Yanlışlığın bedelini öder ama yine yanlış yapmaya devam eder insan. Yaşadıklarını çabuk unutur insan ya da umursamaz, ders almaz. Aynı yanlışı üst üste yapsa bile durmaz. Bir kez yapılan her zaman yapılır, yaşattığını yaşasa bile.
Yanlışın göreceli olduğunu biliyoruz. Bunu bir kişiye göre değil de ahlaki ve etik kurallara göre algılarsak; kişi bir yanlış yapıyorsa ve bu yanlıştan biri zarar görüyorsa kişi kesinlikle ama kesinlikle bunun cezasını alacaktır.
Yanlış hepimize göre değişir elbet, bize göre yanlış olan başkasına göre doğru olabilir. Şuna bakmak lazım eğer bu yanlış sonucu birisi ciddi zarar görüyorsa o zaman o yanlışı yapan mutlaka bedelini öder.
Doğru'dan doğruya, yanlış'tan yanlışa fark var. Bunların dereceleri var, görsellikleri var, yaşanmışlıkları var bunlara objektif gözüyle bakıp değerlendirmek lazım. Size göre bir konuda bedeli olan başkasına göre olmayabilir, bu insanların içindeki soğukkanlılık ya da merhamet sahibi insanlar olduğu gibi. Kendi düşüncem kul hakkı, adam öldürme ve aldatmak dışındaki herşey için 2. bir şansı insanın hak ettiğini düşünüyorum.
boyundan kat kat büyük ekmek kırıntısını tam yuvasına sokmaya çalışırken elinden alan ben ve günden sonra hayatımın alt üst olması ve ekmeğe muhtaç kalmam ... bedelini ödedim diye düşünüyorum ama yine olsa yine alırım o ekmeği karıncanın elinden huyum bu pçliği seviyorum 😂😂
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
gözlemim o yönde yaptığın şey seni buluyor çoğu insanda gördüm en son senelerce önce annesini yaşlı evine bırakan bir kadın annesinin orada öldürüldüğünü görmüştü yıllaaaaaar geçti gecenn gun bır yaslı yurdunda kendıde vefat ettı annesıne yaptıgına kızı ona yaptı
Yapılan yanlışa göre değişir. Yanlış ne kadar büyük olursa , etkilediği kişi sayısı da ya da etkilediği silsile ile alakalı. Etkin bir olay yaşayıp veya yaşatıp bedelini ödemek olmaz, hayatın kanununa ters zaten bu olay
Yooo ödemez öyle olsaydı insanlar daha az inançlı olurdu. Düşünsene zaten her şey yerli yerinde adaletli falan inanan sayısı yerlerde olurdu niye böyle bi tespitte bulundum ben de bilmiyom.
Ben insanların yaptığı hataların bedelini ödediğine inanan biriyim, ya bu dünyada ya da öteki tarafta bir şekilde bedelini öderler ben buna inanıyorum.