Bugün iş yerinde abartısız 2.5 saat bunu tartıştık konuştuk. Beyin yönetiyor diyenlerin verdiği örnekler de mantıklı, insan yönetiyor diyen de. 😄
Sizce hangisi yav? Bence beyin bizi yönetiyor :/
Sizce hangisi yav? Bence beyin bizi yönetiyor :/
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer Duygular insana hükmeder, doğal olarak beynin çalışma sistemini etkiler. Beyin olmadan, duygu nasıl oluşur?
Beyin bir donanımdır, herkeste vardır. Akıl bir yazılımdır, herkeste yoktur.
Beyin insanı hükmeder. Beyin olmazsa ne duygular ne 5 duyu organimiz vs kontrol altında olmaz. Tabi diger organlarımız yardımcı elemanlardır şirket gibi düşün onu kuran patron beyindir eğer elemanlar da organlar olsun. Eğer elemanlar iyi verim getirirse patron güçleşir. Eğer ki patron biterse şirket yok olur. Bizi diğer canlılardan ayıran en önemli özellik beynimizdir. Sıradışı oluşuyla eğer ki diğer organlar ne kadsr verimli çalışırsa beynimiz i kadar güçleşir. O guclendimi bizde güçleniriz
Beyin yönetir bence hiç aklına gelmeyen bir şey rüyana giriyor mesela bir uyanıyorsun gördüğün şey kafana takılıyor bütün gün onu düşünüyorsun geriliyorsun falan
Cevap
17Cevap
Nayim insanı yönetiyor bence de. Sonuçta senin nasıl yapıldığını hatta işleyip işlemediğini bile bilmediğin organlarına hükmediyor ve yaşamına devam etmeni sağlıyor beyin.
Nayim kim
Otur ve kendine su soruyu yönelt..
Beynin seni yonetse sence duygusal bir problem cekermisin sence?
Ya da sen beynini yönetsen gece yataga yorgun yatinca , hic aklina gun icerisinde yasadigin bir seyleri kafana takilip seni uykusuz birakir mi :/
Görüşe göre cevap her ikiside anladığım
Beyin ölümü herçekleşince insan konusamiyor hareket edemiyor bitkisel hayata giriyor, çevresinde olan bitene tepki veremiyor. Çevresinde olan bitenleri algilayip algilamadığı tartışılır. Bu durumda beyin insani yönetiyor.
Ehem ööhm ciddili bir cevap geliyor rez aal @delisüveydageldi
Bence insan ve beyin tamamen bir bütündür. İnsan zaten beyin demektir beyinsiz olanlar mesela ben düşünemez karar veremez algılayamaz yaşayamaz anlıyor msnzz. s. s yani insana insanlığı katan onu insan yapan beyindir. Beyinsiz bir insan sadece bir bedendir... öhm
Ulan... ULAAAN ciddi hali bile mükemmel daha ne olsun hı? 😍☝🏻🤚🏻🤲🏻
Tıpkı seninnnn gibiii 😍😍😍🤭🤭🤭🤭
Beyin yönetir. Beynin algılayıp ve durumlara gore bize hareket emri ile bir şeyler yaparız. Düşünmeden asla hiçbir şey yapılmaz. Bazıları aman böyle düşünmedim sadece ağzımdan çıktı veya el hareketim bu değil aslında kendiliğinden oldu gibi şeyler kurması, beyni ile çelişkilidir. Yani koca bir kendini bile kandırma durumudur. Onun yönetimi ve sizi olaylara itmesi sizi yönetiyor anlamına gelir.
Bazı zaman beynim bana hükmediyor, bazı zamanda ben irade gösterip beynime hükmediyorum. Ama ikincisi çok zor nadiren gerçekleşiyor o yüzden daha çok beynim revaçta. 😀
Beynine hükmettiğin bir örnek verir misin?
Mesela hepimizin insan olarak ihtiyaçları var yemek içmek uyku gibi. Beynim uykun geldi vucudunun uykuya ihtiyacı var diye komut veriyor esnemeye başlıyorsun gözlerin kızarıyor vs. ama o gün senin izlemek istediğin bir dizi var veya vakit geçirmek istiyorsun arkadaşlarınla uykun gelmiş olsa bile beynin uyumaya yönlendirse bile karşı çıkıyorsun sen kendin. Ya da acıkıyorsun beynin yine sinyal gönderiyor sana açsın bir şey ye diye ama sen diyettesin misal yemek istemiyorsun ya da o an yemek istemiyorsun direniyorsun. Bunlar gibi. Böyle anlarda biz hükmetmeye çalışmıyoruz mu beynimize?
