Tekniğin kendisi erkelerde, bayanlarda hatta travestiler de bile işe yarar. Ama dur bakalım sana uygun mu?Çünkü karate biraz sert ve güç isteyen bir teknik. Tekme atmayı herkes öğretir. Ama bakalım senin attığın tekme rakibini yere sermeye yeter mi yoksa sadece sivri sinek etkisi mi yapar? Demek istediğim kendi vücuduna uygun tekniği bulman lazım. Ben şahsen sana aekido ya da ju do tavsiye ederim.
Karate kaba kuvvet dövüş sanatıdır. Senin amacın karşındaki erkeği dövmek değil kötü niyetli kişilere karşı kendini savunmak. Bu yüzden aikido eğitimi alman daha mantıklı. 1.65lik sıska bir adamın 185lik kalıplı bir adamı diz çöktürdüğüne denk geldim.
Merhaba arkadaşım öncelikle kareteye ilkokulda tam 5 sene gitmiş biri olarak söylüyorum teknik bilmeyi kücümseme nice uzun boylu adami o teknikle yikarsin ve karete sana güçte kazandırır daha iyi yumruk ve tekme atarsin ama benim tavsiyem kickbokstur. kickboksta daha iyi tekme atabildigin gibi yumrukla adam bayiltmayida ogrenirsin aslinda yazacak cok sey varda ben üşendim
kyokushin karateye gidersen emin ol bi erkeğin hakkından çok kolay gelirsin güç gerektirmez tekniğin iyi olsa ama kyokushin karate yapacaksan zaten güçlenmek acıya katlanmak gerek bunların sonu da sonsuz bi başarı ve sana el kaldırabilen olmaz