Acid_Qeenn | Kişilik & Karakter konusunda 1,3b görüş paylaştı.
Fenomen
1 gü
İnsan ulaşamadığı, yapamadığı şeyler için yaşar ve heyecan duyar. Ulaştıklarının ise bir önemi kalmaz. Bir çocuğa bir oyuncak alırsanız onun değerini bilir ancak istediği her şeyi alırsanız hepsini kırar...
0|1
0|0
LEYYA_GS | Kişilik & Karakter konusunda 4,2b görüş paylaştı.
Fenomen
1 gü
İnsanoğlu memnuniyetsizdir her şey istediği gibi olsa bile bir eksiklik yaratır kendine.
2|1
0|0
BlueCupcake | Kişilik & Karakter konusunda 2,6b görüş paylaştı.
Fenomen
1 gü
Evet diyebilirdim.
0|1
0|0
hiçyolcusu | Kişilik & Karakter konusunda 257 görüş paylaştı.
Xper 6
1 gü
Mutluluğa hep farklı bakmışımdır. Mutluluğu kendi içinde bulamamış bir insanın önüne bütün dünyayı serseniz de mutlu olamazlar bence. İnsan ufacık şeylerle mutlu olabildiğinde hayatın tadını alabiliyor çünkü.
Ayrıca mücadele etmeden, bir imtihanın eşiğinden geçmeden insan elindekilerin değerini bilemiyor. Tam da sizin dediğiniz gibi. Hayat tüm bu zorlukların ve güzelliklerin birleşimidir. Hüznün içinde dahi bir mutluluk hep gizlidir. Yeter ki insan görmek istesin...
İnsan her şey istediği gibi olsun ister. Ama olmayan şeylerin ardında dahi nice güzel 'hikmetler' mevcuttur. Bu hikmetleri idrak etmek ve Allah'ın yüceliğini görmek beni hep daha mutlu etmiştir. Hamdolsun...
2|3
0|0
YourName333 | Kişilik & Karakter konusunda 395 görüş paylaştı.
Yoda
1 gü
Dünya hayatında bir insana tüm dilediklerini sunsak da asla daimi huzur ve mutluluğu bulamayacaktır. Çünkü bizim yaratılış fıtratımız buna meyillidir. Eskiler ne güzel demişler, '' bal yiyen baldan usanır '' diye, demek ki dünyanın en hoş şeyini yerken bile bıkabiliyoruz, nasıl daimi huzur ve mutluluk edinebilsin ki?
Öte yandan, elbette siz de haklısınız. Yoğu görmeden, asla eldekinin de kıymetini anlayamıyor insan. Ne zaman ki elindeki değerleri, nimetleri yitirmeye başlıyor, o vakit dünyaya dair pişmanlıkları, serzenişleri baş gösteriyor. Bilakis, insan eğer sağlıklı ve mutlu iken şükür edebiliyor, nimetlerin ve eldekilerin kıymetini anlayabiliyorsa dünyada ancak bir nebze olsun kalben ferahlığa erebilir. Şu dünyada sıhhat ve huzur dışındaki arayışı olanların tamamı bir gün, kesinlikle pişmanlıklar içinde kalacaktır.
Bu sahayı iyi değerlendirip de daimi huzurun olduğu ahirete yatırım yapmaktır ancak bize düşen.
1|1
0|0
Asmha | Kişilik & Karakter konusunda 85 görüş paylaştı.
Xper 5
1 gü
"ALLAH bilir, siz bilmezsiniz" ayeti sırrınca insan, istediklerinin hayr mı şer mi olduğunu bilmez, bilmediği için ister de ister.
Bazen geçmişi düşündüğümde dua dua yalvararak, ağlayarak ettiğim dualar kabul olmadığı için ALLAHa şükrediyorum şimdi.
Ennihaye her şey istediğimiz gibi olsaydı mutlu olmazdık. Kim bilir ne hallerde olurduk. Çok şükür ki ALLAH her isteğimizi nasip etmiyor🌺
4|2
0|0
YasayanAydinlik | Kişilik & Karakter konusunda 998 görüş paylaştı.
