ahirette erkeklere cennette huri verileceği hep söylenir peki kızlara ne verilecek? bu konuda bilgisi olan ve dalga geçmeyerek cevap verin
Cevabın nedir?
Kur’ân-ı Kerim’in sadece bir âyetinde geçen gılman tâbiri vardır. 52. Sûre olan, Tûr Sûresi 24. âyetinde
“Etraflarında, sedeflerinde saklı inciler gibi tertemiz gılmanlar dolaşır”.
Sözlükte “çocuk, bıyığı yeni terlemiş genç, hizmetçi” anlamına gelen gulâm kelimesinin çoğulu olan gılman, anlaşıldığı kadarıyla, Allah’ın (c.c) mü’min kulları için özel yarattığı ve vazifesi sadece hizmetkârlık olan Cennet gençleridir.
Onlar cennet ehline yiyecekler ve içecekler sunarlar ve bu vazifeyi görmekten mutluluk duyarlar.
Hûriler ise, Rahman-ı Zülcemâlin mü’min erkekler için cennette özel yarattığı ve dünyalık kadınların emrine verdiği çok güzel cennet kadınlarıdır.
Bir çok âyet onlardan bahsetmekte ve onları târif etmektedir. Genel olarak “İri gözlerinin beyazı saf, siyahı koyu, gümüş berraklığında beyaz tenli kızlar” olarak anlatılan hûriler, “erkeklerine düşkün, başkalarında gözü olmayan, kimse tarafından dokunulmayan, inci tenli, yakut yanaklı, yaşıt genç kızlar” tarzında muhtelif âyetlerde tanımlanır.
O kadar güzel yaratılmışlardır ki, hadis-i şerifte “Hûriler yetmiş elbiseyi giydikleri halde, bacaklarının kemiklerindeki ilikleri görünüyor” denilmiştir. Kaynak : link11 Yorumla
En İyi Cevaplar
Cevaplara bakıyorum da ne kadar cahil ve saçmalayama meyilli bir milletiz.!
O nuri diyenler acaba ne kadar küfre giriyorlar farkındalar mı ?
Cennete ilk önce sen eşini istiyorsun.Eşler birbirini isterler.Öncelikle eşin,bunun yanında sana mükafat olarak huriler veriyorlar.Kaynak: link
O nuri dediğiniz kişi değil.Gılman veriyorlar. Kaynak: link
O huri ve nuri fıkrasını yayanda acaba cennette neyi alacak merak ediyorum.00 Yorumla
Soruyu senin sordugunu bile bilmiyordum nescafe haddini bil kendine gel! ben aptal degilim ama su yazdiklarinla sen ne oldugunu ortaya koyuyorsun alinganlik yapcak bisi yok niye bu kadar gerildin anlamadim ama ben sen gibi terbiyesizlesmiycem sadece sana yakistiramadim bu igrenc konusmani bil , artik muhatabim da degilsin . keza senle muhabbetimiz vardi kalkipta muhabbetim olan birini burda terslemiycegimi bilmen gerekirdi neyse seni rterbiyesizliginle basbasa birakiyorum ;)
11 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılOnlara huri,bizlere nuri.Nuri de böyle bi şey olsa gerek; link
03 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBernardo Velasco.Brezilyalı mankendir kendileri.
AI Persona’ya Sor
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
19
Cevap
35Cevap
Gizli Üye(30-35)+1 yılaklıma bir fıkra geldi :)))
adam camiye gitmiş , hoca vaaz veriyormuş : cennette sizlere işlediğiniz sevaplarca 5 huri verilecek demiş cemaatten biri atlamış hocam hocam kadınlara ne verilecek demiş . hocada onlarada 5 nuri verilecek demiş . Bunu duyan adam camiden sinirli bir şekilde çıkmış koştura koştura eve gelmiş bir bakmış karısı namaz kılıyor secdeye vardığında basmış tekmeyi kadına ve eklemiş :) Or. pumu olacan lan sen ? :)))
Kızmayın ağalar sadece fıkra :)) Neyin ne olduğunu biliyoruz ;)00 YorumlaElinin altında internet var...Dada da olmadı camilerdeki imamlarımız var... Hiç olmadı annanen yada dini vasıflarını tamamlamış yaşlı tanıdıkların vardır...Sen kalkıpta burada dini bir konuyu soru şeklinde sorarsan kusura bakma ben altında başka şeyler ararım... Dalga geçmeden cevap verin demişssin birde...Ben sana söliyim...NESCAFE verecekler :)
12 Yorumla- +1 yıl
Yeni derken önceki jenerasyonlarda da vardım... :) Seninle neden polemiğe gireyim? Polemiğe girmek için karşımdakinin zeki yada akıllı olduğunu anlamam gerek...Seni tanımıyorum bile... Ben sadece bu tip hassas konuların cevaplarını daha uygun kaynaklarda aramak gerektiğini düşünüyorum bunu paylaştım... Herneyse!... Kalkıpta sana niye sordun falan filan diye hesap soracak değilim...Bu haddim değil,hakkım değil... Uzatmaya bile gerek yok...Sevgilerle
+1 yılÖMER HAYYAMIN HASAN SABBAH A bir cevabı var tam senliik
bize cennette şarap vaad ettin
cennet meyhanemi ?
