En büyük intikam; başkasının hayatını mahvetmek değil, kendi hayatını yaşamaktır? (Alıntı)
Siz bu söze katılırmısınız?
Siz bu söze katılırmısınız?
Mutlu olmaktır en büyük intikam. Ama başkalarına inat değil. Mutlu olan, mutlu olmayı bilen insan kendi hayatını yaşar. Başkalarından intikam alma düşüncesi kişinin enerjisini bitirir. İntikam hissiyle yaşayan bir kişi mutlu olamaz ki, yaşayamaz ki hayatı. İntikam almak için çabalayan bir kişi birçok güzelliği kaçırır, ıskalar, kendi hayatından çalar. İntikam insanı kül eden, mahveden bir duygudur. Kişiyi buhrana sürükler intikam duygusu. En güzeli hesaba almamak ve Allah'a havale etmektir. İntikam duygusuyla beslenmek yerine kişi kendine yatırım yapmalı. Kendini mutlu etmeli. Kötü olmak, intikam duygusuyla yaşamak çok zor. Halbuki mutlu olmak için çabalamak zaten başlı başına bir intikam
Aynen öyle 👏👏👏
Elbette katılırım böyle güzel ve doğru bir söze. Bizler bize yapılan kötülüklere karşı aynı şekilde ya da daha fazla kötü olarak bir şey kazanmıyor aksine bize yapılan kötülüklere karşı bile iyi kalarak bir şeyler kazanıyor. Herkes kötü olur, herkes yıkar herkes düşürür; ancak herkes kötü karşısında iyi kalamaz, o büyüklüğü gösteremez. Ben başkasının hayatıyla ilgilenmeyip onun bana yaptığı şey üzerine hayatımı güzelce yaşamaya devam ettiğimde asıl intikamı almış olurum. İnsanlar bizim hayatlarımızı harcasalarda harcayışlarının ardından sağladığımız başarılarla aslında o insanlara hayatlarından birçok şey kaybettirmek mümkünken çirkinleşip seviye farkını eşitlemeye gerek yok. Bırakalım insanlar bizim hayatımızı konuşsun da biz hayat kazanalım kendi yolumuza bakarak.
Çok güzel bir yorumlama. Teşekkür ederim.
Kendi hayatını yaşamak doğal olan, normal bir şey olmalı, intikam gibi düşünülmemeli bence. İntikam için kendi hayatını yaşamak kibir sayılır. Çünkü, içinde ispat var, farkında olmasak da öfke var, öfkenin olduğu yerde acı vardır, intikam vardır. En büyük intikam (hoş bir kelime değil, mümkünse lügatımdan silmek isterim) teşekkür etmektir bana göre. Ne için teşekkür? İnsanlar bize mutluluk verebilir, acı verebilir, olumlu olumsuz şeyler verebilirler, bizim amaç sadece görmek. ‘Bana doğruyu yanlışı gösterdiğin için teşekkürler, tecrübe kattığın için teşekkürler, iyi kötü hayatıma katkıda bulunduğun için teşekkürler vesaire vesaire ‘. Biz insanları en çok ikili ilişkiler geliştiriyormuş bu hayatta. O yüzden her türlü tecrübe başımızın üstünde 😄
Gerçekten çok farklı ve güzel bir yaklaşım.
Savaşmayalım sevgi ile yaşayalım 🥰 sevginin iyileştiremediği hastalık yoktur. Ben herkese kendime yaklaşıyor gibi yaklaşmayı seçtim, kendime yanlış yapma hakkı tanımışsam, bir başkalarına da aynı şekilde tanırım. Nitekim hepimizin hamuru aynı. Kimsenin bile isteye, özellikle canını acıtayım gibi amaçla yaşadığını düşünmüyorum. Birinin canını yakarak zevk aldığını da düşünmüyorum. Sadece psikopatlar olabilir, ki onlar doğuştanmış, beyin yapıları bile emarda normal insanlarınkinden farklı çıkıyormuş.
Maalesef insanlar ve insan kılıklı yaratıklar ile iç içe yaşıyoruz.
Kötülüğe karşı iyilik yapmaktır.
Bu muhteşem bir insanlık olur.
Ders niteliğinde oldu bu. Teşekkürler.
Evet okuyorum sürekli mealleri.
Teşekkür ederim.
Rica ederim.
Rica ederim
Cevap
16Cevap
Onu yok saymaktır.
