Normalde çok önemsemiyordum bunu ama artık "yetişkin"olmaya başladıkça bu sorun olmaya başladı.
Nasıl beden dilimi geliştiririm, hiç kontrol edebilen biri değilim, sıfırdan öğrenebilir miyim?

bu zamanla ve yaşanmışlıkla olabilecek bişi , hissetmesi en kolay ve rahat duygudan başla gülmek mesela aşırı gülmek istediğin yerlerde tut kendini aklına farklı bişi getir , aynı şekilde sinirlendiğinde odağını o konudan dışarı çek , ani yön değişimi duygularını karıştırır ve bastırmana yarar , üzüldüğünde de tut kalbini geçicek de kendini bırakma bu hissiyata , ama her duyguya hazır olamıyo işte insan sadece pratik yapabilirsin o anı yaşayana kadar bilemezsin malesef , ben normalde taş duvar gibi bi insanım hani kalbim yangın yeri olsa yüzüm buz keser ama ilk kez babam komaya girdiğinde yere yığılışını hatırlıyorum ömrümde öyle bi hissiyatı ne yaşadım be bildim yanisi zamanla olur sadece pratik yap kendince
Duyguları gizlemek...
Sanırım bu konuda yapmanız gereken şey hayattan tecrübe kazanmak çünkü yaşadıkça bazı şeyleri kontrol edebilir duruma geliyorsun
Çok heyecanlı iken bunu bastırman için heyecanının kursagında kalması lazım mesela çok öfkeliyken öfkeni bastırmayı da öfkenden sevdiğine zarar verdiğinde başarabilirsin..
Tabi kişisel gelişim kitapları belki bir nebze kontrolü sağlamanı gizlemeni öğretebilir ama tecrübe bu konuda yaşanarak kazanılır
Şöyle birşey var bazı şeyleri göre göre öğreniyorsun ya da yaşaya yaşaya ben misal çok duygusal biriyim bunu önceden gösteriyordum hemen ağlamakla insanların yanında sonra bu bazılarına batmaya başladı insanların yanında ağlamamayı öğrendim aglasamda çok nadir ağlarım insanların yanında ya da duygularım belli ediyordum ve hata yaptığımı insanların bana davranışlarından anladim ve duygularimi belli etmem adeta duygusuz gibi davranabiliyorum. Bazılarını çok önemsediğim halde belli etmiyorum aslında iyi birşey değil bu durumda bakma çok duygusal biriyim ama çok duygusuz davranabiliyorum ortamlarda tepkisiz kalıyorum
Cevap
1Cevap
İyi bir Cast ajansıyla görüşürsen yardımcı olurlar, birde beden ve dil eğitimleri var. Oyuncular o tür dersler alıyor, faydası olabilir sizede, okadar rahatsız oluyorsanız...
Çok tokat Yemen lağzım ve Bi süre sonra duygusuzlaşma ile sonlanır saklayacak Bi şey kalmaz
Bu çok doğal bişiy ama 🤷♀️
Sıfırdan öğrenebilirsin tabi ama daha çok tecrübeyle oluyor bu işler. bir yanda tecrüben ne kadar çok olsa da arada duygularını kontrol edemeyebiliyorsun
Öğrenirsen banada öğret
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?