Selam herkese.. İyi hafta sonları..❤ Soruyu anlamayıp sadece merak ettiklerinden detaya bakanlar için işte açıklama;Pulu vi o fiğ, yağmurun yağmasından zevk alan, yağmurlu havalarda huzur ve neşe dolan insanlara denirmiş. Şimdi bir çoğunuz "ben de pluviofilim (pluviophile), ben de yağmurda kitap okuyup pencerenin korunaklı yanında çay yudumlamaya bayılırım" diyeceksiniz.
Fakat pluviofil olmak için bu yeterli değil. aynı zamanda güneşli ve aydınlık havaları sevmiyor olmak, açık havalarda mutsuz olmak sadece kapalı, kasvetli ve gri havalarda mutlu olmak da var pluviofilin özellikleri arasında..Şahsen ben bu durumda birazcık 'Pluviofilin' oluyorum. Zira yağmur, fırtına, kasvetli havalar tam bana göre. Ama güneşten, yazdan da nefret etmiyorum..
Ne tesadüftür ki, çok üzüldüğum, gergin olduğum, mutsuz olduğum anlarda genellikle yağmur yağmaya başlar. Evrenin bana bir hediyesi bu. "Senin yerine ağlarım", der gibi sanki. Beni mutlu etmek için oluşan bir eylem sanki..
Ancak eve gelince sıcak bir duşun ardından alırım kahvemi, açarım kitabımı. Ancak o zaman huzurlu bir sakinlikle okurum satırları. Ancak o zaman varırım müthiş aromasına sert kahvemin.
Yağmurlu havaları sevip aydınlık bir gökyüzünü sevmemek bir çelişkidir, bence bunu hazırlayan kişilerin ruh halini sorgulamak lazım. Herkes garip garip tanımlama ve sıfatlarla bir şeylet olmaz zaten. Bunun burçlardan bir farkı kalmaz sonra. Ruh haline göre kişi her an farklı boyutları yaşamalı ve sevmelidir. Gerisi çokta önemli değil, o nu demiş bu bunu demiş enteresan geliyor bana.
Güneşten insan nefret ediyorsa psikolojik sorunları var demektir. Yalnız benim gibi duruma göre olanlar hariç. Mesela ben yazın öğlen saatlerini sevmiyorum çöl gibi aşırı sıcak kimsesiz kuru bi güneş. Birazcık bende pluv olabilirim yaprakların üzerindeki damlacıklar kasvetli bir ortam orası da kimsesiz ama bana daha hoş geliyor bu yüzden bende de var diyebilirim 😊
sitenin lokomotifinden 10 numara bir dokunus :) trabzonda deniz astegmendim o boztepeye coken sisi hic unutamam her gun yagan yagmur denizin karalıgi yani kısadan sevmiyorum :))) yagmurda yolculuk belki ama şu yukarıda yazdıgın kisi degilim :)
Kişilik & Karakter konusunda 18,4b cevap paylaştı.
Değilim. Ama bu tip olduğunu sanan insanların çoğu da şemsiye de acar. ☺ Shakespeare ne demis Yağmuru seviyorum diyorsun, yağmur yağınca şemsiyeni açıyorsun... Güneşi seviyorum diyorsun, güneş açınca gölgeye kaçıyorsun... Rüzgarı seviyorum diyorsun, rüzgar çıkınca pencereni kapatıyorsun...
hiç duymamıştım:) teşekkür ederim ilgimi çekti:) benbunu bi araştırcam:) ne oluyomuş acaba Pluviofil olunca? nerdeyse tıpa tıp beni anlattın, bi tek gök gürültüsü ve şimşek eksik kalmış:) teşekkürler:)
Yağmurun yağmasını , altında yürümesini severim aa bir yandan da modumu düşürüyor yağmur yağarken gündüz vakti havanın kararmasıyla.. Bİr yandan da koltuğun kenarına oturup etrafı izlemeyi de severim... :D
Baharı severim ama yazı sevmiyorum. Hele o sıcak yaz gecelerinden hiç haz etmiyorum. Yağmurlu uzun kış gecelerinde sıcacık çayını alıp battaniyeye sarınıp film izlemek ve kitap okumak gibisi yoktur. Evet ben kesinlikle o dediğindenim 😊
Bende o zaman senin gibi birazcık 'Pluviofilin' oluyorum 😉 Çünkü bende yağmur, fırtına ve kasvetli havaları seviyorum. Bunun yanı sıra güneşi de yazı da severim 🌺
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Ben her hava modelinde kendimi mutlu hissediyorum. Yağmurlu ve kapalı havaları ise ruhumu dinlendirici etkiye sahip oldukları için biraz daha fazla seviyorum.
Bende açık havaları pek sevmem yağmuru severim ama bu kadar yoğun bir tutkum var mı bilemeyeceğim. En sevdiğim hava hafif kapali ama aydınlık havalardır.
yağmurlu ve kapalı havalarda ruh halim iyi olmaz ama kuraklık olmaması için yağmur gerekli hele bu sıralarda el yıkama olayı çok olduğu için yağmasa büyük sıkıntı olurdu.
O zaman ben bir pluviofilin’im❤️😍. Çok seviyorum yağmu yağsın uyuyayım, kitap okuyup kahve içiyim, umursamazca ıslanmak ama en güzeli babaannemle kahve içip sokağı izlemek😌
Evet güneşli havalarda ruhum daralıyor anlamsız bi mutsuzluk ve uyku çöküyor üzerime ama yağmurlu havalarda tam tersi sanki sonsuz huzura kavuşmuş gibi hissediyorum kendimi.