Oturdum 2 saat bu soruyu anlamaya çalıştım dermişim. Beyin uykuda GG yatın uyuyun annem iyi geceler hade
İyi geceler gaktüs
İnsan yönetir diyeim.
Neden mesala?
İkiside. Biliçaltı da var bilinç de var. Beyin veriyle çalışır. Farkında olmadan da verilere maruz kalabilirisin bilerek kendin de beyne veri yükleyebilirsin. Ama hangisi baskın diye sorarsan beyin derim kesinlikle.
Nörolojik olarak şöyle bir yorum yapabilirim insan doğduğundan beri çevresinde olanları beyinde depolar bunu bilsede bilmesede bilinçli yapar sonra beyin gerekli görülen yerlerde bunu kullanır :) ama yöneten beyindir
Insan beynine hükmeder ancak insan mantığı geliştikçe kendi beynine köle olur
Örnek?
Mesela motor faaliyetler için beynimize hükmediyoruz örneğin yürümek. Biz istediğimiz için oluyor. Ama mesela benim bir konuda kalbimde mantığım ayrı düştü ve mantığım yapmamı istemiyor. Ben birini aramak istiyorum ama beynim arama diyor ve aramıyorum. Bana hükmetmiş oluyor
Adımını sen istediğin için degil, beyin komut verdiği için atıyorsun. Beyin adım atılması gerektiğini biliyor çünkü atmazsa düşüp zarar görme ihtimalini ön görüyor.
Beynin kendi kendine komut almıyor ki o zaman robot olurduk dhhd
Zaten robottan tek farkımız düşünce gücü değil mi? E bu gücü sağlayan kim yine beyin😄
Sen kişisel iradeyi baz alarak konuşmuyorsun ki dhhdhd her sey biz istediğimiz için oluyor refleksler haric
insan beynine hükmeder çünkü beyin bir organdır iradesi olan ruhtur yani insandır.
Bütün talimatlar kontrol merkezi beyin değil mi? Ve bir şeyin canlı olması için ruhu olmasına gerek yok. Çiçek gibi ağaç gibi kalp gibi
bak canlı diyorsun işte tamam ruh yerine can diyelim
Bence biz beynimizin yansımasıyız ve onun algılama hızına yetişemediğimiz için sanki o bizi yönetiyormuş gibi geliyor. Onun dışında beynimizi yönetmeye çalıştığımız mesela çalışmaya zorladığımız zamanlar beynimizin bizi caydırmaya çalışması tamamen iç güdüsel şeyler. Sonuçta biz de hayvanız.
Beyin insana hükmeder, insanın beynine hükmetmesi şöyle olur; zeka kapasitesi vardır ama odun gibi yaşamayı tercih edersin, zekanı doğru yönde kullanamazsın.
Beyin insana hükmeder gece uyurken sıcak biyere eliniz değse çekersiniz o an bile çünkü beyin anında uyarıyor sizi ve uyanıyorsunuz
Hah ben de bundan bahsediyorum
Beyin felci yaşamıç bir insana bu soruyu sorunca cevap verememesi 1 tarafı kazandırır. Bilin bakalım hangi taraf?
Bence beyin yönetir, kalp karar verir ve beden uygular.
Kim kimi yönetiyor bilmiyorum ama benim ki bu aralar devre dışı kaldı. 😂😂
Beni başka bir şey yönetiyor. Burada söyleyip sapıklığımı dışa vurmayım
Beyin yönetir bence , pek bir bilgim ve ilgim yok bu konudaa
@iamhumman cevabınızın ne olacağının merakı içerisindeyim. Beyin insana hükmeder demekteyim.
Beyin insana hükmediyor
Kesinlikle
Beyin insana hükmeder.
Hah işte bilimden anlayan ilim insanı djdj
tabi ki de biz beynimizi yönetiyoruz. yaptığımız her davranış bilinçaltımızda var olan şeyler bunlar da çocukluktan itibaren biriktirdiğimiz anılardan oluşuyor. o yüzden biz beynimizi yönetiriz ama sanarız ki o bizi yönetiyor
çok avrupai bir muhabbet olmuş tebrik ederim. Gurur duydum dkdmdmd
Beyin insana hükmeder reis
bence biz onu yönetiyoruz
Evet beyin öldümü yerinden kıpırdayamıyon
ruh insanı yönetir ruh çıktığında vucud çalışmaz
Kimisinde ise... klar hükmeder
Benim kalbime "O" hükmediyor
Nefsine hükmeden beynine hükmedendir.
beyin bizi yönetiyor
Beyin insana hükmeder.
Beyin inssna hükmeder
Herikiside