içinde huriler vadettin
CENNET KERHANEMİ ;)15 Yorumla- +1 yıl
NURİLERİ VAR HİZMETÇİLERİ ;)
- +1 yıl
demek ki yokmuş
- +1 yıl
vardı Allah' a inanırdı. şaraptan cok bahseder dörtlüklerde ama aşk manasında kullanırr ;)
kendi çapında makara bi abimizdir matematikçi aynı zamanda ;)
Biscolata erkekleri veriliyormuş, duyumlarıma göre.
Tövbe tövbe ya.50 YorumlaErkekler için huriler, bayanlar için gılmanlar var Ama gılmanlar cinsel öge değil, hizmetçi melekler dir.Daha da merak ettiğin birşey olursa cevaplayabilirim :)
07 Yorumla- +1 yıl
E kadın sectigiyle olucak erkek baska isterse nolucak?
- +1 yıl
ya cennette nefis diye bişey olmicak merak etmeyin cinsel duygularınız dahi olmıcak cunku cennete girmeden önce kevser havuzunu girceksiniz ve bütün bu nefis olayları kıskançlık cinsel iç güdü falan gitcek.
Cennete kimsenin gidecegi garanti degil.O yuzden bize o kadar nimeti karsiliksiz veren Yuce Yaratici Cennete girenlere bu dunyada kimsenin hayal bile edemeyecegi nimetler verecektir.Soru dünyevi olmus.
10 Yorumla
+1 yılkadınların seçme hakkı var, istediği kişiyi tercih edebiliyor.
Yalnız erkeklerin yanıldığı bir nokta var. Bir kadın tarafından tercih edilmeyen erkekler yalnız kalmasın diye Allah onlara huri veriyor.21 Yorumlabir ara kıman denildi fakat sonradan düzeltildi erkeklere huri verileceği .bayanlara bu sekilde birşey olmadığı söyleniyor...istenililirse eşlerle birlikte hayat sürüleceğinden dolayı diye bir bilgi duymuştum bu nedenden olabilir diye düşünüyorum.
00 Yorumlaönceden nuri yoktu :D kadın erkek eşitliği gelincede sistemde değişiklik yapılmış ve artık cennete giden kadınlara da nuri verilme kararı alınmış.
01 Yorumla- +1 yıl
pardon :D dalga geçtiğini düşündüğümden öyle cevap verdim :) görmemişim.
bildiğim kadarıyla cennet vaadinde insanlara sevdikleriyle birlikte olma imkanı verilecekmiş.
yani çiftlerde birlikte olacak. huri olayı sadece köle gibi algılayın. elinizin altındaki köleler. dindar bir insandan böyle bir yorum aldım. ama yanlız kadın ve erkekler açıkta kalıyor.
ayrıca huri olayını köleye benzetme işide, gayet insansal bir durum olarka görüyorum.
+1 yılerkeklerin dünyadaki eşlerinden ayrı olarak 4 tane daha eşi olabilecek cennette, kadınlar eşlerine eş, bekar kadınlarında 4 tane eşi olabilecek, ayrıca cennette kıskançlık diye bir duygu olmayacağını ilmihal kitaplarından öğrendim
13 Yorumla- +1 yıl
aynı ilmihal kitaplarında cennette kırgınlık kızgınlık olmayacağını da yazıyor, haliyle ne istersen onun çaresini bulabileceksin, Allah razı olur da cennetine alırsa
Huride yok nuride. Bildiğiniz herşey sallamasyon insan eseri. Emin olabilceğimiz tek şey bir yaratıcının olduğu.
