Gerçekliğine inandığım hadistir. Ölçülü sevmeli. Sevginin ölçüsünü kaçırınca Tanrılastirmak bile mümkün. Hz. Isa as da olduğu gibi. ya da bir evlada duyulan aşırı sevgi gibi aşırı korumacı kollayıcı bir rol üstlenip onu cam fanus içine hapsedip aşırı narin kırılgan bir yapıya sahip olmasını sağlamak veya terbiye edemeyip şımarık arsız bir yapıya sahip olmasını sağlamak gibi şeylere sebebiyet verir. Olcusuz sevmekte ise tabiri caizse nefret etmek. Haklı olunsa bile çok fazla sert davranmak hatta ondan olan kişilere bile adaletsiz olacak şekilde zulmetmeye sebebiyet verip zalimler sınıfında olunmasına neden olabilir
Ölçülü sevmek doğru sevmektir aslında her insan aynı derecede sevgiyi hak etmez benim hocam herzaman derdi bir insana gereğinden daha fazla değer verirsen oda seni gereğinden fazla üzer aglatir diye.. zaman geçtikçe daha iyi anlıyorum bunu ben hayatımdaki insanları ölçüsüz bir şekilde çok seviyorum öyle oluncada kırgınlıgida ölçüsüz oluyor 😊 Ölçülü sevmek insanı yormaz yanlış yapmasına engel olur ölçüsüz sevmek ise yıpratir insanı..
Ölçülü sevmek kalbi yormaz, ölçülü seven insan hayal kırıklığı yaşamaz. Sevginin de bir ölçüsü olmalı. Sevgi israf edilmemeli. Herkese verilmemeli sevgi. Şu söz beni her zaman hoşuma gitmiştir. "Sevgi çok başkadır. Her gönüle tenezzül etmez" Doğru kişileri sevmeli insan ve doğru bir şekilde 🌺