En ufak şakaları bile kaldıramıyorum. Laubali tavırlara gelemiyorum. Bu huyum bazen günlük hayatta bana zorluk yaşatıyor. Nasıl daha eğlenceli biri haline gelebilirim?
Çok ciddi bir insanım. Nasıl şen şakrak birisi olabilirim?
Mizac= huy karakterin ve kişiliğin oluşumunda önemli bir zemin hazırlar. Bir insanın mizacı doğuştan gelir ve bazı kazanımlarla şekillenir. Lakin değişime uğramaz!..
Karakter ve kişilik ise sonradan bulunduğu çevre, yaşanılan olaylar, mesleki kimlik vs gibi türlü türlü sebeplerden dolayı değişime uğrar.
Örnek verecek olursak mizac (huy) bir pastanın hamuru karakter ise kreması, bunların tamamı pastamızda kişiliktir.
Soruya gelince, hayattan zevk almak, neşeli biri olmak için önce sizin nelerden hoşnut olduğunuzu, nelerden mutlu hissettiğinizi ve kendince mutluluğun tanımını yapmanız gerekecektir ki bundan sonraki adımlarda o şen şakrak kısmı bunlara göre şekillendiresiniz. İçinde olduğunuz çizgi ve bunu ciddi bir insanım denen kısmı sizin mizacınızı oluşturur. Bu kolay kolay hatta olasılık bile vermiyorum değişmez. Bu sizin yapınız da var. Lakin eğlence anlayışınız, kahkahalarınızın sebebi ve yeri değişime uğrar. Bundan mütevellit biraz tiplere ederek daha yumuşak olabilirsiniz ama bu da zihninizi meşgul eder ve sonradan iç hesaplamalar yaşamanıza sebep olabilir.
Ne gibi zorluklar yaşıyorsun mesela? Oturup düşündüğünde gerçekten istiyor musun bunu? Elinde altın var sen onu demir ile değiştirmek istiyorsun resmen. Ciddi olman sana bişey kaybettirmez, insanlar sana ciddi tavrına göre yaklaşır. Herkes muhattap olmuyor evet bazıları ne kadar da egolu kendini beğenmiş bencil diyebiliyor desinler onların düşünceleri onları ilgilendiriyor ne kaybedeceksin ki? Dostun mu yok? Çevrende seni sevmeyen, sana saygı göstermeyen mi yok? İlla da ben değişmek istiyorum diyorsan kişisel gelişim kitapları var. En basitinden seni güldüren videoları arkadaşların ile paylaşır buluştuğunuzda konulardan bahsedebilirsin. Başından geçen komik şeyleri onlara anlatırsın. Bunlar yavaş yavaş olur.
Ciddiiiii , seni gidi ciddiii kız seniiiii,,,,, tabiki, cokkkk ciddi olucan,,, tabiki hiç gülmiyeceksin, her kesle, arana mesafe koyucan, malum pandemi var , normal mesafe ,2 metre , sennn ,5 metre , mesafe koy , hep somurt, mümkünse seninle konuşanlara , sırtını , dön , da haha ciddi , bir duruş dergilerin , duvar gibi olursun ,, bak duvarlara çok ciddiyler,, ne gülerler, ne eylenirler , sen ciddi ol ciddi ,,, yaaaa bu kadar uğraşma çık dağa , kendi başına , ciddi ciddi takıl yaaa , insanların afrasına , tafrasına, şakasına ne katlanılan dimi yaş,, ŞAKAAAA,,, dedim kızzz, zzzzz, yoruldum yazmaktan bı cay içeyim gelicem
