Psikiyatrist Jung; "İyi bir şifacı yaralı olmalıdır. Yarası olmayan şifacı iyileştirici olamaz” der. “Sana büyük acılar vereceğim, çünkü senin büyük sevinçler yaşamanı istiyorum.” diye ekler O. Aruoba. Zirâ hayata 'aynı açıdan' değil 'aynı acıdan' bakmış olanlar anlaşabilir..
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Bazı durumlarda katılabilsem de genel mahiyette baktığımda katılmamaktayım. Bizler her deneyimlediğimiz şeyde başarılı ya da bilgili olmak zorunda değiliz en nihayetinde. O kadar okuyup çoğu şeyi deneyimlemeyerek aslında insanları iyiye ulaştırmayı hedefliyoruz. Her şeyi deneme fırsatımız olmadığı gibi zorunluluk da yok ortada. Kanser olmayan bir doktorun kanseri tedavi edemeyeceğini mi söylüyor mesela bu söz? Mantıklı düşündüğümüzde bu sözün zaten yanlış olduğunu görüyoruz. Ancak birbirimizi anlama konusuna geldiğimizde bu söz devreye giriyor. Bizler yaşadığımız, deneyimlediğimiz ve hissettiğimiz şeyleri daha çok önemser ve karşımızdakini böyle çok daha iyi anlarız. Mesela ben annemi kaybetmediğimde annesini kaybetmiş birinin acısını anlayamam, onun hissettiğini hissedemem. Evet empati yapıyoruz, düşünüyorum kendimizi karşı tarafa koyuyoruz ama hissetmediğimiz ve deneyimlemediğimiz şeyler karşımızdaki kişinin başına geldiğinde hiçbir zaman onun gibi o an hissedemiyoruz. Bu bağlamda baktığımızda bu söz doğrudur ama genele vurmak doğru olmaz.
31 Yorumla- +1 yıl
Çok detaylı ve güzel bir açıklama olmuş.
En İyi Cevaplar
+1 yılKısmen katılıyorum ama tamamen doğru olduğunu söyleyemem...
Şifa kimden gelir bu hiç belli olmuyor bazen insan hiç bir acı çekmemiş olsa bile seni o kadar derinden hissedip anlayabiliyor ki bu acıyı yaşamış birinin bile bu kadar şifa vermesi imkansız oluyor.
Bence yaşamaktan daha önemli bir konu var insanın empati duygusu ve kendi içinde olayları psikolojik, sosyolojik ve diğer etmenleri de hesaba katarak analiz etme gücünün olması diğer türlü bin bir türlü acı çekmiş olsun bunlarla nasıl baş edeceğini bilmeyen, kendi içsel dünyasına erşimi olmayan birinin benim yarama merhem olma olasılığı tavuğun Kinder yumurta çıkarmasını beklemek gibi ütopik olabilir.
Tabi ki tecrübeler önemlidir yaşanmışlıklar, acılar bunlara saygım sonsuz ama benim için tek kriter kişinin içsel dünyasıyla olan sağlam bağıdır yaşamasına gerek yok, analiz gücü ve hayal dünyası geniş olursa hayalde bile o acıların sonuçlarını ve nedenlerini görebilir ve böylelikle sana ışık tutarak yol gösterici bir unsur haline gelir.
İşin aslında insanın ilacı kendi öz gelişimindedir ama bazen dışardan bakan bir gözünde kritik noktalara ki küçük dokunuşları bizi şifaya daha kestirme yollardan götürebiliyor...21 Yorumla- +1 yıl
Aynen üstadım, kısmen doğruları olan ma derinleştirkçe hataları olan bir cümle. Doğrudan bir insan cümlesi ve hataları olması çok doğal.
