylenenlerden öğütlerden anlar. Allah nasibini öyle kesmiştir ki Kurandan okur, ama onuda kendince fetvayla yaşar 🙂bilmem anlatabiliyor muyum
Cahil kelimesi ebu cehilden gelir. Günümüzde farklı kullanılsa da anlamı bilmemek demek değil bildiğinden vazgeçmemektir. Yoksa ebu cehil çok çok bilgiliydi. 3 dil bilirdi ve büyük bir kanaat önderiydi. Elinde yararlanabileceği sayısız kaynak vardı. Yine de cahil denildi. Evet galiba bu bir tür nasipsizlik
Ne kadar okursan okursan oku sırf inanmıyorsun diye hayatı boyunca tek okuduğu 600 küsür 1400 yıl önce yazılmış bir kitabın inananları tarafından günümüz şeklinde kullanıldığı haliyle cahil olarak yaftalanmak da büyük nasipsizlik😀
Allah Ebû Cehile nasipli olabilmesi için bir çok fırsat sundu ama o hep nasipsizligi seçti.. Ve şunuda belirtmek isterim hayırsız ilmin hiçbir faydası yoktur bana göre misal 3 dil biliyormuş ama bildiği dille faiz yapıyormuş İslami Red ediyormus ne faydası kaldıki o ilmin ve yine bana göre cahillik herseyi en dogru sekilde kendinjn bildiğini sanmaktir ve kendinden başka düşünen kişilere zulüm etmektir bu ikiside Ebû cehilde varmış yani nerden tutarsa tutalım bana göre cahilmis..
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Nasipsiz insan, doğruları yapabilecek tercih hakkı varken hatalara devam eden insandır. Buna aşl, iş, makam, aile ve sosyal hayatın tümünü katabiliriz.
Firavunun bir kere bile başı ağrımadı. Biz inananlar için sıkıntı Rabbimin bize verdiği imtihan değil midir? Bizim ona el açmamızı, aman dilememizi istediği için değil midir? Sen inanan bir adam olarak bjnu söyleyebiliyorken inancı olmayan, kafası karışık olan birine biz inancımızı nasıl anlatalım? @eskikafalıadam
Kardeşim bana göre o konu değişiyor bazı konularda nasibimiz farklı yerlerde olabiliyor Evet ama mesela kuran okumayan namaz kılmayan müslüman olmayan kişiler bana göre nasipsizdir birde İslami bildikleri halde yapmayanlar Ebû Cehil gibi dahada nasipsizdir.. Biz bu dünyaya imtihan olmaya geldik Rabbim bazisinin mümin olmayan bir aileye verdi o kişinin imtihanı islami bulup iman etmektir buraya kadar imtihan Ama islami bulup iman etmeyen kişi imtihandan kalır ve nasibi kendi eliyle itmis olur yani kendi isteğiyle nasipsiz olur