Balzacc | Kişilik & Karakter konusunda 2,8b görüş paylaştı.
Master
1 ay
Bir noktada erdem olduğunu kanısındayım. Birisi için söylenen kötü bir şeye hemen aa öyle mi olmuş demeyip, aksininde olabileceği ihtimalinden haberi varsa bir kişinin, saf düşünüp/iyi düşünebiliyorsa eğer erdemdir. Eğer bir kişi yaptığı iyilikleri kendi benliğinde varolan saflığıyla yapıyor, ufacık bile kötü barındırmıyorsa evet erdemdir. Ancak her daim saflık veya çok fazlası erdemi göstermez. Bazen saf olmayıp o cin gözümüzü açmamız gerekiyor. Hayat bazen öyle bir yere dönüşüyor ki saflar kaybediyor.
1|1
0|0
Görüş hala geçerli mi?
En İyi Erkek Görüşü
HzLuciferr | Kişilik & Karakter konusunda 695 görüş paylaştı.
Yoda
1 ay
Keşke herkes saf olsa ınsanlara saf diyince alınıyorlar ama saf olmak temiz kalpli güzel insan olmak demektir
Affedilmeyen | Kişilik & Karakter konusunda 16,8b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Sabır bir erdemdir.. saf olmak ise bence erdem değil bir özelliktir çünkü bu hayat girdabında saf kalmak zor..
2|0
0|0
Congruent | Kişilik & Karakter konusunda 616 görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Erdemdir ya da değildir diyemem ama fazla saf insanlar kör oluyor. Bu da hiç iyi bir şey değil.
1|0
0|0
CatKong | Kişilik & Karakter konusunda 7,8b görüş paylaştı.
Fenomen
1 ay
Saf olmak bana göre erdemlik değil.
1|0
0|0
Kauss | Kişilik & Karakter konusunda 312 görüş paylaştı.
Xper 7
1 ay
Evet ama ben sabırlı bir insan değilim hani şu yönden değilim kendimle ilgili bir şey ama insanlarla olan bir şeylere sabırlıyım.
Mesela markette boş kasa var iken bile arkamdan gelenlere buyrun derim yani onlara öncelik veririm insanlara bunu niye yapıyorum bilmiyorum
Fırında beklerken yeni gelene öncelik vesaire bunu niye yaptığımı bilmiyorum
1|0
0|0
erzMk | Kişilik & Karakter konusunda 519 görüş paylaştı.
Bilge
1 ay
Sabir bir metanet olma dinginlik halidir Bu yapısal olduğu gibi bilgi birikim tecrübe yasanmisliklarla da oluşan bir yapıdır Saflık ise farklılık. gosterebilir Insanlar ya kavga gürültü çıkmasın diye böyle gözükebilir ya da çok zekidir yâda bir içsel fırtınadır dışa vurun halidir Bu olguları cogaltabiliriz
En İyi Kız Görüşü