Kişiliğiniz, yaşam tarzınız, eğitim & kültür seviyeniz vs sizi insanlara karşı utandıracak düzeydeyse bu utancı yaşar mısınız yoksa hiçbir koşulda kendinizden utanmaz mısınız?#Congruent
Aksine uyanmam gereken nedenler değildir bunlar. Utanmam için birinin iffetine, namusuna dil uzatmam veya yüz kızartıcı suçlar işleme gerekir ki bundan münezzeh bşr yaşam sürerim. Gel gelelim bilgi paylaşımı, fikir ayrılıkları, coğrafi konum, hayat standartlarım ya da kültürel durumum hakkında kimseden ne üstün ne de kimse benden üstün diye düşünür, bilmediğim bir konu hakkında dinleyip gelişime açığımdır. Bunlar utanmam ya da mahcubiyet hissetmem unsurlar değildir.
Utandıracak düzeyde kısmı bana garip geldi. Çünkü yaşam şartları , eğitim seviyesi gibi şeylerin karşı tarafta benden yüksek olması bu benim utanmama sebep olacak bir durum değil ki. Yani bundan niye utanayım? Benim kapasitem bu imiş kendimi o kadar geliştirebilmişim ya da ailevi şartlarım beni buna sürüklemiş bu yüzden kimseden utanmam ve çekinmem. İşim ne ise eğitim seviyem ne ise söylerim. Karşı taraf bundan utanırsa eğer oda onun ayıbıdır diye düşünürüm.
Detayda yazdığın hiçbir özelliğimden dolayı kendimden hiç utanmadım. Ama mesela dişlerimi fırçalamama rağmen dişlerimde bazen tartar oluşuyor. Ve dişçiye gitmeden geçmiyor. Mesela o oldu mu utanıyorum kendimden. Yani kısacası fiziksel olarak kendimi kötü hissettiğim zamanlarda utanıyorum.
Kendimden utandığım hiç olmadı. Kişiliğim yaşamım bunlar utanılacak gibi bir durumda değil. Ancak eksik olduğum konular elbette var bu durumda sadece kendime kızıyorum.
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
O anlamd autabmak değilde yani herhangi bir konuda yetersizliğinden dolayı değilde. Daha çok mesela duşa girdiğimde o haldeyken kendimden utanıyorum ya da evdeyim mesela oturuyorum kendimle basbasayim o sırada kendinden utanabiliyorum. Nedenini bilmiyorum ama.
Kültür seviyesi dediği şeyler bu ülkede maaşdan başka bir şey değil buda utanılacak bir şey değil para çoksa kültür seviyen yerle gitse de çok görülüyor onlar utansın böyle kültürden ben niye utanayım.
Bunu geliştirmek elbet insanın elinde olan bir şey ama hiç bir zaman utanılacak bir şey değil ve herşeyi bilmis gibi konuşan insan olmak yerine hiç bilmemek yeğdir Ama öğrenmek her zaman bizim elimizde
insan olarak tabı kı kendımı zorda hıssettıgım zaman bahsettıgın durumlar oldugu zaman kesınlıkle utanırım ama yaptıgım seyın arkasında dururum ne olursa olsun ornegın herkes onun yanlıs oldugunu ayıp oldugunu ve utanmam gerektıgı dusunuyorsa ben ınatlarına yaparım onu sonucta karar benım ve benım ınanıyorsam sonu guzel olur bu yandan utanmama asla ama ıste dediğim gibi utanılacak cok kotu bır durumsa utanırım ama bunu ıcımde yasarım kımse utandıgımı fark etmez.