Ne bir kıza ne de bir erkeğe kötü davranamıyorum.
Örneğin üniversite hayatımda ödevime konan, beni eleştiren veya daha kötü karşılaştığım olaylarda karşımdakine sadece yaptığın doğru değil benimle iletişimde olma benzeri cümle kuruyorum. Aslında o an tartışmayı hak ediyorlar ama ben tartışmaya itmiyorum bu konuyu.
Bazen olayın şokundan bazen de olay geçse bile üzülüyorum o insana, hata yaptıkları halde yine de üzülüyorum, eski yakınlığı vermiyorum ama kötü de davranmıyorum, kırmıyorum. İnsanları kıramıyorum bunun için cümlelerimi seçiyorum.
Örneğin üniversite hayatımda ödevime konan, beni eleştiren veya daha kötü karşılaştığım olaylarda karşımdakine sadece yaptığın doğru değil benimle iletişimde olma benzeri cümle kuruyorum. Aslında o an tartışmayı hak ediyorlar ama ben tartışmaya itmiyorum bu konuyu.
Bazen olayın şokundan bazen de olay geçse bile üzülüyorum o insana, hata yaptıkları halde yine de üzülüyorum, eski yakınlığı vermiyorum ama kötü de davranmıyorum, kırmıyorum. İnsanları kıramıyorum bunun için cümlelerimi seçiyorum.
Merhabalar
Bazı insanlar negatiflikten, olan sorundan hızla uzaklaşmak isterler
Çözüm odaklı yaşamak isterler. Kişilik yapınızda da gerginliğe yatkın olmama durumu var ise böyle davranmanız çok normaldir. İnsanlara kötü davranmamak o yüzden bir eksiklik değildir. Herkesin yapısı birbirinden farklıdır. Birisi çok asabiyet gösterirken, diğeri daha çok sakinliğini korumaya çalışır. Birisi daha fazla hayal kırıklığı yaşarken, diğeri daha alışagelmiş olarak kabul eder. Tartışma ortamını sevmediğiniz belli. Daha çok iletişiminizi doğru kullanarak yapılan hatada insanları uyarma gereksinimi duyuyorsunuz.
Tabii ki haksızlık karşısında zorunuza giden şeyler olacaktır ama bunu da o insanlara karşı mesafe koyarak hallediyorsunuz ki aslında doğruda. Kendinizi huzursuz hissettiğiniz ortamdan kendinizi soyutluyorsunuz. Sizde tepkinizi anlattığınız gibi koyuyorsunuz. İllaki bağırarak, hakaret ederek, kırarak, dökerek yapmak zorunda değiliz. Dediğim gibi bu eksiklik değil, kişilikle alakalı bir durumdur.
Bol huzurlu zamanlar dilerim.😊🙋♀️
Merhaba,
Güzel yorumunuz için çok teşekkür ederim. ☺️ 🌈
😊 Rica ederim🙏🙋♀️