Bir insan ne kadar sallanmıyorsa o kadar rahatsız olur, önemsedikçe kendini bir halt zanneder. Eline bu malzemeyi vermemek lazım, kendi kendini yesin...
Bu çok mantıklı.
Bir kişiyi sürekli ümitlendirip ümitlerini boşa çıkarmaktır, en güzel, en değerli şeyleri gösterip ona vermemektir, en büyük güçlerden bahsedip hepsinden mahrum bırakmaktır, en yüce sevgiler, dostluklar, aşklar için hazırlayıp, bir anda elinden almaktır, ağlarken güldürdükten sonra gülmesinin aptallığından bahsedip daha çok üzmektir hiç bitmeyen bir trajedi yaşatmaktır, sonunda zavallıca, çaresizce yok olurken sadece herşeye çok yaklaştığını hatırlamasını sağlamaktır.
Çok derin bir intikam modeli bu. Bunu yapmak için vicdan kelimesini bile duymamış olmak gerekir bence.
En büyük intikam ümit verip yarı yolda bırakmak diye yazmışsın ya. Haklısın.
Bu söze katılmak için önce ciğerimiz yanmalı, acımızı ölecek gibi çekeriz aylarca hemde çok aylarca... Onla en mutlu olduğumuz mekanlara gideriz tek başımıza, ağlarız caddelerde sokaklarda ciğerimiz yana yana... Sonra zamanla acımız unutmak isteriz, aklımıza gelir ağlarız sonra yine unutmaya çalışırız... Kısır döngüleri atlattıktan sonran o sözün leveline geliriz...
Benve kendimize bu kadar yüklenmeye gerek yok.
Elimizde olmuyorsa ne olcak çok sevip içimiz acıyorsa ne olcak
Sevmek harika bir şey. Ama sevgi kendimizi harap etmemize sebep değildir. Oldu veya olmadı. Hayat devam ediyor ve etmeli.
Hayat devam ediyorda insanın gönlü kırıksa yürüyen cenaze gibi oluyor...
Düşünce yapımda intikam almak diye bir olgu yok. Fakat en güzel intikam almanın yolu, bilinen türde intikam değilde "mutlu olmak". Yaşadığımız hayatı yaşamaya devam etmek, yaptığımız işi yapmaya devam etmek ve gereksiz çabalara girmeden, enerjimizi başka türlü tüketmeden sadece mutlu olmak. Tabii bu gerçek manada mutlu olmak...
Gerçekten çok güzel bir yorum.
Kendi hatlarını göremeyen hatayı hep başkalarında arayıp yaptığı saygısızlığın farkına varmayan insana ne yaparsan yap sadece kendini yorduğunla kalırsın...
Ben herkesi affediyorum yaptığı kötülüklerden ötürü ve özür diliyorum yaptığım her türlü hatadan dolayı affetmek özgürleşmektir ve bana göre birine verilecek en güzel cevap gülümsemektir gülümseyip geçiyorum her türlü kötü niyetli davranışa ☺️☺️😘
hepinizi çok seviyorum kötü insanlar 😘
Ari sevmekte harika
Sevgi belki insan eder belli mi olur, risk sıfır kazanç çok büyük ☺️
Çok güzel bir düşünce.
Uzun süre düşünmüştüm. Buna layık olan insanların kafasına çivi çakmayı bile düşündüm ancak daha kötüsüne karar verdim. Onları görmezden geleceğim dedim. Öyle de oldu. Görmezden gelinen insan hırçınlaşıyor , belki kollarından çarmıha gerip kırbaçlasanız bu kadar delirmez.. Aynı sakinlik, aynı ses tonumla devam ediyorum kırbaçlamaya.
Aklın aldığı öcü dünya birleşse alamaz. Tebrik ederim
Karşı tarafı duvar olarak görmek, kendi hayatına yeni filizler ekmektir elbette...
Felsefik ve çok derin bir cümle. Teşekkür ederim.
En büyük intikam, kalbini kirletmeden, kendine zarar vermeden canını yakanı affetmek ve Rabbine havale etmektir...
Harika bir yaklaşım ama ben affetmeyi beceremiyorum.
Affetmeyi zamanla başarırsınız hocam. Ben size güveniyorum. 👏
Ben o konuda kendimi çok zorladım ama unutmak daha kolay geldi.