Hayat insanin dünü bugunu yarini hayalleri arasinda ki bir yolculuktur
Ve hayatta tum yolculuklar anlamakla baslar Sevgi güzellik askla devam eder
Ruhi Su usta:
Insan olmak suçu, suclarin en guzeli en ozeli en kiymetlisi olmali
ve insan yasami boyunca bu suçu bu sucu islemeli demis bir sözünde
Fransiz Yazar Voltren Insan dünyada yapamadığı tüm iyiliklerden sorumludur demiş,
Efsane Vali Recep Yazicioglu
Gidemedigin yer dokunamadigin
Insan senin değildir demisti,
Yine rahmetli Tayfun Talipoğlu bu ülkede ulaşmak için ınsana gerek yok çok para yâda zamana yürekler açık iş yola cikmakta demisti
Sör Winston Corcil
Hastayi yataginda ziyaret edin o da iyileştiğinde sizi ziyaret etsin demiştir
Hayat yolculugu anlamakla baslar yurege dokunmakla taclanir bir insani anlamak icinde onu o yapan degerleri acilari travmalari sevincleri bilmek gerekir
Resmin duayeni Ara Guler e bir ropörtajinda sizi farkli kilan resminizi esssiz yapan nedir diye sorduklarinda ustat her kes ceker cekiyor resim ben bakip goruyor o objenin ardina iniyorum demistir
O yuzden ozel resimlerim
Yurege inelim dokunalim huznu aciyi sevinci yasayalim saralim askla210 Yorumla- +1 yıl
Aynen, harika bir döküm olmuş.
- +1 yıl
Geçmiş olsun, yokluğun çok belli kendi adıma. Hemen iyileş ve dön :)
- +1 yıl
Ben dostlarımı gerçekten çok severim. Sessizce olmadıkları zaman kafalarını dinliyorlar diyerek yazmıyorum. Sizi de öyle sandım.
- +1 yıl
Valla yorumunuza diyecek kelimle bulamadım. Yüreğinize ve kaleminize sağılık.
Bu arada Hastalığınız için geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.
Allaha emanet olun. Rabbim en tez zamanda şifanızı nasip etsin 🤲🤲 - +1 yıl
@Sakaryalim Amin
+1 yılO psikiyatristler bu hayatta kaç kişiye çare olmuş. Benim tanıdığım tüm psikologlar/psikiyatristler tuzu kuru insanlardır. Ayda 8.000 TL maaş alıp konfor içinde yaşayarak herkese yok pozitif olun, yok empati kurun demek oluyor. Bir aylığına ben onun koltuğuna oturayım, o da asgari ücretli bir işçi olsun bakalım. Hangimiz hasta, hangimiz doktor o zaman anlarım. Bakalım o psikolog/psikiyatrist hayata ne kadar pozitif bakacak, ne kadar empati kuracak.
Yarası olan sadece gocunur kimseye faydası olmaz. Lakin yaralandıktan sonra yıkılmayıp yaşama tutunarak o yarayı bir şekilde kapatmışsa işte o zaman herkese şifa olur. Bu da benim felsefem. Psikiyatrist Jung bu ayrıntıyı yakalayamamış anlaşılan.02 Yorumla- +1 yıl
Ayda 8.000 TL maaş alıp konfor içinde yaşayarak herkese yok pozitif olun, yok empati kurun demekle falan olmaz bu işler.
- +1 yıl
Hakikaten mükemmel bir yaklaşım. Bu sebeple bende kısmen katılıyorum dedim. Yaraya merhem olabilmek, o ilacı sunmakla olur. Madden yaralı birine maddi, manen yaralı birine manevi kaynak aktarılmadan zaten şife beklenemez.
AI Persona’ya Sor
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
33
Cevap
17Cevap
+1 yılPsikiyatrist Jung'a kısmen de olsa katılıyorum. İnsan, zıdlıklarla hayatı anlayabiliyor. Duyu organlarımızla da hissedebiliyoruz. Daha önce acıyı yaşayan kişi, benzer vaka da, benzer acıda daha güçlü empati kurabiliyor. Yaşamayan kişinin, güçlü empati kurması her zaman mümkün olmayabiliyor. Belki bu donanımlı bilgi ve eğitimle mümkün olabilir. Öyle de oluyor...
Bir söz var, biraz farklı da olsa benzer bir durum "Bir müsibet bin nesihattan iyidir"... İnsan, bazı şeyleri yaşamayınca, tam anlıyamıyor, tam empati kuramıyor...
Kısacası şunu söyleyebilirim, yarası olmayan şifacı olabilir fakat eğitimli, donanımlı, deneyimli, güçlü empati şart gibi...21 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum, cidden çok haklısınız.
