sürekli germişe takılıyorum
Herkez tarafindan sevilme isteği var bende
Bu yüzden hata yapmaktan korkuyorum
Genellikle kendimi sevmiyorum
Sizdede varsa nasil aştınız
Kafayı sıyırmışsın sadece 🙄🤣 Takılmadan edemedim, şimdi biraz daha ciddi cevaplıyayım; herkes tarafından sevilmeye çalışma sen lahmacun değilsin, bırak sevmeyen sevmesin kendi kayıpları de geç, zaten çok fazla arkadaş da iyi değildir az ve öz olsun yeterli, tanışıklık ayrı, fakat herkesin yüzüne gülüp de sevgisini&arkadaşlığını kazanmaya çalışma yıpranır, çöker mahvolursun.
Hatalar olmazsa doğruların ne anlamı kalırdı, herkes hata yapar :) Önemli olan hatalarından dersler çıkarabilmek, sürekli diken üstünde hissedip hata yapacaksın diye korkmak yerine bırak içinden nasıl gelirse öyle davran rahat yaşa, yaptığın hatalar olursa bunları azaltmaya ve tekrar yapmamaya çalışırsın, böylesi daha mantıklı ve faydalı olur.
Genellikle kendini sevmiyorsun, işte bu ciddi bir problem, bir insan kendisi dahi kendisini sevmezse kimden hangi yüzle sevgi bekleyebilir ki? Bu şeye benzer, bir aşçı berbat yemekler yapıyor alın yiyin fakat sevin bunu diyor, berbatsa yapma o zaman iyisini yap, açıkçası ben kendine değer vermeyen, benliğine saygı duymayan insanları sevmem, kendine dahi saygısı olmayanın kimseye saygısı olmaz, olsa bile kalıcı değildir o durum her an değişebilir, kendini seven ve değer veren insanlarıysa sevilesi görürüm genellikle, tabi fazla şımarıklık bencillik boyutuma taşmadığı müddetçe :)
Anlattıkların biraz depresyon belirtileri gibi göründü, kaygı sorunu da var, OKB dahi olabilir bilemiyorum başka neler hissediyorsun, bir uzman desteği alırsan hem kendin hem çevren için yararlı olur görüşündeyim, fakat ilk aşamada ilaç kullanmaktan sakınmanı tavsiye ederim, psikologla başlayabilirsin, çözüm olmazsa psikiyatrist, ilaç kullansan dahi öyle üçer beşer yazılmasına müsade etme, o sektörde çok kötü bir rant anlayışı var malesef, sırf piyasada dönen para çarkları için insanlara kobay fare gibi davranıyorlar, geçici mutluluklar ve daha iyi hissetmek için olan sağlığını da kaybedebilirsin.
Tesekkur ederim tavsiyelerin icin
Mesala ilk tanistigim kisilerle oyle olmuo kendimce davranabiliorum sonra degisio gibiyimya kirdiysam acaba icinden ne düşünüyo sürekli kendimi iyi gösterme çabasindaydim o yüzden okullar kapaninca bi yükten kurtulduğumu hissediodum bu nun garip oldugunu sonralari anliyorum bide kendimi çok aşagida görüyorum kelimeleri çok seçiyorum ve hareketlerimi günahmi diye sorguluyorum
Cevap
7Cevap
Krishnamurti,
Insanin, duygusal bellegindeki anilari tekrar tekrar hatirlayarak aci cektigini, gecmiiste yasadigini soyler. 'An'da olmayan insan, su anini yasatamayan insan mutsuz insandir.
Bazen seviorum krishnamurti'yi.
Zihnimizi gecmisin pismanligi gelecegin bilinmezliginden kurtarirsak ozgur oluruz.