21 Yorumla
+1 yılCennette kıskançlık,kin vb gibi kötü huylar yoktur.Melekler gibidir herkes.Ayrıca o hurilerin tadı dünyadaki eşinin verdiği tadı vermezmiş.
02 Yorumla- +1 yıl
Orada istediğin olacak.Düşündüğün an hemen önüne gelecek.Tabikide neden bakamasın.
+1 yılbırak bu işleri ilk önce cenneti hak et sonra görecen ne verecekler :)
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 3,3b cevap paylaştı. bende bunu hep merak etmişimdir bize de erkek huri versinler :D
14 Yorumla- +1 yıl
cennete girdikde huri nuri kaldı ;)
kadınların da zevcisi olacak...
bakara da geçer o " cannette temiz eşler vardır. " diye...20 Yorumla
+1 yılşekil a : link
21 Yorumlalink :)
11 Yorumla- +1 yıl
çok iyiydi be bi de eksilemiş amekeler
+1 yılcennet ehli koca ile evlenmeleri yeterli gelmiyormu.?
00 YorumlaCenneti istememizdeki amac Yuce Yaraticiya kavusmak Arzumuz oldugu icindir.
20 YorumlaGılman :Hizmetlerine verilmiş, (kabuğunda) saklı inci gibi gençler etraflarında dönüp dolaşırlar.
01 Yorumla
+1 yılmühim olan cennette ne verileceği değil cennete gidip gidemeyeceğimiz.
10 Yorumlaonlara huriyse bize de nuri heralde :D şaka bi yana eğer beraber yaşlanıp öleceğim bi eşim olursa ahirette de onunla olmak isterim inşallah
10 Yorumlahaha orada fesatlık ihtiras denen şeytan işleri olmayabilir. Dip NOT: kıskançlık şeytan işidir :)
02 YorumlaYa cennette cinsellik falan olacak mı ki? Ben onu merak ediyorum:)
13 Yorumla- +1 yıl
kdlfjlkdsfkldsdsf
Gizli Üye(30-35)+1 yılgüzel soru +5 veriyorum cevapları takip edeceğim ciddi birşey çıkars inşallah.
00 YorumlaCennet cennet dedikleri birkaç köşk ile birkaç huri,
Onu isteyen ver, bana Seni gerek Seni:)00 YorumlaYa cennetteki hayat çok farklı olacaktır bu yaşamdan neden bunlara kafa yoruyorsunuz ki.
00 YorumlaKadınlarada Nuri vereceklermiş ahahaha güldüğüme bakma gerçek
02 Yorumla
+1 yılbana kurt cobaini versinler cehheneme kamp kurarim.
10 Yorumla
+1 yılEğer kocan varsa sadece onla olacaksın ve sen sevaplarin dolayısıyla sen daha çok güzel olacaksın yaratılış olarak
01 Yorumla- +1 yıl
Kadınlara cennette bile huzur yok yani
burdan nedim69 verecekler
62 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılyanarken biscolata carlos beni yellesin, gıkımı çıkarırsam ne olayım.
01 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 654 cevap paylaştı.
+1 yılteselli ödülü düşünülüyordu bence.
00 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Mantıksız değil mi ?
Sorgulamaya devam :)31 Yorumla
+1 yılAmele verecekler size de.
11 YorumlaHuriye karşılık Nuri :D
10 YorumlaVerilecek olan nurilere göre mi namaza başlıcan ?
12 YorumlaSiz bi cehennemden çıkında sonra düşünürsünüz
30 Yorumla
+1 yılbilmem gidince görürsün ;)
02 Yorumla- +1 yıl
;)
+1 yılbakalım ne vercekler:)
00 Yorumla
+1 yılgüzel bi soru aydınlattığın için teşekkürler...
00 YorumlaNuri:))
24 Yorumla
+1 yılkızlara babayı veriolar :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılgılman verilcek. erkek hizmetçi yani
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılgirls getting the father
11 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 395 cevap paylaştı. Brad Pitt
00 Yorumla
+1 yıl3ün1
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılboyle sacma sapan sorular sormayın nolr yaa
00 Yorumlabeni.
01 Yorumla
+1 yılOnu.
10 Yorumlanuri :)
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılmerak ettiğim konulardan biri..
00 Yorumla
+1 yılNuri
10 Yorumlanuri :D
17 Yorumla
Devamını Gör(39)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Kişilik & Karakter > Sorular > Cennette erkeklere huri verilecekmiş ya kızlara ne veriliyor?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Cam Cilt
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım