Her gece uyuduğum toplasak 3-5 saatte sayısız rüya görmekten bıktım usandım artık. Kabus olmasına da gerek yok, bazı o kadar kafa kurcalıyıcı ki... ruhum bedenimi terk edip tüm olayları yaşayıp geri dönüyor sanki. Rüya görmemenin bir yolu yok mu? 😕
Benim de kabuslarla başım dertteydi. Büyük ihtimal çok çalkantılı bir hayatın var ve bilinçaltında türlü türlü şeyler dönüyor. Uyumadan önce zihnini boşalt, spotify’dan yağmur/gökgürültüsü ya da seni hangi doğa sesi rahatlatıyorsa aç bir tanesini, camını aç ve biraz sakinliğin tadını çıkar. Nefes egzersizlerini ve meditasyonu deneyebilirsin. Aynı zamanda uyumadan mum eşliğinde sessiz bir ortamda okuyacağın kitap ve ılık ballı bir süt ya da papatya çayı da seni rahatlatacaktır. Uyumadan 3-4 saat önce son öğününü yemiş olmaya özen göster ve uykuya dalma esnasında seni rahatsız edecek şeyleri (mesaj bildirimleri) kapat. Asla ve asla kendini rüya görmemeye şartlama, beyin karmaşık bir organdır sen bu fikri düşündükçe daha çok rüya görmene sebep olabilir.
Bu imkansız gibidir. Çok rüyanın görmenin sebebi hayatının akışında gün boyu etkilendiğin, senin için stres olan, günlük yaşamdaki olaylara takıntılı olman bilinç altında ön bellek gibi yer dolduruyor. Bu da gece uykuya daldığında o ön bellekteki olaylar ya da karmaşık durum zihninde yansımaya başlar. Bunlardan kurtulmanın tek yolu hiç düşünmemek. Anlamak açısın böyle yapın demiyorum; Issız bir adadasınz. Hiç kimse yok, karışan yok, istediğiniz gibi gezip dolaşıyor ve karışan yok. Yediğiniz önünde yemediğiniz arkanızda. Gibi... Hayatta da takıntılı olmazsak umursamazsak hem stresten uzaklaşırız hem de kaliteli uyku uyuruz
Kişilik & Karakter konusunda 203,9b cevap paylaştı.
Hayır yoktur. rüyalar bilinç altından oluşur ve genellikle en çok odaklandığımız veya düşüncelerimizi kurcalayan şeylerden oluşur. Rüyaları kontrol edemeyiz sadece rüya gördüğümüzün farkına varabiliriz. stres ve aşırı düşünme daha sık rüya görmeye sebep olabilir o yüzden boş bir zihinle uyumak gerekiyor.
Bilinç altı rüyaları engellemek için bir yöntem biliyorum çok basit ve etkili bir yöntem diye duymuştum ama kendim 1-2 aydır deniyorum tam emin olamadım ben zaten çok rüya görmezdim şimdide daha az görüyorum istersen bir dene. Olay şu uyurken yastığının altına havlit taşı koyuyorsun taşa senden başka kimse dokunmuyor iki üç günde bir iki üç saat taşı buzlukta bekletiyorsun bukadar. Böylece artık bilinç altı rüya görmüyorsun sadece anlamı olan rüyaları görüyorsun birde sanırım kabus tarzı kötü rüya olursa onuda görüyorsun yani sadece bilinç altı rüyayı engelliyor. Ben zaten az gördüğüm için tam anlayamadım etkisini ama yinede azaldı, etkisi var gibi. Kabuslar içinde en basiti okuyup yatmak. Denersen söyle işe yaradı mı yaramadı mı bende merak ediyorum tam emin olamadığım için.
Rüyalarını önemsememeyi dene bence. Acaba yine koşturacak mıyım rüyamda, etkisinde kalacağım kesin vb. cümleler geçmesin aklından. Kendi kendini şartlıyorsundur belki de farkında olmadan. Ayrıca sırt üstü yatarsam ben de çok rüya görürüm mesela, yatış şekliyle de ilgili olduğunu düşünüyorum.
Rüyalar kısa bir süre sonra unutuluyor genelde bu yönden şanslı sayılırsın ama sık rüya görmek hala kafanı kurcalıyor. Belki de hayatındaki olumsuzları mümkün oldukça ortadan kaldırmalısın.
Bilinçaltın çok yorgun ya da huzursuz, içten içe seni rahatsız eden konular ne yazık ki derli toplu değil son derece dağınık ve bu da doğrudan rüyalarına yansıyor. Benim de öyle, ya buna alışacaksın ya da seni huzursuz edecek her konuyu yavaş yavaş uzaklaştıracaksın kendinden.
Bununla ilgili çeşitli görüşler, bilgiler var ne desem uzun olur. En basitinden: rüyaları sıklık ile gördüğün zamanlardan bu yana nelerin değiştiğini hatırlamaya çalış. Mesela izlediğin film diziler, yeni sosyal ortamlar düşüncelerin fikirlerin yani anlayacağın eskiye göre içinde olan duygularda neler farketti bunları gözlemlemen gerek. Tabi bu söylediğim bilinçaltı ile ilgili şüpheleri teyit etmek için eğer detaylı incelemeden sonra bu kanıya varamazsan başka türlü şeyler olabilir.
3-5 saat uyku rem uykuna yetmiyor. Uyku problemini çözüp uyumanın yolunu bulmalısın. REM evresinde görülen rüyalar sırasında beyinde heyecan, kaygı, korku duygularının merkezi olan amigdala oldukça aktiftir. Buna karşın beynin muhakeme yapan önbeyin bölümü uyku halindedir. Gözlemler rüyanın REM uykusu ile güçlü bir bağı olduğunu ortaya koymuştur
Az uyumak fayda sağlamaz sana inan. Görmemek için uyuymaman zararlı. Kafanı boşaltmaya çalış bi terapiste gözük ama uykunu aksatma. Umarım en kısa sürede iyileşirsin🙏
Bence önceliğin kafa karışıklığını yok etmek olmalı, bilinçaltını gereksiz bilgilerle doldurarak ve overthinking dediğimiz 'fazla düşünme durumuna' takılarak rüyalarını da etkilemişsin. Uyumadan önce kafanı boşaltacak ve seni rahatlatacak müzikler dinle bence.
Bilinçaltında bir karmaşıklık, çözemediğin isimlendiremediğin olaylar olmalı. Bu kadar sık rüya görmeyi uzmanlar buna bağlıyor. Bazı uyku meditasyonları var. Zihnini boşaltmaya çok yardımı oluyor. Mesela meditopia uygulamayı telefonuna indirip uyumadan meditasyon yapmayı deneyebilirsin.
Düzen ve disiplinle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Psikolojik diyorum. Asker olduğum için uzun süre 10-11 arası uyudum ve tam 06:00'da uyandım. Ve günlük bir düzenim vardı. Rüyalarım devam etti. Şu an bir düzenim yok ama kabuslarım azaldı diyebilirim. Sorgula, çözümü kendinde ara.
Rüyalardan kurtulamazsınız ama etkilerinden kurtulabilirsiniz Düşünmek öylesine büyülü bir şeydir ki hatta ' düşünce gücü ' diye bir tabir var düşündüğünüz şeyleri değiştirin rüya görmeden yani uyumadan önceki düşünceler ve uyanınca gördüğünüz rüyalar hakkındaki düşünceler değişmeye başlayınca olacak iki şey var ya rüyalar azalacak ya da artsa veyaye aynı şekilde devam etse bile artık size hissettirdikleri değişecek.
Bunun nedeni bazı şeylere susup ya da bazı şeyleri kendi içinde saklayıp dışarı vurmamandan kaynaklanıyor diye düşünüyorum, bilinçaltına işlemiş olduğundan bu tür rüyalar görüyorsundur, hiç uyumama gibi bir durumun olamayacağına göre uzman birinden destek almanı öneririm.
Görülen rüyalar bilinç altıyla ilgilidir. Kafana her şeyi çok takma, kafa karışıklığı olunca türlü türlü rüyalar gire biliyoruz. Uyumadan önce kafanın içindekileri boşaltmayı dene, birde dualar oku Ayetel Kürsi çok etkilidir.
Kahve İçerseniz Bu Sıklık Artıcaktır. Bu Yüzden Kahveye Dur Demelisiniz Şekerli Yiyecekler Fazla Tüketin İnsanı Derin Uykulara Tetikler ve Bu Şekilde Stabil Tek Rüya Görürsünüz :
Ben de hemen hemen her gün rüya görüyorum. Çok düşünmekten kaynaklı olabilir sebebini tam bilmiyorum. Benim genelde güzel rüyalar oluyor memnunum ama dediğin gibi kafa kurcalıyor
@ta00ta aynen öyle. 2. yol senin için daha kolay sanırım 😂 @afr0dit sevinsem mi üzülsem mi bilemedim 😀 ama böyle daha iyi ya diğer türlü salağa bağlıyordun neşeli ol boşver ahsjdk
@afr0dit sen nick bulmak ile uğraşacağına bir tane sevgili bul kendine ve çok uzatmadan evlen de kurtulalım senden 😂 yoksa annenler evde turşunu kuracak senin bu gidişle ahsjs
Geceleri kafan karışık yatıyorsan ya da yarın ne yapmalıyım düşünceli felansan olur oyle seyler ama kafani dagitmanin en kolay yolu ise uyumadan 10 dk once felan sevdiğin güzel bir muzik dinle ya da kafa dağıtıcı birşeylerle uğraş
Hayır yok sadece kafanda çok sorun varsa beynini boşalt tamamen dana bağlı yaşadıkların yüzünden bu kadar görüyorsun, hayal çok kuruyorsan bundan da olur
Valla aynı bende öyleyim gündüz iş, gece rüyalar yoruyor. Genelde yaşadığımız stresler bilinçaltını meşgul ediyor ve rüyalarımıza yansıyor alakalı-alakasiz
Bak ne diyecem sırtım dönük ken yatmaktan korkuyordum bir gün sırtım arkamda yatmaya denedim baya zor oldu yendim korkumu korku bir özgüvene eksikliği dır
Ben kendi tecrübemi söyleyeyim kötü rüyayı bitirmek istiyorsam koşul ne olursa olsun dua etmeye çalışırım veya sadece allahm diye bağırıyorum çoğu seferde kurtuluyorım