Evetttt ciddi kız nasıl gidiyo ciddilik ,,, bak şimdi , dünyada mevsimler var dimi,,4, mevsim, insanda dünyaya benzer bunu hiçbir zaman unutma,, hep kış olsa donarız, hep yaz olsa, yanarız , ortamına göre , onuruna haysiyetine , uygun insanlarla beraber olucaksın , sana saygı duyan ve saygı duyduğun insanlarla , seviyeli , gülüp eglenicen , hep pozitif enerji yüklemesi yap kendine, hersabah kalktığında, gülerek kalk yataktan, kendini, sev,, kendine değer ver ,, canlı ol , tamam insanın karekteri neyse odur , ama kendini eğitmen lazımdır ben böyleyim diyen insan , boş insandır,, kendini yenilemek senin elinde ,, mesela bol bol ,, çizgi filim izle , gül, fıkra kitapları al oku, gül,, komedi filimleri izle, gül,, insanlarla , sosyalleş , yani önce kendini sonrada hayatı sev, bu hayat bize bir armağan, hediye ,, sevin buna yaaaa, hayat kısa eğlen yaaaaa, ha insanlara saygı duy, ve sana saygı duyan insanlarla , beraber ol, her şeyi tadında yap ,, ne az ne fazla saglıcakla kal
Ben de biraz sizin gibiyim. Hatta çoğuna göre yaşam enerjim yok. Ama kimyamın uyduğu sevdiğim insanlar da beni neşeli ve eğlenceli bulurlar. Sanırım sizinki herkese karşı böyle. Bu pek değişmeyen bir özellik aslında. Çevrenizdeki insanlarla iletişimi zorlamıyorsa ya da sıkıntı oluşturmuyorsa herkes sizi olduğunuz gibi kabul etmeye hazırdır. Ama sorun oluşturuyor derseniz biraz zorlarsınız. Empati gücüyle onların yaptığı esprilere gülmeye siz de onları güldürmeye çalışırsınız. Ortak eğlenebileceğiniz bir aktivite mutlaka vardır. Onu keşfeder ve böylece siz de biraz kendi kabuğunuzu kırmış olursunuz. Bütün denemelerinize rağmen değişemiyorsanız zaten sizi seven insanlar bu halinizle sevmiştir. Kendinizi çok da sıkmayın. Kolaylıklar dilerim :)
İnsanlar hakkında kalıplaşmış yargılarının varsa bunları ortadan kaldırabilirsiniz ilk olarak sonra onların olumsuz değil de olumlu yönlerinin de olduğunu herkesin hata yapabileceğini iyi anlamalısınız. Zor değil bence zamanla istediğiniz şekilde dönersiniz.
Bizdeki gurur kırılma ve rencide olma korkusu insanları bizden soğutuyor Sürekli bir savunma hali söz konusu eleştri kabul etmeme ve hakimiyet mücadelemiz yaşamımızda bizi zor biri olarak gösteriyor Ben önce sinirime hakim olup kendi hatalarımı paylaşıp ders çıkararak insanlarla şakalaşabilmeyi öğrendim tabi boş beleş insanlar değil bunlar ve zamanla insanlar hatamı benimle paylaşabilmeyi ve hatalarınıda örtbas etmek yerine paylaşarak gülmeye eylenmeye başladık yalan dolan kalktı neşeli bir çevrem oldu şimdi mutluyum
Bence mutlu değilsin sen mutluluk bir insanın değil hayvanların bile en önemli ihtiyacı sevgi sevilmek ihtiyacımız ilgi görme ihtiyacımız var kaç yaşında olursanız olun annemizin babamızın ilgili olması sevgi dolu sözler söylemesi bile yetiyor. Bakın inekler bile mutlu olduklarında süt verimliliği %30 oranında artıyor o yüzden seninde hayatında bu eksiklikler olduğu için mutsuzsun dolayısı ile ciddi şaka kaldırmayan ya da sevmeyen bir arkadaşımızsın. sadece biraz daha sabırlı olmak gerek şu salgın hastalık defolup gitsin okullar açılsın hayat normale dönsün sosyalleşelim ondan sonra insan olduğumuzu tekrar hatırlayacağız zaten.
Ciddi bir insan mısın sen 😳 Ayy bende şakalaşıyordum seninle umarım sıkmamışımdır 😄 Şen şakrak olmak için çabalama bence öyle yapmacık bir tavır oluşturursun boşver çok takma herkes neşeli olmalı diye bir şey yok.