Unutmak affetmenin kardeşidir hocam. :)
Peki o zaman anlaştık affetmiş oluyorum :)
Tabii ki. Bakın güvenimi boşa çıkartmadınız. Başardınız. Sizi tebrik ediyorum 👏👏👏👏
Ben teşekkür ederim :)
👍👍👍
Başarı falan değil. Zira başkasına nah yapmak için başarılı olan hırslı olan insanlar looser’dır. Gerçek intikam unutmak ve kendi için başaran insanlardır.
Aynen katılıyorum.
Ne kanlı bir son ne kirli bir oyun en büyük intikam başarıdır derler ama bana soracak olursan intikam basit insanların işidir derim hayatta yapılacak daha önemli işlerim var 🤷♂️
Çok doğru bir yaklaşım.
intikam aciz insanların işidir bir insandaki o acziyet onun en buyuk dusmanıdır aslında.. ıtıkadı saglam ınsanlar bılırkı allah var gam yok..
Mükemmel cümleler. Çok teşekkür ederim.
estagfurullah rıca ederım:)
Cook katıldım hemdeee
Değmeyecek insanlar için ömrümüzü ziyan ediyoruz..
En iyi intikam ona inat hayatını yaşamaktır ✊
Yerinde eklemeler için teşekkür ederim.
İnsan gercek anlamda kendisini gerceklestirdigi zaman bunu basarabilir en basit anlamiyla maslow un pramidindeki o en ust noktada
Gerisi hikaye olur zan olur sanma olur.
Çok haklısınız
Kesinlikle.. Bugunki aklım dün olsaydı hayat çok farklı olurdu.
Bırak, mutlu olmak isteyen mutlu olsun. Gerçek mutluluk sevdiğin kişinin mutluluğunu istemek.
Gerçekten sevgiyi öğrenmek bu işte.
❤️
Zaman alır ama öğrenir insan. Doğruyuda, yanlışıda.
İşte o zamanı alırken bizdende çok şey alıyor. Bu sebeple yaşayarak öğrenmek yerine bilenleri dinlemeyi tercih ediyorum.
Rabbim daima iyilerle karşılaştırsın.
Amin hepimizi
Lügatımda intikam diye bir kelime yok. Merhamet var.
Güzel kalbiniz yorulmasın.
İntikam almaktan pek hoşlanmam. Harcayacağımız zamana, beyin fırtınalarına yazık.
Bulacak güzel ifade edilir işte 👏👏
En büyük intikam onu, olanları unutup kendine yeni bir sayfa açmak ve musmutlu yaşamak için çaba sarf etmektir.
Aynen bu.
Bence onu görmezden gelmektir; bir insanı degersizlestirmek, onun psikolojisine vurulan en ağır darbedir.
Gerçekten çok doğru.
Rica ederim iyi akşamlar
Aynen. İntikam olayında zaten kendini yıpratır insan. Boşvermek daha güzel. Hem intikam alacak kadar çalışkan ve azimli değilim 😊
En harika şey boşvermek.
O kişi yokmuş ve hiç olmamış gibi hayatına devam etmek ondan alabileceğin en büyük intikam mıdır bilmem ama kendine vereceğin en güzel hediyedir.
Şüphesiz en büyük hediye dediğiniz. Ama unutmamız gereken şey ise bize zarar verenler yıkık halde kalmamızı zaferin devamı olarak görüyorlar.
Kesinlikle. Onu kafanda bitirirsen ancak yoluna devam edebilirsin.
Katılıyorum.
Benim intikamla hiç işim olmadı ömrümce, Allah intikam hissini de vermesin bana. Ben Allaha havale ediyorum, kimseyle uğraşamam.
Büyük cezaya gönderiyorum diyorsun :)
İntikam benlik değil.
Ama bu konuda görüşümü sorarsanız en büyük intikam; o kişiyi yok saymaktır. Hiç var olmamış gibi..
Hayattan silmenin ona verilecek en büyük ceza olduğu belli. Çok teşekkür ederim.
Umursamamak , yok saymak yerine göre en iyi intikam olur.
Ama bazen de intikam en beklenmedik anda gelmeli, hastayı yatağında zkmeli..
Harikasınız üstadım.
Estağfurullah :)
Kesinlikle katılırım. Bundan iyi intikam olamaz. Hem birilerine, hem yaşamın sonucuna karşı.
Çok haklısınız.
