- Asosyal bir ailede dogdum. Zamaninda şiddet ve baski gordum (ki hala yok degil). Hor goruldum fikrim onemsizdi kusurlarimla alay edilirdi aile akraba tanidiklar.😔
Babamin kotu aliskanliklari oldugundan 7 yil hapiste yatti. Baba sevgisi alamadim. Cok zor gunler gecirdik. Kardesimi anneannemi kaybettim. Aç kaldik resmen. Okulda 3 ders beslenme saatleri olurdu salcali ekmek ya da pişik gotururdum. Bir keresinde ogretmenim beni ayaga kaldirdi kizim sizin evde peynir zeytin yok mu bu ne boyle deyip azarlamisti cevap verememistim. Hatta getirmedigim gunler tek ayak ustunde bekletirdi. Sonra ozel gunler yerli malı haftası yerin dibine girerdim. Arkadaslarim sen git biz seni idare ederiz derlerdi. Boyle iste. Ortaokulda ailemde gormedigim sevgiyi ilgiyi ogretmen ve arkadaslrdan beklerdim. Oyuzden ilgi cekmeye calisirdim asabi olurdum. Bana erkek fatma diyorlardi. Arkadaslarim var saniyordum cok mutluydum. Sonra liseye gectim icime kapandim. Aslinda yapayalniz biriymis ise yaramazin tekiymisim. Hicbir faaliyete geziye gidemedim. Laf sokarlardi cevap veremiyordum bir kac kelime sadece.
Cekingen ozguvensiz bir kelime soyleyecem kalbim yerinden firlicak sanki ter basiyor aniden. Yanima gelenler cok sıkıcısın deyip gidiyorlar hep ayni canta hirka ve ayakkabı. Beni ezberlemislerdi. Hersabah dolmustan inip okula yurudugumde acaba insanlar ne dusunuyor kesin yine a o kiz demislerdir. İçten ice acimislardir diye dusunyrm. oyle boyle liseyi bitirdim. Mezuniyetten kactim (gitmedim). Cunku arkadas edinemedim. Şimdi 2kere kendimi zorluyarak kendi imkanlarimla ders calisiyorum. Ama yalniz olup hayata seyirci kalmaktan cok sıkıldım ve bu beni cok bozuyor. Kimse beni istemiyor aralarina karisiyorum gormuyor yahut aciyor ya da kucumsuyorlar😔olsm bitek annrm cok uzulur heralde.
Babamin kotu aliskanliklari oldugundan 7 yil hapiste yatti. Baba sevgisi alamadim. Cok zor gunler gecirdik. Kardesimi anneannemi kaybettim. Aç kaldik resmen. Okulda 3 ders beslenme saatleri olurdu salcali ekmek ya da pişik gotururdum. Bir keresinde ogretmenim beni ayaga kaldirdi kizim sizin evde peynir zeytin yok mu bu ne boyle deyip azarlamisti cevap verememistim. Hatta getirmedigim gunler tek ayak ustunde bekletirdi. Sonra ozel gunler yerli malı haftası yerin dibine girerdim. Arkadaslarim sen git biz seni idare ederiz derlerdi. Boyle iste. Ortaokulda ailemde gormedigim sevgiyi ilgiyi ogretmen ve arkadaslrdan beklerdim. Oyuzden ilgi cekmeye calisirdim asabi olurdum. Bana erkek fatma diyorlardi. Arkadaslarim var saniyordum cok mutluydum. Sonra liseye gectim icime kapandim. Aslinda yapayalniz biriymis ise yaramazin tekiymisim. Hicbir faaliyete geziye gidemedim. Laf sokarlardi cevap veremiyordum bir kac kelime sadece.
Cekingen ozguvensiz bir kelime soyleyecem kalbim yerinden firlicak sanki ter basiyor aniden. Yanima gelenler cok sıkıcısın deyip gidiyorlar hep ayni canta hirka ve ayakkabı. Beni ezberlemislerdi. Hersabah dolmustan inip okula yurudugumde acaba insanlar ne dusunuyor kesin yine a o kiz demislerdir. İçten ice acimislardir diye dusunyrm. oyle boyle liseyi bitirdim. Mezuniyetten kactim (gitmedim). Cunku arkadas edinemedim. Şimdi 2kere kendimi zorluyarak kendi imkanlarimla ders calisiyorum. Ama yalniz olup hayata seyirci kalmaktan cok sıkıldım ve bu beni cok bozuyor. Kimse beni istemiyor aralarina karisiyorum gormuyor yahut aciyor ya da kucumsuyorlar😔olsm bitek annrm cok uzulur heralde.
