Yakın bir zamanda aşırı empati sendromu olduğumu öğrendim bir tür hastalıkmış travmalar ve sevgisizlikten dolayı oluyormuş o yüzden 2 3 günde bir durduk yere mutsuz oluyorum 🥺 kaderimizde bu varmış demek ki insanların dertlerini kendime dert ediyorum o yüzden kimse benimle dertleşmesin artık☹ Aşırı empati kurmak ne kadar doğru birşey sizce?
Evet bir hastalık olduğunu duyduğumda ben de şaşırmıştım. Beyhan Budak'ın bir videosundan öğrenmiştim hatta. Kendimle kiyaslayınca benim de bu dertten muzdarip olduğumu farkettim. Bu gibi durumlarda başka insanlardan biraz uzaklaşıp biraz insanın kendi içine yönelmesi gerekiyor ve en çok da kendinı sevmesi, kendini anlaması gerekiyor
Merhaba, empati aslında güzel bir şeydir yani empati yapma kabiliyetinin gelişmiş olması da kişiyi özel, değerli kılan bir unsudur. Buna ek olarak da empati yaptığınız kişi de bunun farkında olması gerekir yani gerçekten kıymet bilen, empatinin önemi bilen, kısacası empati yapmaya değecek bir kişi olmalıdır. Bir insanın duygularını ve düşüncelerini anlayabilmek ve kendimizi onun yerine koyup bir de o açıdan bakabilmek güzel bir şey. Fakat aşırısını ben de diğer arkadaşlarımız gibi önermiyorum. Çünkü insan yeri geldi mi "ben" diyebilmelidir ve kişiliğini, benliğini yeri geldiğinde korumalıdır diye düşünüyorum. Çünkü aşırı empati yaparken kendimizi tamamen unutabiliriz ve olası bir ters durumda da (karşımızdaki kişinin empatimize karşılık, olumsuz yönde farklı bir reaksiyon vermesi ya da bizim olaya kendimizi çok kaptırmamız gibi) gereğinden çok daha fazla üzülürüz ve ciddi bir mesele haline getiririz. Bu da psikolojimizi, ruh sağlığımızı ciddi manada etkileyebilir. O yüzden "orta dereceli" empatiye sahip olmamız gerektiğine inanıyorum ve bunu gerçekten hak edene yapmalıyız kesinlikle. Her şeyin gönlünüzce olması dileğiyle...
Kişilik & Karakter konusunda 203,8b cevap paylaştı.
Ya 🥺 bende aşırı empati yapıyorum sevgisizlikten dolayı. insanları kırmamak için hep tek taraflı değil iki taraflı düşünüyorum bazen fazla empati yapıyorum haklı olsam bile bazen üzülüyorum.
Empati bir insanın düşünce ve duygularını anlamaktır. Kendini onun yerine koyabilmektir. Ama bu acısını hissetmek, sevindiği şeye sevinmek değildir bence. Yine de her şeyin fazlası zarar demişler. Aşırı empati de öyledir bana göre. İnsan kendi hayatına odaklı yaşamalı.
Bendede var o illet. Hatta birkere bize misafir geldi ve 2 kızları vardı. Ama bunların piskoloji bozulmuş. sonra sohbet ederken sohbet tramvalara geldi. Bunlar konuştu ben ağladım Hemde hıçkıra hıçkıra 😂rezil oldum daha yeni tanıştığım insanların yanında agladim. Ustelik onlat kendi anılarıma agladim sandılar. Oysa ben onlarin perişan haline agladim 😔
Çiçeğim ben empati kurduğum insanlardan anca sömürü görüyorum 🤣 o yüzden dert anlatırken birileri ben kulaklık takıyorum, hayat müzik eşliğinde güzelleşiyo...
Doğru bir şey değil her şeyin aşırısı zarar dıye bosuna denmıyor. Aşırı empatıklık kişiyi sempatikliği götürür. Sempatıklık halı kişinin ne yaşadığını anlamandan cok dırekt oymuşcasına üzülmek ve o durumu yaşamaya başlamaktır.
Iyi değil çünkü bir yerden sonra kendi gelecegin için alacağın kararların sevdiklerini etkiliyor diye hayatta herşeyi erteleyip pişman olma şansın var. Biraz empati kurmak bile yeterli hele ki böyle bir toplumda.
Bazi seyler vardir bir tik fazlasi seni bogar.. Empati yapmayi severim her zamanda yaparim ama bir yerden sonra oldugu gibi birakirim zira , o andan sonra bana zarar verecegini bilirim.. Burada senin de bunu ogrenmen gerekiyor.. :/
Empatlik kötüdür bende empatim insanların acılarını kederlerini nadirende olsa sevinçlerini kendimin zannediyorum. Gecmis olsun yürüyen cesedler adlı grup kurulursa haber verirsin.
Aşırı empati kurmak kişiyi olumsuz yönde etkiler. Olay ve durumlardan gereğinden fazla etkilenmek kendi yaşıyormuşcasına davranışlarına bunu yansıtmak doğru değil.
Empatiyi kendini karşındaki kişinin yerine koyup ona zarar vermemek için yaparsın. Aşırı empati ise karşı tarafı kendinden cok düşünüp kendini harcamaya kadar gidebilir. O yüzden empati kurarken yapacağın şeyin sadece karşı tarafa zarar vermediğinden emin olmak için yap. Ona ekstra iyilik yapmak için kendini harcayacak kadar empati yapmana gerek yok. Bu seni ezik ve itici yapar
Degil çünkü bende oyleyim, baskasinin yerine utanmak baskasinin yerine üzülmek cok aptalca ve bunu cok sonra sevdigin insan icin onemli olmadığında anlıyorsun
Empati, kendisi abartı olan bir şey. Mantığı olan herkes durumu, duyguları simule edebilir. Bu yüzden, empati gereksizdir. Yani, yaonızca fazlası değil, kendisi de zarar.
Empati ile özdeşim kurmak farklı şeyler. Herseyi dozunda yaşamaya bak. Bir derdi bir kişinin yaşaması yeterli bide sen kendine dert etme 🙂Geçmiş olsun.
Çok duygusal oluyorsunuz her şeyi düşünmek çok duygusal olmanızı sağlıyor. Bir haber duymak bile bütün günü berbat edebilir birinin acı çektiğini bilmek
Onlar sizin dost sandiginiz insanlar degil size zarar verecek insanlardır bi ata sozu vardir derdini soylemeyen derman bulamazlar diye dost dediginiz iyi gunde degil kotu gununde yaninizda olmazsi lazim degil mi sizce
Çok doğru ama olmuyorlar dertleri olunca sabaha kadar anlatırlar ama bir derdim olduğunda takma ya işim var sonra konuşalım mı diyorlar Sitedekiler beni görüyorsanız dertlerinizi bana anlatmayın beni hasta ettiniz 🤕
Eger ki bi derdim olursa ilk anlatacagim kisi sizsiniz cani yakin iyi bi dostsunuz bence sizinde olursa eger 7/24 yazabilirsiniz dertlesebiliriz bende sizin gibiyim fazla konuskan biri degilim
Her şeyin fazlasının zarar olduğu gibi aşırı empati de zarar.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Bende aynı durumdayım üç gündür kendimi ve sevdiklerimi enkaz altında ya da sevdiklerimi kaybetmiş gibi düşünüp ağlıyorum maddi durumum kötü olduğu için yardım edemiyorum sadece dua edebiliyorum Allah dayanma gücü versin hepsine
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bende öyleyim birisi birşey diyor direk olayın içinde kendimi buluyorum, aksiyete de var mı