Kaypak insanları zaten uzak tut kendinden. Ama sevdiklerin, samimi olduğun insanların yanında mahkeme suratlı, adliye havası tarzında duruyorsan önce takıntı yaptığın şeylerden kurtul. Sende biraz espiri yapmaya çalış gülüşlere azıcık ortak ol. Lafı uc noktalara çekme. Her şeyin iyisini düşün demiyorum ama çok kötü de anlama. Kendinle ilgili şaka yapmayı da öğren.
Seni anlıyorum, bende tam tersi var. Şakacı, espirili ve arkadaş ortamında komik biriyimdir ancak ciddileşmem gereken yerlerde oldukça ciddi olabiliyorum. Bence kendini değiştirmeye çalışma. Sen ciddi bir insansın, ben eğlenceli. Herkes aynı olmak zorunda değil. Ki bence laubali tavırlara gelememek çok normal bu arada. Ne kadar eğlenceli biri de olsam mizahın seviyesini korurum. Ben de laubali, cıvık ve çocuksu hareketlere gelemiyorum. Kendini değiştirmek zorunda değilsin ancak seni bazen arkadaş ortamında saha yumuşak huylu ve eğlenceli biri olmak isteyebilirsin ko bu çok normal, sana birkaç tüyo ve tavsiye verebilirim. Mesaj atman yeterli olacaktır iyi günler.
Hayat sende bir şeyler alınca ardında çaresizlik sakladığın gülümsemen kalacak ve tutunacak tek şeyi sen yaratacaksın yani kendini güldüreceksin.
Habuuuua beerber demişler eline tarrrak vermişler :D
bir gün bir gün eşşek ormana gitmiş at görmüş
ya da var olan şeyler işte telefonum kimliğin arkasında gibi şeylere gülecek üstüne saçmalayacaksın bi yerden sonra şartelleri indiriyosun hayata bakmıyosun bile AMAAAAAAAN diyosun. gibi gibi şeyler yani kısaca sen gülmek istedikçe karganın gaklamasına o sırada balkonda terastayken falan ya tamam dur giricem içeri kavga kardeş de diyebilirsin bütün olay saçmalamak
insanlar seni deli gibi görebilir ama mutluluğun ve kendinle olan barışıklığının sana katacakları onları kıskandıracak ( falcı gibi konuşuyorum ya niye :D
Ciddiliğini korumak sana avantaj sağlayacaktır elde edilmez ol. Örn günde 90 adet erkek mesaj atıyor ve sadece burdan diğer platformları saymadan ve hepsi beni elde edebilecekleri umudu ile yanıp tutuşuyor eğer şen şakrak olur isen onlara fırsat verirsin. VERME!
Şaka kaldıramamak da şımarık hareketlerden rahatsız oluşun da bence ciddi insan olmanla alakalı değil. Bence sen alıngan ve çekingen birisin. İnsanları değiştirmek çok zor bir iş. Bu konuda çevrenden yardım istemelisin. Yanında olamadığım için bundan fazlasını yapamam.
Ben de kendi kendimeyken ya da çok samimi olduğum bir arkadaşım harici böyleyim. Yapacak birşey yok, mizaç meselesi. Şakalaşamasan bile sohbetlere katılmaya çalış en azından. Zaten şaka yapınca sanki adam kesmişsin gibi abest karşılıyorlar birden. 😄 Bir iki kere denedim de, ciddi miyim değil miyim diye yüzüme bakıyorlardı. Ben de Hasan Mezarcı gevrekliğinde mahcup mahcup sırıtarak içimden sizin tipinizi seveyim demiştim daha da yapmadım 😄
Ah bu ben 😜 Hayatı pek de ciddiye almamak insanların dediklerini umursamamak gerek. sey yap mesela laubali biri ile oyleymissin gibi konuş. Bir kere de olsa davranışını değiştirirsen o neden laubali diye empati kurup biraz ciddiyetini azaltabilirsin 🤪
Sen ve ben bir elmanın iki yarısıyız. Ben de öyleyim, ama hâlimden memnunum. Laubaliliği kaldıramam, şaka da kaldıramam. Durduk yere kimse canını sıkamıyor, bence iyi bir şey bu.
