İnsanlar hata yapar ve her hata bir tecrübedir bence. Yaptığınız hatalardan veya etrafınızdan öğrendiğiniz bir çok tecrübe vardır. Bu tecrübelerinizi gözden geçirip en önemlisini söyler misiniz?Sen bu hayatta neyi öğrendin, neyi iyi ki öğrendim dedin? Bana da öğretsene biraz...🎈
İnsanları yargılamamak gerektiğini, hiç kimseyi baştan başa onun hayatını yaşamadıkça anlayamayacağımızı, onun yerinde olsak ama tam anlamıyla onun hayatını yaşasak onun yaptıklarından daha kötü şeyler yapmayacağımızın garantisi olmadığını, en önemli olan şeyin saygı duymak, sevmek ve anlamak olduğunu, alttan almanın eziklik değil yücelik olduğunu, kalp kırmanın dünyadaki en zalimce şey olduğunu, iyi bir insan olmanın bi yaratıcı için yıllarca ibadet etmekten daha önemli olduğunu, tanrının zor anlarımızda yaptığımız hataları tıpkı biz insanlar gibi hoşgörebileceğini, normalde nasıl biri olduğumuzu bildiği vs.. daha neler neler
Kimseye guvenme sen tek basinasin hep seni senden baska kimse anlayamaz empati yapmaya çalışsa bilene anlayamaz çünkü o senin yerinde asla olamaz kimsenin lafina gore yaşama kimseyi umursama kimse icin kendini heba etme hayatta sadece sen varsin senden baskasi yok herkes yalan söyler ihanet eder o yalanlari ihanetleri yakalayamazsin belki ama kendine yaptığın bahaneleri ihanetleri yakalarsın ve bunları kendine yapma. Kimse için değişme değiştirmeye de calisma kimseyi çünkü degistiremezsin kimseyi kendisi değişmek istese bile degismesi çok zor insanları ya olduğu gibi kabul et katlan ya da hayatindan çıkar. Kendini değiştirme çünkü eger baskasina zarar vermiyorsan istedigin gibi yasayabilirsin. Kendini kisitlama istediğini yap sonraya birakma erteleme o an geri gelmez. Sonrasinda keske demek yerine iyi ki de bardağın dolu tarafindan bak dolu değilse bardağı dusunme. Vaktinden kendinden odun verme vereceksen de kendin için ver sakın baskasi icin verme. İnsanlarin oyle demesi seni oyle biri yapmaz bunu unutma sen fazla mükemmelsin ve insanlar bunu kaldıramıyor kıskanıyor ve seni kotulemeye çalışıyorlar sen onların seviyesine dusme onları basarinla zekanla mutluluğunla döv çünkü seni sevmeyen insanlara en agir ceza budur
Daha bunun gibi cok sey söylüyorum kendime😂😂 say say bitmez kendime ögütlerim insanlarin ogutlerini çoğunlukla umursamam çünkü onlar ben değil. Kendi kurallarımi kendim koyarim
Hiç bir olay karşısında da kaçmadım. Kendimi saklamadım, gizlemedim. Haklı da olsam Haksız da olsam asla geri adım atmadım. Herşeyle, herkesle yüzleştim bu zamana kadar fakat bunun hata olduğunu gördüm. Çünkü ne kadar herşeye göğüs gelmeye kalksan o kadar kaybetmeye mahkumsun...
Kaba tabirle biraz salağa yatmak lazımmış her olayın içinden zeytinyağı gibi sızmak için.
Hep bir şeyler eksik olacak gerek kendinde, gerek insanlar konusunda nelerde bilmiyorum tam olarak ama bir şeylerde hep bir eksiklik olacak tıpkı bu satırlar gibi...
İnsanlar karşısında sessiz kaldıkça insanların daha beter bir hal aldığını gördüm ve sessiz kalmamya kendimi korumaya başladım. Kimsenin arkasına sığınma ve kimsenin seni korumasını bekleme buhayata size sizden baska dost yok hicbirseyino kimsenin eline ve diline bırakma hayat felsefem bu
Tünelden çıkmanın en iyi yolu, aslında onun içinden geçmekmiş. Bu yüzden zorluklardan kaçacak yer aramak yerine onların nasıl üstesinden geleceğimi öğrendim.
Hayatında hep hata yap, başarsız ol, yenil yenil ki hırsların büyüsün. Büyütüğü zamanda herşeye tekrardan başlıcaksın bu sefer başarıya yakın olduğunu hissedeceksin. ve Çevrendeki egolu, kişileri dinleme onlar başarsız olduğu için senin başarsız olcağına inanıyorlar. ve AİLE SEVGİSİ ne iş yapsan Aile'n her zaman arkandadır.🌹
Kimseye yaranamayacagımızı, yaranmak zorunda da olmadığımızı.. Zamanımızı dikkatli ve değeceklere kullanmamız gerektiğini.. Fedakarlığın fazladan taşınan yük olduğunu.. Hayır demeyi ögrenmenin gerekli olduğunu.. Zalimin sesinin mazlumdan gür çıktığını... İnsanlarla mesafeli olmanın her zaman fayda getirdiğini.. Hayatta hiç kimseye güvenilmeyeceğini...
Kendime yetmem gerektiğini, mutluluğu başkasının bana değil benim kendime sağlamam gerektiğini öğrendim. Bende olmayan bir şeyi başkasına veremem mottosundan yola çıkarak da mutluluğumu daimleştirip mutluluk verdim, veriyorum.