Ters mantık olmalı basite alamam bu sözü çünkü yaralı insana bazen bir şifadır başka bir yara tesellidir onun yarasını normalleştirir tıptada bunun yeri vardır iyileşme evresindeki birey kendini daha iyi hissetmeye başladığında yeni yaralar aramaya başlar kimini dinler kimine şifa olur çünkü daha iyi olmak için...🤷♀️
12 Yorumla- +1 yıl
Çok farklı bir pencere ve harika bir perspektif. Teşekkür ederim.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,7b cevap paylaştı.
+1 yılElbette yaşanmışlıkları benzer olanlar birbirine en iyi merhem olabilenlerdir.
Dünya bir meşgale ise, herkese de farklı roller biçilmiş ise, elbette bundan daha doğal da bir şey olamaz. Aslen mevzu, yaralardan nasıl çıkıp, ne kadar '' iyiye '' yöneldiğimizdir. Pek azımız kin, öfke ve hasetlik gütmeyiz, ne yazık ki.21 Yorumla- +1 yıl
Haklsınız, çok güzel özetlediniz.
+1 yıl
Psikiyatrist Jung'a katılmıyorum. Yarası olmayan kişi de derman, deva olur. İlla aynı acıyı yaşamak gerekmiyor karşıdaki kişiye yardım edebilmek için. Bazen bir tebessüm bile yeterlidir. Öylesine hiçbir şey söylemeden yanında olmak bile bir destektir yarası olana.
Karşımızdakini anlayabilmek icin, ona yardımcı olmak için aynı acıyı yaşıyor olmamıza gerek yok. Empati yapmak, vicdanlı olmak, tarafsız olmak yeterli yarası olana deva olmak için21 Yorumla- +1 yıl
Çok haklısınız, aynı şekilde düşünüyorum.
+1 yılAnlamak başkadır bilmek başkadır. Doktora acınızı tarif edersiniz o aynı acıyı duymaz ama acınızı bilir. Çünkü ilmini görmüştür. Anatomik yapımızı biliyordur. Ona göre de tedavi şekli belirler ve uygular. Her tedavi şekli herkeste aynı etkiyi göstermediği için farklı tedavi yöntemi farklı ilaçlar denenir. O yüzden her damdan düşenin halini anlamak için damdan düşmeye gerek yoktur.
26 Yorumla- +1 yıl
Harikasınız üstadım, aynen bende böyle düşünüyorum.
- +1 yıl
Güzel soru sormuşsun :) tam da senden beklediğim gibi
- +1 yıl
Estağfurullah üstadım :)
- +1 yıl
Öyle üstadım öyle :)
Kaliteli adamdan kaliteli sorular geliyor işte - +1 yıl
Çok mutlu oldum teşekkür ederim :)
- +1 yıl
Rica ederim ne demek :)
+1 yılPatron yaralar olmasa iyi dostları nerden bileceğiz😊 bu arada güzel bir gun ve güneşli hayat guzel kuslar uçuyor...
33 Yorumla- +1 yıl
Ben hep yanındayım ve hep mutlu ol. Hep daha güzel günlerin olsun patron :)
- +1 yıl
Biliyorum😊 amin hrpimiz mutlu olalim😊
- +1 yıl
Oluruz patron, zaten mutlu olmak isteyen her şekilde mutlu olur.
+1 yılHer mutluluğun arkasında acı dolu bı hikaye vardır. Kavuşmak hasret varsa değerlidir, mutluluk açıdan sonra gelince daha çok kıymet verir. Yarası olanı ancak yarası olan anlar. Diğerleri anlamaya çalışır ama pek de etkili olduğu söylenemez. Sif daha çok kıymetini bilsin diye mutluluğun bir insana acı vermek ise iskencedir bence
13 Yorumla- +1 yıl
Her insan sadece anlaşılmak ister, çünkü hepimizi en doğru bildiği şey eline kıymık batan kendia cısını sırtına hançer saplanandan daha yüksek görür.
Mutluluk bize işkence yapmıyor. Bizler çevremizde olanların gözleri önünde acı çekerken, onlar bize mutluluğu getirecek yolları açmıyor ve el uzatımı yapmıyorlarsa sorun onlardadır. Bu sebeple insanlardan soğuruz. - +1 yıl
En ileri ve güzel safhadir sonrasi yanlışlık misss
- +1 yıl
Az insan daha çok huzur.
