İftira atmak yani asılsız suçlamalarla bir insanı incitmek, zor duruma düşürmek, onurunu zedelemek, aşağılamak ve insanların gözünden düşürmek, maddi manevi ona zarar vermek çok çirkin bir davranış olduğu gibi, bütün dinlerin yasakladığı ve günah saydığı bir davranıştır...
İnsan neden yalan yere masum bir insanı suçlar? İftara atmak iftiracıya nasıl bir haz verir?
Kıskançlık ve çekememezlikten olsa gerek, öyle insanların bu dünyada yeri olabilir ama diğer tarafta asla yeri olmayacak. Iftira atmak kabe yıkmak gibi derler.
Ben bu durumu yaşadım üstüme bir iftira atıldı o kişi beni herkesin gözünden düşürmüştü ve her kes o kişiye inandı. Ne kadar anlatsam da bana inanmadılar, kavgalar, tartışmalar yaşadım günlerce. aramiza soğukluklar girdi. onurumu zedelemişti, çok zor bir duruma düşmüştüm iftira nedeniyle iştahım bile kesilmişti, çok azap çekmiştim... Bende Allah'a havale ettim en güzel şahit sensin Allahım dedim, ben sabrediyorum, senin adaletine inanıyorum diyerek dualar ettim. Üstünden bir süre geçmişti o kişi bana attığı iftirayla kendisi aynı şeyi yaşadı ve benim haklı olduğumu gördüler. İftira çok kötü birşey kimsenin yaşamasını istemem.
İftira neden atılır? çünkü çekememezlik, insanların gözünden düşürme, kibirli, ikiyüzlü hasiyetsiz ve Allah korkusu olmayan insanlar yapar ve yaptıkların o kötü amelden haz duyarlar ama bilmezler ki yarına bırakan Allah yanına bırakmaz..
Tabi bende açılan o yaralar kapanmadı. Hayatımda o iftira yüzünden bayâ bir enişler , hatta iftira sebebiyle herşey dibe vurdu diye bilirim yaşantımda hayatımda.
Geçmiş olsun. Gerçekten çok ağır bir cürüm. Allah Teâlâ beterlerinden muhafaza etsin... İftiracının silahıyla değil belki ama elinden geldiğince durumun doğrusunun çıkması için gayret etmek. Sonrasında bununda bir imtihan olduğunu hatıra getirip, sabretmek, teslim olmak gerek...
Çok sağolun teşekkür ederim, evet büyük imtihanlardam biri bile diye bilirim yaşayıp gördüğüm için ve çok zor bir durum. Çok haklısınız, evet tabi ki ayne öyle.
Bu fenalıklar Allahtan korkmayan insanların yapabileceği türdendir. Yanlış bir savunma. Kontrol altına alınmaz ise hastalık haline gelebilir. Yani çirkin eylemlerdir. Maneviyatı zedeler, amellere zarar verir. Kişinin bu hareketinden haz duyma sebebi; kıskançlık, kin ve öfkesinden kaynaklanır. Bu duygular insanda kalıcı hasarlar bırakır. Kişiliğin yıpranmasına, başka yollara sapmasına imkan verir. Günümüzde yalan, iftira, gıybet gibi kötülükler her ortamda karşılaşılabilecek hale geldi. Toplumda güvensizliğe sürüklüyor. Vicdanen ve dinen çok büyük yüktür. Ancak Rabbimin adaleti şaşmaz. Bu işlerle meşgul insanlara aynısını ya da daha kötüsünü yaşatır. Hem dünyada hem ahirette kişiyi sorumlu kılar..