Hola🎈 Nazım Hikmet'in bir sözü var "Konuşmayı severim, fakat herkesle değil. "Siz bu söze ne kadar katılıyorsunuz? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Anlatsanıza biraz...🎈
Konuşmayı severim fakat herkesle değil diyenlerden misiniz?
Güzel demiş ama ben de şöyle bir söz söylemek isterim Sevdiğim bir söz söz gümüş ise, sükût altındır. boş konuşmak, laf olsun diye konuşmak insanı malamat eder ve küçük düşmesine sebep olur. kimi insanlar sırf konuşmuş olmak için gerekli, gereksiz konuşurlar. boş konuşmayı seven bu tipler, konuşmak adına çoğu kez saygısızlık boyutuna ulaştıklarının farkına bile varamazlar. onlar için’’konuşma olsunda, varsın saygısızlık olsun’’. çok önemli bir görevmiş gibi bilmedikleri bir konu dahi olsa o görevi yerine getirmeyi üstlerine vazife bilirler. herhangi bir konuda bilgi sahibi olan kişiyi dinleme gibi bir meziyetleri yoktur. işin kötüsü boş konuştuklarında ne kadar itici olduklarına göremezler eee insanız insanın fikri neyse zikrede odur.
çok katılıyorum çünkü bazı insanlarla konuşurken mesela bir kesim kendini sizden çok üstün görür ve bir konu hakkında bir bilgi verirken küçümseyen gözlerle bakar ne kadar doğru bilgi verdiğinizin bir önemi olmaz karşınızdaki kişinin egosu zaten sizin dediklerini kendine almayı engelleyecek ve bu durumda adamla bir iletişim sorunu olacaktır yanı Nazım Hikmetin sözüne %100 katılıyorum senin kafa yapına denk olan bir insanla konuşmak en iyisidir
Ben konuşmayı sevmem hatta karşımdaki insanla yanlızsak kız veya erkek yani ablam bile olsa bazen farketmiyor konuşacak konu bulamam oda konuşuyorsa baya sessizlik olur insanlarda arda hep bir mesafe vardır ki en doğrusu bu bence ben dinleyen tarafım akil vermeyi ya da konuşmayı pek beceremem dinleyiciyimdir memnunum da
Yakın olmadığım kişilerin yanında rahatça konuşamıyorum asla. Birine güvenmem zaman alıyor. Ancak yeteri kadar güven aldıktan sonra o kişiyle konuşabiliyorum rahatça.
Evet , ben de öyleyim. Bazı insanlarla konuşmaya doyamam, bazılarıyla " selam"-dan öteye gitmem. Ya konuşduğu konulara ilgim yoktur, ya onunla konuşursam kazandıklarımdan çok kaybedeceklerim olduğunu biliyorumdur.
Kesinlikle katılıyorum. Sevdiğim insanların yanında bir çicek gibi açarım. Hazetmedigim insanlar için bir kaktüsün dikenleri gibidir sözlerim kimi zaman.