kendini zorla. gönüllü olarak çocuklarla, yaşlılar, hastalar, ihtiyacı olan insanlarla ilgilen. mesela, bizim muhtarımız bu işi severek yapıyor. öyle biriyle görüş. yapabileceğin ne varsa sende yapmaya çalış. örneğin telefon ihtiyacı olan bir mahalle sakini için face de paylaşım yapıyor. muhtarı sevdikleri için yaptıklarını beğendiği için çoğu mahalle sakini face hesabını takip eder. ve her konuda bir sakin çözüm bulur. sizde böyle bir insan ile çalışarak çözüme katkı sağlayabilirsiniz
Önce kendini seveceksin sonra hatalar yaparak hayatına şekil vereceksin hata yapmamaya çalışmak bile büyük bir hata
Tesekkur ederiim yorumun içinn
Özellikle başkasını üzerim korkusu var galiba garip bi şekilde kendimi nasıl severim bilmiyorum
Helall inşallah Ilk başlarda deniyorum sonra gene ayni döngü devam ediyor
👌
İlk önce geçmişle yüzleşmelisin bence. Sonra da her şeyi kabullenip devam etmelisin
Saoll Çok dogru soledinn Zihnim hep geçmişte benim
bence kariyere odaklanmali insan benim hayalim Alamanya Amerika gibi bi ulkede yalniz basina kariyer yapip yasamak dusunsene kendi evin araban karisan yok guzel bi iisn guzel bi ulke bi kopegim olsun isterdim bana eslik edicek
Vayy hayal kuran insanlar çok nadirdir
Insallah gerceklestirirsin
Neden öyle söyledin çokmu karışıyolar
evet cok tesekkur ederim :) herseyi herkesi arkada brakip 0 dan tertemiz bi sayfa acmak istiyorum kendime bence sende ilk önce geçmişle yüzleşmelisin sonra da her şeyi kabullenip devam etmelisin bu gunumuzde yarinin gecmisi hep dusunursen asla pesini brakmazki gelicegini degistirebilirsin gecmisi asla gecmis bitmis iste unut gitsin takma kafana
O zaman danss:D bende dedigin biri gibi olmak istiyorum ve deneyeceğim birçokkez
Önce ilk önce kendine bir özgüven kazandır sonra millete kendini sevdirmeye çalışıp durma bir de geçmişe takılı kalırsan önünü göremez hep kaybedersin
Saoll Keske dogustan böyle özellkilerim olsaydi:d
Ve ben kendime bakinca hata görüyorum
Özgüvenim gelişti eskiye göre
Mesela ne konuda hata doğuştan özgüven özelliği kimse de olmaz onu insan kendi kendin de vagar eder
@ifuwnthlp evet o kesin dayak varsa olmaz hele ki insan için de çocuğunu dövüp mahcup edersen o çocuktan özgüveni alırsın ve yarın öbürgün kendi çocuğuna da aynısını yapar ne görürsen onu yaparsın bilinç altı
Takma hiçbir şeyi gül geç kusurlara bakma görmezden gel
öncelikle hayatının düzenini bozanlara birşeyler sokmann lazım yoksa o aklında kaldıkça yoluna soktukca elbet birgun tekrar dağılır üzgünüm. .
Geçmiş adı üstünde geçmiş. Olmuş bitmiş. Geleceğe bakmalısın.
Akışına bırak
Hayat bizim kontrolümüzdeyken akisina biramak cok sor geliorr
Hayat senin kontrolünde olsa hayatı yoluna koymak istiyorum demezdin ama
Aa çok iyiii:D sanada bazen öyle gelmiyormu ama
Maalsef sadece boş bir hayat içinde yalanlar dolu a geliyor
Evt biraz öyle ama bence boş değil Banada bazen yanliş bakiş açısıyla bakiyorum gibi geliyor hayata
herkesin bakış tarzı farklı ama hep aynı merak etme biraz değişik bakışlar olur ama hepsi aynı yerde toplanır
🤔
beynin iptal oldu dimi :D
Gez toz
💯
Önce kendini değiştir kanka
Salla ya herkes geçiçi sözünü hayatına geçir
Takilma gecmisine
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Merhaba.
Bu hayatı yaşamanın tek doğru yolu sürekli ileri bakmaktır
Geçmişte olanlar geçmişte kalmıştır ve onları değiştirebilecek hiçbir şey yoktur. Bu felsefi bir olgu olmasının yanı sıra aynı zamanda bilimsel de bir olgudur. Gelecek değiştirilebilir ama geçmiş asla!
O yüzden herkesin bir şekilde geçmişte olup bitenlerle didişmeyi bırakarak, onlardan olumlu dersler çıkartıp geleceğe odaklanmanın acilen bir yolunu bulması gerekmektedir.
“Anda yaşamak” bundan dolayı bu kadar önemlidir çünkü geleceği şimdiki andaki bilincimizle yaratırız. Eğer olumlu bir haldeysek gelecek bu yönde şekillenmeye başlar. Keza tersi de geçerlidir.
Ve tabii buradaki en önemli olgu gelecekten ne beklediğimizi bilmek, onu detaylıca tarif edebilecek farkındalığa sahip olmaktır.
Yani insanoğlu artık özetle geçmişle kavga etmek yerine geleceği hayal etmeye başlamalıdır. Geçmiş en büyük öğretmendir, onu akıllıca kullanmayı bildiğimizde aslında o bizim en büyük yardımcılarımızdandır. Sonra da elde edilen tecrübeyle istenen geleceğe doğru küçük ve kararlı adımlar atmak gerekir.
Bu şekilde yaşanacak bir hayat tatmin bir yaşam deneyiminin garantisidir.
Bu yolda size yardım edebilecek birçok teknik vardır. Geçmişiniz değiştirilemez ama geçmişinizdeki olaylar ile ilgili olan duygular, algılar değiştirilebilirler. İlk aşamada odaklanmanız gereken budur.
Daha detaylı bilgi ve deneyim için benimle istediğiniz zaman profilimdeki linkler vasıtasıyla irtibata geçebilirsiniz.
Sevgilerimle.