Ben kendi kabuguma çekildim ne hali varsa görsün artik
Derdine yansın artık.
Evet yapacak biseyim yok
Hayır biraz da onun hayatini alt üst etmek lazım. Ödemek adettendir
Dostluğum kadar düşmanlığımda karşılıklıdır diyorsunuz.
Katılmıyorum en büyük intikam
Kendi ölümünü gerçekleştirmektir..
Biri benim. benim değerimi bilmedi diye kendimi yok etmem ne kadar doğru?
doğru bence
Bence inadına yaşamak lazım.
Katılırım. Geçen zaman bütün intikamları manasız ediyor. En iyi örnek Kont de Kristo.
Aynen.
Güçlü ve pozitif bir şekilde hayatını idame etmektir
Çok doğru.
Umursamamak, yok saymaktır. Önemsemeye değmeyecek olduğunu hissettirmek kafii.
Gayet güzel bir ceza.
En büyük intikam umursamadan mutlu olabilmektir.
Aynen öyle patron.
İntikam almamaktır. ıntikam almayı düşündürtecek kadar kötü birşey yapmış birinden intikam almak çözüm değildir, anlayabilecek karakteri yoktur. en iyisi umursamamak ve bu duygunun oluşmasına neden olan kişiyi hayatınızdan çıkararak mutlu olmaktır.
"En iyisi umursamamak" sözünüz tam nokta atışı.
Aynen oyle
Bunun intikam olduğunu düşünmüyorum tabiki kendi hayatımizi yaşayacağız
Güzel bir düşünce.
o mükemmel cümle, özetlemiş.
Teşekkür ederim.
İlâhi adalete inanan biri olarak kesinlikle katılırım 👍🏻
Teşekkür ederim
Katılırım ve şunu eklemek isterim, intikam almak için değil, kendinize ve hayatınıza karşı sorumluluğunuz dolayısıyla yola devam etmeniz ve kendinize güzel şeyler yaşamaya imkan sağlamanız, kıskanan varsa onu da hiç umursamadan hem de!
Yok saymak benim için en büyük intikamdır
Aynen :)
Herkese ve herşeye inat mutlu olmak.
Olması gereken bu
yok saymak.
Karşı taraf için en ağır cezalardan biri
Bana göre unutmak veya hiç yokmuş gibi davranmak.
Harika bir düşünce bu.
Çünkü tecrübe ettim. Teşekkür ederim
Güzel bir öğreti daha hayatıma kattınız. Teşekkür ederim
O kişiyi en zayıf noktasından vurmak
Bu kinci bir düşünce değilmi?
Kinciyim çünkü ondan olabilir
Bunu bilmeniz ve itiraf etmeniz çok güzel.
Affetmek kadar guzel intikam bilmem
Bu çok zor ama olması gereken bir durum.
Hele de guc sende iken
Yapabimirmiyim emin değilim.
Görmezden gelmek bana göre budur
Güzel.
Dönüp arkani umursamadan gitmektir
İşte bu kadar net.
Unutmaktır. Yok saymaktır.
Bencede
Muhteşem bir söz. Kim demişse, eyvallah😊
Bende tam olarak aldığım yeri hatırlayamadım.
Kesinlikle katılıyorum. Çok doğru bir söz 👍🌺
Teşekkür ederim.
Kesinlikle katiliyorum
Teşekkür ederim.
İnsanın içinin soğuması lazım :)
Çok zaman soğumuyor.
Görmezden gelmek
Çok haklısınız.
O kişiyi yok saymak en iyisi bence de
Yazamıyorum xper puanım yeterli değil
Evet katılıyorum.
Abi mesaj atamıyorum xper puanim yeterli degil
Unutmak olabilir
Unutmak en büyük ceza.
tabikide öyle
Aynen
Umursamamak
Umursamamak en büyük cezalardan biridir
Bencede ole 😊
Aynen, güzel bir çözüm.
Duruma bağlı.
Evet çok doğru.
Katılıyorum
Teşekkür ederim.
Yok saymaktır
Alkışlıyorum, aynen öyle.
unutmak
Mükemmel bir cevap.
Unutulmakran daha büyük bir intikam düşünemiyorum.
Unutulmaktan^^
Bencede çok doğru bir tespit.
Unutmak
Katılıyorum, hatta adını bile anımsayamamak.
Doğruu
Bunu yapabilmek harika olur.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?