Aynen. Aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşanlar anlaşırlar’ diye boşuna dememişler. Bana psikolog olacak biri benim yaşadıklarımı yaşamış olması lazım. Tesir ancak öyle gerçekleşir. Yarası olan anlayışlı olmayı öğrenir. Anlayış ise sevgidir. Sevgi ise en iyi şifadır.
11 Yorumla- +1 yıl
Bazen anlamak için sevgiyle yaklaşmak yeterlidir.
Nasrettin hocanın şu fıkrası geldi aklıma..."#Nasreddin Hoca karısıyla bir yaz gecesi damda yatarken, artık ne olduysa olmuş, damdan aşağı düşüvermiş.
Gürültü patırtı derken, Hoca’nın başına toplanmışlar. İçlerinden biri:
– Hocam, hâlin nicedir; ne yapalım, deyince:
– Tez, demiş, bana bir damdan düşen getirin. Hâlimden ancak o anlar!15 Yorumla- +1 yıl
İşte tamamen o acıyı hissetmesekte halden biraz anlayabiliriz :)
- +1 yıl
Aynen. Zaten karşımızda olan sadece paylaşmak istiyor. Kimse hakikaten onları anlamamızı beklemiyor.
- +1 yıl
:)
Kişilik & Karakter konusunda 7b cevap paylaştı. Nasreddin hocanın fikradindaki gibi.. Hoca ağaçtan düşünce demişler bir doktor çağıralim. Hoca da bana doktor degil agactan düşmüş birini çağırın. Halimden o anlar.
Ama tabi buna katılmıyorum şahsen. Ne hocaya ne de psikiyatrist jung a.. Vicdanli, gonul gözü açık birisi kendisi yasamasa da kötü durumdaki insanlarla empati kurabilir, iyi bir sifaci olabilir.11 Yorumla- +1 yıl
Size yakışan bir yorum üstadım :)
Kişilik & Karakter konusunda 4,7b cevap paylaştı. Her insan belli zamanlarda belli problem ve sorunlarla ugrasir..
Ama her insan her ugrastigi problemden belli bir ders ya da cozum onerisi cikartamayabilir..
Zira herkesin bakis penceresi farklidir..
Söze gelecek olursak yara yaralayanin yaraladigi kadar acitir..
Ayni aciyi yasamis iki insan da ki yaranin derinliginde gorulebilir..
Yani sifa karsimizda ki insanlar da degil bireyin kendi iyilesme cabasindadir.. :/11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum, çok güzel bir açıklama oldu.
- Kişilik & Karakter konusunda 399 cevap paylaştı.
+1 yılBurada psikiyatrın üzerinde durduğu bence manevi acılar. Dolayısıyla bir psikiyatr veya psikolog bile sorun ve/veya acı yaşamış insanların ruhunu tedavi ederken teorik bilgilerini konuştururlar. Oysa ki aynı acıyı yaşamış bir ruh bilimi sorunu çözerken mutlaka daha başarılı olacaktır diye düşünüyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen, ama daha ileri düzeyde anlamak ve anladığını karşıya ifade edebilmek çok önemli.
- Kişilik & Karakter konusunda 3,1b cevap paylaştı.
+1 yılSiz her ne kadar katılmadıysanız da ben katılıyorum.
Hastalığı hiç tatmamış biri, hastanın halinden anlayamaz. Malesef günümüzdeki tüm meslekler bunun gibi duyarsız.
Yatalak hastaya kocasının maaşını bağlatacağız, adam buraya getir diyor mesela 😊
Ne kadar kolay getir demek. Ama kolaysa sen getir 😊11 Yorumla- +1 yıl
İşte anlayan ile anlamayan kişinin farkı bu. Her genelleme hatadır tezi bu sebeple doğruyu hep yakalar.
+1 yılBu çok saçma bir bakış açısı. Yaşadığımız travmatik bir olay oldu ve psikolojimiz alt üst diyelim, bu durumu aşabilmemiz için bize destek olmak isteyen, moral vermek isteyen birinden aynı travmayı yaşayıp gelmesini mi bekleyelim yani? Ateş düştüğü yeri yaksa da bizi iyileştirecek olanın aynı ateşte yanması halinde faydalı olacağını düşünmek bencilce. Bu durumda iyileşmek istemeyip herkes aynı acıyı çekerse içi soğuyacak bir insan profilli çıkıyor ortaya. Öyleyse Jung çok bencil.
