Merhaba. benim sorunum şu ki pasif agresifim. Bunun benim hayatımda çok olumsuz etkileri oldu. Eskiden çok
kalabalık bir çevrem vardı sosyaldim şimdi ise yalnızım. Çünkü artık insanlara tahammül edemiyorum kaçıyorum. İnsanlardan hep çok sessizsin neden yüzün asık neden sessizsin bir sorunun var sorunun ne sorularını duymaktan bıktım. Çünkü bunu istemli yapmıyorum. Öfkemi ifade edemiyorum dışardan herkes beni sessiz çok iyi biri gibi görüyor çünkü gerçek duygularımı gösteremiyorum. En güzel yanı bütün bunların farkına vardım ve ilişkilerimdeki sorunların sebebi ben olduğumu anladım. Sanırım bunun sebebi ailemde de pasif agresif tutumların olması ve çocukluğumdan bu yana baskıcı katı ve duygusuz annemin üzerimdeki etkileri. İnanın ben bunları yeni yeni farkediyorum. Bana çözüm öneriniz var mı?
kalabalık bir çevrem vardı sosyaldim şimdi ise yalnızım. Çünkü artık insanlara tahammül edemiyorum kaçıyorum. İnsanlardan hep çok sessizsin neden yüzün asık neden sessizsin bir sorunun var sorunun ne sorularını duymaktan bıktım. Çünkü bunu istemli yapmıyorum. Öfkemi ifade edemiyorum dışardan herkes beni sessiz çok iyi biri gibi görüyor çünkü gerçek duygularımı gösteremiyorum. En güzel yanı bütün bunların farkına vardım ve ilişkilerimdeki sorunların sebebi ben olduğumu anladım. Sanırım bunun sebebi ailemde de pasif agresif tutumların olması ve çocukluğumdan bu yana baskıcı katı ve duygusuz annemin üzerimdeki etkileri. İnanın ben bunları yeni yeni farkediyorum. Bana çözüm öneriniz var mı?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Cinsel Yaşam
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Dünya Kupası
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Selamlar,
Öncelikle kendinize psikolojik çözümlemeler yapmaya uğraşmayın bir de kendinize ticarileşmiş psikoloji alanının "kusura bakmasınlar" ama uydurdukları isimler koymayın.
Herkes yaşamının farklı dönemlerinde farklı rollere girer
Bazen çok insancıl olur bazen insan görmek istemez. Bazen neşeli olur bazen asık suratlı. Bu gidip gelmelere hastalık ismi takmak bence problemli bir yaklaşımdır. Yani önce bunu bir belirteyim.
Bir de şunu sanmayın en içi dışı bir insan bile tüm duygularını açığa vurmaz, vuramaz. Çünkü eğer insanlar içlerinden geçen her şeyi söyleselerdi sosyal bir yaşam kurmamız imkansız olurdu. Üstelik bunu yapsaydınız her gününüz kavga gürültü içinde geçerdi.
Her durumda denge önemlidir
Neyi nerede yapacağınızı zamanla öğreneceksiniz. Yaşam sürekli bir öğrenmedir. Olgunlaştıkça bu tür sorunlarda zaten zamanla azalacak.
Kısacası yaşamın içinde herkesin öyle ya da böyle yaşadığı sorunları büyütüp, hastalık isimleri takıp kendine vahlanmak bence pek akıllıca bir yol değildir.
Burada ek olarak bazı insanlar "Hayır" demekte zorlanır bunu biliyorum
Bunun çözümü de her şeyde olduğu gibi antrenman yapmaktır. Hayır cevabı vermenizin çok problem olmayacağı durum ve insanlarla antrenman yapın. Hayır deme kaslarınızı geliştirin. Bu kaslar gelişirse gerçekten "Hayır" demeniz gereken durumlarda işinizin kolaylaştığını göreceksiniz.
Sevgilerimle.
Bu tavsiyeleriniz ciddi anlamda çok iyiydi teşekkür ederim 💕