Çok göreceli bir soru, her telden değişik cevap barındırıyor. Mesela mesleğimle örtüşen cevapla izah etmeye çalışayım; evli çift çocuk sahibi olmak istiyor deniyor deniyor lakin olmuyor. Vazgeçmeleri mantıksızca ama aynı zamanda denemeye devam da etmeleri mantıksızca. Muayene olamaları gerekli. Senin sorun eğer ki ikili ilişkiyi örnekliyorsa, önce oturup sorunları hataları eksikleri konuşup, bu hususlarda hem fikir olup düzeltme yolunu denemeliler. En başında da dediğim gibi çok göreceli ve çoklu cevaba sahip bir soru..
Bazen olması gerekenler vazgeçince olur. İpi sıktıkça elin acır ve bıraktığında çok süratli bir şekilde senden uzaklaşır. Oysa sıkmadığında ne olacak olmayacak derdin olur ne de canın acır. Boş ver hayat olması gerekenleri yaşatarak göstersin hepimize.
Ne olduğuna bağlı ve ne kadar çaba sarfettiğime artık bana zarar veren boyuta gelmişse çabalayamam unutma allah kuluna bir şeyi nasip etmiyosa günü geldiğinde daha güzelini nasip etmek içindir bir şeye çok takılı kalıp diretmek de iyi değil
Ben hep aşık olmak istedim hep birini sevmek istedim hep sevdiğim kızı başka erkekler kapı gözümün önünde öfkeden o erkekleri öldürmek istedim ama ben o sınıfta hep hızlı adımlarla çıktım kimseye zarar vermedim ama içimdeki canavar istiyordu bende olabilceğince kaçtım nefes aldım rahatladım sonra Allaha bir gün sordum rüyamda bir ses duydum onlar senin kadar temiz değiller günahkar biriyle aşk yaşamanı istemiyorum ama hala ben durmuyorum aşık olmak istiyorum işte sonra YouTube da aşk acısı cekenleri gördüm Allah hala uyarıyor beni uzak dur diye bundan sonra Allahın sözünü dinliycem o cok bilgili büyük sözü dinlemek önemlidir biz 8 milyar yaşındayız kim bilir o kaç yaşındadır maşallah
Bunun net bir cevabı yok. VAZGEÇME ! diye motivasyon naraları atardım ancak bazı girişimlerim sonucunda aslında "nasip, kısmet, şans" faktörünün de bir etken olduğunu kabullendim. Bazen vazgeçmek daha iyi birşeyleri doğurur. Güzel şeyleri yapabilme Mücadelesinden vazgeçmemek önemli olan
Konusuna göre değişir valla. Eğer olmayan şey akademik kariyer ise veya cansız bir şey için uğraşıyor ve olmuyorsa çabalamak mantıklı ama bir insan için çabalamak saçma insan dediğin şey nankördür ve senin çabaların sonuç verse bile ileride bunları unutacaktır bence.
Denemekten asla vazgeçen biri olmadım. Deneme yolumu, yöntemimi, bakış açımı değiştiririm ama gene denerim. Deneyip yeniliyor olmayı vazgeçmeye tercih ederim, her denemem yeni bir tecrübe.
Beklemek gerekli olsaydı denerken savaşırken geçirdiğin zamanda gelirdi zaten orada hem savaşıp hem bekliyorsun o yüzden vazgeçip kabul edip hayatına dönmeli insan
Hayallerinin peşinden koşarken hayallerine ulaşabilmen için vazgeçmeden defalarca denemen gerek. Mesela çok fazla çocuk denemesi yapıyorsan ve de olmuyorsa vazgeçmelisin.
Denedim olmadı 1... yine aynı şekilde denerim denedim olmadı 2... biraz düşünür farklı şeyler denerim ulaşmaya denedim olmadı 3... demekki olmayacakmış 😅 Ama 4 ü kez de dener öyle bırakırım 😃
Bir yerden sonra beklemek acıdan başka hiçbirşey vermez. Ve şahsen ben acı çekmek yerine olmayacağını kabullenip yolume daha güzel şeylerle devam ederim.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Denedigim şeye göre degisir bu. Eğer ders, işse beklerim. Duygular, hayallerse vazgeçerim.