Kişilik ve karakteri olabilir miyim olur muyum gibi müdahalelere açık değildir. Ancaaaak yön vermek ve törpülemek irade ve azim ister.
Belli başlı tabu ve ön yargılarını kırarak bunu başarabilirsin.
3
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
İnsanın karakteri neyse odur. Mesela bende çok hareketli neşeli deli dolu biriyim. Sürekli dans etmek istiyorum konuşmak gülmek eğlenmek istiyorum. Daha sakin biri olmaya çalışıyorum ama olmuyor. İçinden gelen bişey yani bir istek bir enerji arzu. Olmuyorsa zorlama.
Bu yapı meselesi. Kendini ne kadar zorlarsan zorla şen şakrak tavırların bir yerde patlak verir, an itibariyle ciddiyete bürünürsün. Belki etrafındaki enerjik insanlarla vakit geçirmek kendini daha rahat hissetmene yardımcı olabilir...
Zamanla olabilir belki bu ama bunun için biraz uğraşmam gerekir.. Hem komedi türü filmler izle seni güldürebilecek.. belki 1 faydasını görün.. Afacan dennis Evde tek başına serileri Adamım gibi filmler
Şen şakraktan ziyade biraz gülümsemeyi öğrenebilirsin espiri yapıldığı zaman soğuk bir yüz ifadesi yerine güler yüz gösterebilirsin bunun en iyi çözümü kendin ile ilgili yapılan şakalara gülmen ve çok sallamaman olacak.
Kendini sev başkaları için değişme bence çok yanlış. Bende senin gibiyim ama kendimi olduğum kişiliğimi seviyorum ve hiç kimse içinde değişmem değişmemelide bir insan bana göre
E ne güzel işte. Sırf eğlenceli olmak için kendinden ödün vermene gerek yok bence. Yani laubalilikle eğlenceli olmak arasında çok fark var. Kendini aptal gibi gösterenlere diyorum ben onu daha çok.
Hayatta bazı konuları başka konulardan ayırır ve ardından da aynilastirirsan, yaşamın içerisinde ki pek çok konunun basitleştiğini görürsün, bu da seni rahat bir kimse yapar
Her zaman kendin ol nasıl biriysen öyle devam et küçük ufak tefek şeyleri değiştirebilirsin ama huy değişmez nasıl mutluysan öyle ol çünkü değiştirmeye çalıştığın halinde yapmacık ve mutsuz olabilirsin ama tâbi ki ahlâk ve görgü kurallarından bahsetmiyorum onlar zaten olacak
Bisey diyim mi en iyisi keske bende senin gibi olabilsem çünkü cidden gereksiz samimiyeti engelleiyosun laubali olamıyor kimse seninle müthiş bir korunma mekanizması
Değişemezsinki den öylesin, ama bence yani şöyle yap sen hep şakalar yap belki başkalarının yaptığı şakaları kaldırabilirsin, ama böyle de olmazsa kendini zorlamaz seni sevecek olan varsa seni öyle de sever..
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Değişik bir soru, sen istersin ve değişirsin. Neden istemediğin bir insan oluyorsun? Bu nedenleri bul, ortadan kaldır ve istediğin kişi ol
bende böyle biriyim istesemde sen sakrak olamiyorum 25yasindaym cocukkende ayniydim hala degismedim bazen diyorlarki bana cok ciddisin biraz kipir kipir ol gencsin ama huyum kurusun degistiremedim:)
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Ahh ahh aynı ben. Ve düzelmiyor. Bir insan yedisinde de yetmisin de aynı sanırım
Bu durum çoğu zaman değişmiyor, ama hayatınıza katacağınız yeni bir arkadaş bu yönünüze şekil vermekte yardımcı olabilir, yanlız çok ciddi yazdım ben de şaşkınım bu kadar fenomenin arasında
sadece akışına bırak plan yapma anı yaşa ve üzülmemek için uğraşma bırak seni daha da güçlendirsin, küçük şeylerden mutlu ol, çizgi film izle, pembe giy ve pembe hisset