Yoda
1 gü
Hayır diyemezdim hatta dünyanın en mutsuz insanı bile olabilirdim çünkü geriye baktığımda istediğim ama olmayan çok şey var ozaman en mantıklısi en güzeli gibi görünsede Şu an iyiki olmamış diyorum.. Biz sadece gözümüzün gördüğü ilmimizin yettigi kadarıyla birseyler seçebiliriz Ama Allah herseyi görür ve sonsuz bir ilme sahiptir hersey kendi istediğim gibi değil Rabbimin istediği gibi olduğu için mutluyum😊 çünkü şüphesiz en hayırlısi onun istediği yaptığı nasip ettiği gibidir..
Herkes mutluluğu farklı yerlerde arıyor üstad.. Benim için bir çocuğun tebessümle bana bakması bile beni mutlu edebilecek yeterli birşey. Bunun yanında herşey istediğimiz gibi olsaydı yeryüzünün cennetten bir farkı olmazdı. Ama buna da hamdolsun diyorum..
0|1
0|0
azelcan | Kişilik & Karakter konusunda 4,3b görüş paylaştı.
Master
21 sa
.İnsanların kendilerini anlatırken ki, sahteliğini anlatan bu yazı çok hoşuma gitti. Herkes mutlu olursa, canları sıkılıp, beni mutsuz edebilirler gibi veliyor bana.
Bilmem, belki o vakit hep daha hep dahasını isteyen ve elindekilerle yetinmeyen insanlardan sadece biri olurdum. Az 'ı karar olmazdı muhtemelen. Yalan söylemeye de gerek yok.. Ya da başka profiller çizmeye.
3|1
0|0
superpsikolog | Kişilik & Karakter konusunda 10b görüş paylaştı.
Master
1 gü
Şu an hayat tam benlik. Acı, tatlı, ekşi, özlem ve aşk. Bence hayatı olduğu gibi kabullenmek daha mutluluk verici.
2|1
0|0
Sakaryalim | Kişilik & Karakter konusunda 3b görüş paylaştı.
Master
1 gü
Diyemezdim. Ben ne günah işledim de Rabbim beni unuttu derim.
3|1
0|0
þórtaclausa | Kişilik & Karakter konusunda 684 görüş paylaştı.
Yoda
21 sa
Hayır diyemezdim. Çabalamak bile ayrı tatlı. Yalnızca bazi şeyler yolunda gitse yeterli
0|1
0|0
Gizli Üye
1 gü
Her şey güzel olsaydı burası Cennet olurdu. Bazen ulaşamamak aciziyeti en iyi anlatan şeydir.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor
95İnsan ufacık şeylerle mutlu olabildiğinde hayatın tadını alabiliyor çünkü.
Ayrıca mücadele etmeden, bir imtihanın eşiğinden geçmeden insan elindekilerin değerini bilemiyor. Tam da sizin dediğiniz gibi. Hayat tüm bu zorlukların ve güzelliklerin birleşimidir.
Hüznün içinde dahi bir mutluluk hep gizlidir. Yeter ki insan görmek istesin...
İnsan her şey istediği gibi olsun ister. Ama olmayan şeylerin ardında dahi nice güzel 'hikmetler' mevcuttur. Bu hikmetleri idrak etmek ve Allah'ın yüceliğini görmek beni hep daha mutlu etmiştir. Hamdolsun...
Öte yandan, elbette siz de haklısınız. Yoğu görmeden, asla eldekinin de kıymetini anlayamıyor insan. Ne zaman ki elindeki değerleri, nimetleri yitirmeye başlıyor, o vakit dünyaya dair pişmanlıkları, serzenişleri baş gösteriyor. Bilakis, insan eğer sağlıklı ve mutlu iken şükür edebiliyor, nimetlerin ve eldekilerin kıymetini anlayabiliyorsa dünyada ancak bir nebze olsun kalben ferahlığa erebilir. Şu dünyada sıhhat ve huzur dışındaki arayışı olanların tamamı bir gün, kesinlikle pişmanlıklar içinde kalacaktır.
Bu sahayı iyi değerlendirip de daimi huzurun olduğu ahirete yatırım yapmaktır ancak bize düşen.
Bazen geçmişi düşündüğümde dua dua yalvararak, ağlayarak ettiğim dualar kabul olmadığı için ALLAHa şükrediyorum şimdi.
Ennihaye her şey istediğimiz gibi olsaydı mutlu olmazdık. Kim bilir ne hallerde olurduk.
Çok şükür ki ALLAH her isteğimizi nasip etmiyor🌺
Ben ne günah işledim de Rabbim beni unuttu derim.