Güncellemeler
+1 yıl
Bi bilen psikiyatrileri ve psikologları yardimci olsa ne guzel olur💙
Güncellemeler
+1 yıl
Böyle biri olsan ne yapardin?(güncel)
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Cinsel Yaşam
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Selamlar,
Şimdi size bir örnek vereceğim; cevabınız içinde saklı.
Bir akşam film izlemek istediniz. Arkadaşınız size iki film tavsiye etmişti. Konularını bilmeden birincisini açıp izlemeye başladınız.
İlk film mükemmel bir ailede doğmuş, el üstünde tutulan ve tüm aile ve çevresinin sevgi gösterdiği bir kızın hayatıydı. En iyi okullarda okumuş, en güzel yemekleri yemiş açlık ve parasızlık görmemiş. Hiç kimseyle mücadele etmemiş. Her günü birbirinin aynı geçmiş bir kız. En iyi okulu bitirdi. En iyi paralı üniversiteye gitti. Mezun oldu babasının arkadaşının şirketinde işe başladı. Pek ağır bir işi yoktu. Zamanını alışveriş ve gezmekle geçirdi. Tek bir kötü olay yaşamadı. Sonra kendisi gibi bir adamla evlendi. İki çocuğu oldu. Onlarda aynen kendisi gibi büyüdüler. Şu anda zamanını gene alışveriş yaparak ve gezerek geçiriyor. Ama artık eskisi gibi değil. Sürekli sıkılıp şikayet ediyor. Film kızımızın yeni ayakkabılarını giyip kafeye gitmesiyle bitiyor.
İkinci filmi açtınız. Burada başrolde bir kız var. Berbat bir ailede ve çevrede doğmuş. Kendisini herkes aşağılıyor. Parası hiç olmamış. Ama bu kız bunlara rağmen yaşamındaki güzellikleri görmeye çalışmış. En azından bir ailem var ve kafamı sokacak bir evim var demiş. Sonra tüm zorluklara rağmen kendine bir iş bulmuş. Çok ağır bir işmiş ama o neşeyle yapıyormuş. Gündüzleri çalışıyor geceleri akşam okuluna giderek eğitim görüyormuş. Zor şartlara rağmen okulunu bitirmiş. Hem de büyük başarıyla. Sonrasında üniversite sınavını kendi kendine çalışarak kazanmış. Burs almış. Ünivesitede hem çalışmış hem okumuş. Zorlu şartlara rağmen keyfini ve yüzündeki gülücükleri hiç eksik etmemiş. En sonunda Erasmus kazanarak bir sene Fransa'da okumuş. İki yabancı dil öğrenmiş hem de cep telefonuna çektiği basit bir programla ve kendi kendine o dillerde video izleyip, Internet sayfaları okuyarak.
Okulu bitmiş. Çok başarılı olduğu için Fransa'da gittiği üniversiteden burs kazanmış. Oraya gitmiş. Oradada hem çalışmış hem okumuş. Daha sonra ülkeye geri dönerek kendi mesleğinin en saygıdeğer uzmanlarından biri haline gelmiş.
Tüm bu dönemde bir kez bile şikayet etmemiş. Her zorluğun üstesinden gelmiş.
Yıllar sonra kendi ailesini kurmuş. Onlara mükemmel bir eş ve anne olarak davranmış. Kendisine kötülük yapanları suçlamamış ama onlar gibi de olmamış.
Film, bu kızın başarılı bir kadın olduktan sonra yazdığı ve hayatını anlattığı bir kitabın imza gününde sevdikleri tarafından alkışlanarak kucaklanmasıyla bitiyor.
Şimdi size soru;
Sevgilerimle.
İkinci film derdim elbette. Galiba bana, üzülüp bunalima gireceğine kendi hayatini istediğin şekilde eğer istersen şekillendirebileceğine ve güçlü bir kadın olabileceğimi söylemeye çalısıyorsunuz😊
Yani o kadar mantıklı ki tebrik ederim ya