Kurak, çatlamış toprakları ömrünün. Kayan onca seneye el sallayacak kadar patavatsız bir hâl alıyor içine düştüğü durum. Yine de görüyorum, gülünce gözlerinin kenarında oluşan o derin çukurları; vahşi bir hayvan kazımışçasına derin çukurları... Boşa yaşamış madem, daha genç olması gerek miyor muydu? .
Oldukça derin ve de içinde kaybolmaya müsait bir konu.. Kişinin kendisinde başlıyor ve bitiyor her şey aslında. İlk önce kişi kendisine hatırlatmalı; etrafında var olan tüm insanların da duygularının olduğunu.. Sonrasında da düşünmeli, kendisine nelerin yapılmasını istemediğini.. Var olan sabit düşünceler ve kapalı zihinlerin sarf ettiği ezber cümleler değil; kendi mantığı çerçevesinde ahlaki değerlerini inşa etmeli.. Gece yatmadan önce aynaya baktığında, "ben ne yaptım?" sorusunu sormamalı kendisine; "iyi ki yapmışım" diyebilmeli.. Hepsi birer basamak, her biri tecrübelerin kazandırdığı bir fayda karaktere..
Daha önce yapmadığı için pişman olmuş ve içindeki boşluğu doldurma çabasındadır.. Sonuçlarının kötü olacağını bilse de, engel olamaz kendisine; tecrübesizdir çünkü.. Belki de ne senin ne de benim anlayamayacağımız, ikinci karakteri baskındır o kişinin.. Kendince hak görmüyordur sadece, belki de artık yapmak zorunda olduğunu düşünüyordur..
En İyi Cevaplar