13 Yorumla- +1 yıl
Sizi alkışlıyorum. Haikatençok net ve belirgin bir nokta koyarak özetlediniz olayı.
- +1 yıl
Aman efenim istirham ederim teveccühünüz :)))
- +1 yıl
Çok sağolun, gerçekten çok güzel bir açıklama :)
Bugün yaşadığın acının sende açtığı yara ve o yarayı iyileştiriyor olabilmenin deneyimi yarın karşına çıkan ve benzer bir yaraya sahip olan birine derman olacağın anlamına gelebilir. Bu yüzden kendi yaranı sarabiliyorsan karşındakininde yaralarını sarabilirsin.
Sabah sabah beynim bu kadar çalışıyor :D11 Yorumla- +1 yıl
Aynı düşüncedeyiz :)
Çok güzel demiş doğru yaşamadan kimse bilemez o kişiyi anlayamaz ve acılardan, üzüntülerden ders çıkartıp artık onların yerini zamanla mutluluk alır elbette ki yara kabuk bağlar ama izi kalır daha akıllıca yaşamanı devam edersin ama o mutluluk bam başka olur, bunun içinde kimse bir şeyi yaşamadan bilemez ve onun içinde yarası olmayan yarası olanın halinden anlayamaz uzman olsa bile sıfır hata ve sıfır acılarla uzman birisi olmuş ise anlamaz o kişiye tam anlamıyla.
12 Yorumla- +1 yıl
Kısmen katılıyorum sözün sahibine. Dostlarımız halimizden anlamazdı tamamen doğru olsaydı.
- Kişilik & Karakter konusunda 2,1b cevap paylaştı.
+1 yılÇok güzel söylemiş👍🏻 Aynı yarayı ya da benzerini taşımak gerekiyor şifa olmak için evet yarası olmayanda etkili olabilir ama yarası olan içten tedavi ederken diğeri daha yüzeysel olabilir gibi sanki
23 Yorumla- +1 yıl
Güzel bir youm. Evet ama yaralının izin verdiği kadar yaraya dokunulabilir.
- +1 yıl
Evet kesinlikle öyle haklısın 👍🏻😊
- +1 yıl
:)
Kişilik & Karakter konusunda 1,3b cevap paylaştı. Bilimsel olmayacak belki ama damdan düşen halini damdan düşen anlar misali. Her ne eğitim alırsak alalım o acıyı yaşamadan tam ne hissettiğini anlayamayız. İyilik ve kötülük, güzel çirkin gibi zıt şeyler birbirinin varlıgı netıcesınde anlam kazanır
17 Yorumla- +1 yıl
Aynen, en azından dinlemeyi öğrensekte kafi.
- +1 yıl
Bu savunma veya saldırı psikolojisi. Gerçek dinlemek sadece karşıdaki susuncaya ve ardından bize söz verinceye kadar beklemeyi gerektiriyor.
- +1 yıl
Olması için sadece dinlemek için oturmalıyız. İnsan ne için planlanırsa beden ona odaklanıyor. Mesela odaya girince ışığı açacağım dedikten sonra, odaya yetiştiniz ev elektirkler kesildi. Siz yinede düğmeye dokunursunuz. Bu sebeple öncesinde pşansız oturmalı ve bırakmalı insan herşeyi. Karşı tarafa bir rahatlama ve kendini ifade etme şansı verelim.
- +1 yıl
Teşekkür ederim
- Kişilik & Karakter konusunda 6,3b cevap paylaştı.
+1 yılBizim atalarımız da buna
"Eşşekten düşenin halinden eşşekten düşmüş anlar" diyorlar hocam 😊😊😊26 Yorumla- +1 yıl
Eşekten düşünce yanımıza gelene hele eşeğe bin düş sonra gelmi diyelim :)
- +1 yıl
Onun da derdini kalp gözümüz anlar be hocam. 😉
- +1 yıl
Aha şimdi olay tamamlandı :)
- +1 yıl
Herkeste bu yok ama kalp gözü açık olan anlar. (Kendimi saymıyorum bu arada) 🤣
- +1 yıl
Kendinide say :)
- +1 yıl
Eyvallah hocam. 😊
En iyi iyileştiricinin yarayı almış kişi olduğunu düşünüyorum. Düşenin halinden düşen anlar en iyi.
31 Yorumla- +1 yıl
Evet veya empati gücü gerçek olanlar anlar.
+1 yılBenim yaralarimin ilestiren tek kisi o da rabbimdir ondan baska hic kimse yaralarimi acilarimi ilestiremez
15 Yorumla- +1 yıl
Zaten tedavi insanlardan şifa Yaratıcıdandır. Burada asıl vurgumuz dostlarımız ve dost sandığımız kişiler.
- +1 yıl
Aynen ama sadece tedavisi doktorlarda olur baska kendini bisey sananlarda degil
- +1 yıl
Aycica kardesim sorumarima devamli geliyorsun cok tesekkur ederim ne kadar kiymetli biri oldugunuz beli
- +1 yıl
Estağfurullah, rica ederim.
- +1 yıl
Tesekkurler temiz kalbli iyi gunler
+1 yılEmpati yeteneği, ne kadar yüksek olsa da yaşanmışlık bambaşka. Aynı yerden yanmış olmanın getirdiği ortaklık duygusu, çok daha iyi geliyor yaralara.
11 Yorumla- +1 yıl
Hiç bir acı bir diğerinin benzeri değildir. Çünkü darbe ve dayanım farklıdır. Bu sebeple anlamak isteyen herkes karşısında olanı anlar diye düşünüyorum.
+1 yılHaklı bana kalırsa. Empatisi yüksek olabilmeli ya da ne hissettiğini aynı olmasa da benzer duygulardan yakalamalı ki doğru tedaviyi sunabilsin.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen bende öyle düşünüyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 301 cevap paylaştı. Acılar yoğurur olgunlaştırır empati yeteneğimiz geliştirir ne kadarda doğru söylemiş biz acılarımızla bir bütünüz
11 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel özetlediniz.
+1 yılAynı acıdan hayata bakmak insanları daha çok yakınlaştırır birbirlerine, bunun için şifacı olmaya gerek yok bence
11 Yorumla- +1 yıl
Katılıyorum.
+1 yılTabiki olur. Emek ve ilgiyle yarası olmayan kişi de şifacı olur. Anlamak için gayret gösteren bir kişi de muhattabının yaralarını sarar 🌺
11 Yorumla- +1 yıl
Bende sizin gibi düşünüyorum.
Merhem olabilmek, olgunluktan geçer. Yara ile alakadar değildir.
11 Yorumla- +1 yıl
Bencede.
Kişilik & Karakter konusunda 503 cevap paylaştı. Şifacı olur da yaraya merhem olmak yaralı olan için daha kolay sanki.
13 Yorumla- +1 yıl
Haklısın toprağım ama merhem için acıyı çekmiş olmaya gerek yok.
- +1 yıl
Aynen toprağım.
+1 yılÇok doğru yaşanmışlıklar, tecrübeler daha bir halden anlıyor ve daha iyi destek oluyor.
13 Yorumla- +1 yıl
Kısmen katılıyorum.
- +1 yıl
Ama tabi bu tam doğru denemez ki. Hiç alakası olmayan kişilerden daha bir halden anlayann daha çok çıkar. Zaten yaşanmışlıklar herkesde bulunmaz ki.
- +1 yıl
Çok haklısınız.
+1 yılBence yanlış olay bakış açısıyla alakalı, yani insan olan insan olanın halinden anlar diyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen size katılıyorum.
Gizli Üye(25-29)+1 yılyarayi veya aciyi tatmali yoksa dertlinin halinden nasil anlasin.
asik olmayan insanda aski bilmez onun gibi11 Yorumla- +1 yıl
Bilmek ve anlamak için yaşamaya gerek yok. O kişi zaten yarasına merhem istiyor, ameliyat etmemizi değil.
Gizli Üye(30-35)+1 yılHayata aynı açıdan değil aynı acıdan bakanlar birbirini gerçekten anlayıp sarılabilir.
11 Yorumla- +1 yıl
Ben gerçekten seven ve empati kurabilen kişilerde anlar diyorum.
Kişilik & Karakter konusunda 12,4b cevap paylaştı. by jung a katılıyorum
11 Yorumla- +1 yıl
Ben çok fazla katılamadım, öyle olsaydı tüm doktorların (maddi-manevi) aynı hallerden yaralı olmaları gerekirdi.
+1 yılOlur tabi hocam neden olmasın çok var öyle koca yürekli insanlar.
11 Yorumla- +1 yıl
Aynen, aynı kanıdayız.
Atalarımız boşa dememiş damdan düşenin halinden damdan düşen anlar diye
13 Yorumla- +1 yıl
Atalarımız, çok şey demişler ve bu da o doğrulardan biri. Sadece bizler başlıkları okuyup üzerinde düşünmeden ve ayrıntıları okumadan geçtiğimiz için bu kadar çok hata yapıyoruz.
- +1 yıl
Aynen. ŞEkillelre takılıp es geçiyoruz. Ardından başımız dara düşünce bizi kimse uyarmadı yalanı. Hayatın her anı zaten birer ders ve uyarı.
Iyileştirir , ilmi varsa gayette güzel ıyileştirir.
12 Yorumla- +1 yıl
Çok güzel bir bakış açısı. Hep iyilerle karşılaşmanız dileklerimle.
+1 yılEgitim aldıysa olabilir.. günaydın
31 Yorumla- +1 yıl
Sizinle aynı düşüncedeyim.
- Kişilik & Karakter konusunda 7,2b cevap paylaştı.
+1 yılDamdan düşenin halini damdan düşen bilir
21 Yorumla- +1 yıl
Damdan düşmeden bilenlere akıllı diyoruz :)
- Kişilik & Karakter konusunda 410 cevap paylaştı.
+1 yılDamdan düşenin halini damdan düşen anlar demişler.
14 Yorumla- +1 yıl
Damdan düşmeden anlayabilmek için ön yargılı yaklaşmamak yeterli.
- +1 yıl
Evet ama bu genelde istisnadır yani insanların genelde önyargısız yaklaştıkları çok azdır. Duygusal olaylar için dediğine katılıyorum psikiyatrinin.
- +1 yıl
Anladım, teşekkür ederim.
- +1 yıl
Rica ederim 😊
Evet kesinlikle öyle, katılıyorum bay Jung'e 😊.
11 Yorumla- +1 yıl
Ben yarısına kadar katılıyorum :)
Oruç a katiliyorum ben
12 Yorumla- +1 yıl
Doğru bir katılım.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılDuygusal olarak evet olabilir
11 Yorumla- +1 yıl
Bencede. Bu konuda hemfikiriz.
- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılSöylenen sözün gerçeklik payı vardır
11 Yorumla- +1 yıl
Evet tabiki kısmen doğru ama tamamen doğru diyemiyoruz.
Bende şarkı ekliyeyim bari...
https://youtu. be/9PQH5f7ckZA02 Yorumla- +1 yıl
Çok çok sevdiğim bir şarkı ve sanatçı. Teşekkür ederim.
+1 yılOlabilir bence.
31 Yorumla- +1 yıl
Bende olabileceğini düşünüyorum.
Ben bunu anlamadim
13 Yorumla- +1 yıl
Psikiyatrist Jung diyorki sizi birinin anlaması için sizinle aynı veya benzer acıyı yaşamış olması şart.
- +1 yıl
Aynen size katılıyorum.
+1 yılEvet çok doğru
11 Yorumla- +1 yıl
Bizim izin verdiğimiz ölçüde yaramıza dokunulabiliyor.
Doğru
13 Yorumla- +1 yıl
Doğru ama tamamen değil.
- +1 yıl
Aynen, ve bizim yaramıza ancak bizim izin verdiğimiz kadar dokunulup, anlatabildiğimiz kadar anlaşılabilir.
+1 yılKatılıyorum.
11 Yorumla- +1 yıl
Ben kısmen katılıyorum.
+1 yılHakli tabi
01 Yorumla- +1 yıl
Herkes insan sandığı yaratıklardan darbe almış demek.
Devamını Gör(35)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası