En İyi Cevaplar
Kişilik & Karakter konusunda 801 cevap paylaştı. Selam, özgüvensizlik ve sosyalfobi genellikle yaşanılan ortam ya da ailenjn yetiştirme tarzından kaynaklı oluyor, insanlara uzak kaldığım için dışlanma ya da asaagilanma korkusu sarıyor insanı.
Öncelikle yaşadığın hayatta en önemli kişinin kendin olduğuna inanmalı ve bu görüşün ardında durmalısın. Hata yapmaktan çekinme hatalarımız tecrübe edinmemizi ve ilerlememizi sağlıyor.
Çevrende sana baskı uygulayan ya da uygulama potansiyeli olan insanları umursamamaya o insanlar birgün hayatından çekip gidicek kimi ölecek, kimi taşınacak ya da sen taşınacaksın yani yarın hayatında olma ihtimali sadece %50 olan insanlar yarınını %100 etkilemesin.
Özgüven kazanmak ve sosyalfobiyi yenmemnin en kolay yolu insan çeşitliliği içinde bulunmak. Geçmişte bu çoğu insan için imkansız olsada günümüzde bu ve benzeri plartform lardan anonim olarak insanlarla konuşabilir, tartisabilir ya da fikir alışverişi yapabilirsin gizli olmanın verdiği güven daha rahat olmanı sağlayacaktır. İnsanlara ve sohbetlerine alıştıkça karşındaki çoğu insan sıradan gelmeye başlayacak ve daha umursamaya başlayacaksın. Unutma eğer başkalarının düşüncelerine göre hareket edersen yaşadığın hayat senin değil onların senaryosu halini alır. Yaşadığın hayat sana özel ve sana ait ona şekil verme gücüne sadece sen sahipsin.12 Yorumla
Soran+1 yılDoğru söylüyorsunuz, yorumunuz için teşekkür ederim 😌
Gizli Üye(25-29)+1 yılİnsanlar çocuklukta ve ergenlikte ne yazık ki çok acımasız olabiliyorlar zorbalık konusunda. Ama ne olursa olsun geçmiş geçmişte kaldı. Aklı başında hiçbir muhattabın seni küçümsemeye çalışmayacak, dışlamayacak, dalga geçmeyecek bundan sonra. Böyle korkuların varsa bunları atlatmaya çalış, kendini öyle olmadığına ikna et. En önemlisi kendini sev, sevdiğin şeyleri yap, mutlu olacağın yerlerde bulun, seni mutlu eden şeyleri yap ve bunları yaparken çevrendeki insanlara da en azından bir selam verecek, hal hatır soracak kadar girişken olmaya çalış, bu seni kötü bir duruma sokmayacak. Her şeyin gönlünce olması dileğiyle 🙏
21 Yorumla
Soran+1 yılÇok doğru konuştunuz teşekkür ederim tavsiye için 😌
+1 yılİnan bende Senin gibiyim güzelim önceden çok sosyal bir kızdım güzellik olarak yaşadığım yere göre dikkat çeken biriyim düşmanım çok, her neyse uzatmadan kızlar tarafından çok kıskanılan ve kuyusu kazılan biriyim yaşadığım yer küçük ve iftiraya uğradım adım çıktı
Değer görmüyorum ve sürekli kendimi sert bir şekilde eleştirirken bulurum. Sorun bu kendimizde merhametli davranıyoruz ve çok ince düşünen biriyim malesef denilen laflardan hemen alınırım
Kendimizi sevmemiz lazım. Kendimize saygımız olmazsa kimsenin olmaz. Değişim. Gerek kuzu bize kırılmaktansa değişmek iyidir27 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim söyledikleriniz çok doğru tavsiyeleriniz için teşekkür ederim
- +1 yıl
İstersen gel dm'ye beraber konuşalım çok ciddiyim
- +1 yıl
Kötü durumda olan birini kötü duygular içinde olan anlar
Soran+1 yılKonuşalım mı 🥺
- +1 yıl
Bana mesaj atabilirsin hesabın gizli olduğu için
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
27Cevap
- Kişilik & Karakter konusunda 9,6b cevap paylaştı.
+1 yılKendiniz başkalarıyla kıyaslamaya son verin. Her şey bir yarış değil ve hayata bu şekilde bakmak sizi yorar. Mutlu olmak için en zeki, en güzel ya da en popüler kişi olmak zorunda değilsiniz. Eğer görmezden gelemeyeceğiniz bir rekabetçi tarafınız varsa kendinizle rekabet etmeyi deneyin ve daha iyi olmak için çabalayın.
10 Yorumla Özgüven kavramı etrafında yazılı ve sözlü olarak yaratılan auranın ağdalılığından sıyrılmak olabilir.
Eğer bir çocuk, deniz kıyısında açıklara doğru bakarak iç geçiriyor ve bir türlü açılamıyorsa, bu, çocuğun kendisine değil, denize güvenemediğinin göstergesi olur. güvenin kişinin dışındaki şeylere yönelik olması kadar doğal bir şey olabilir mi? wittgenstein'ın korku hakkında yaptığı yorumu, güvene de uyarlayabiliriz: güvene sebep olduğunu düşündüğümüz bir nesne, esasında güvenin sebebi değil, hedefi olur. özgüven, kişinin kendi bünyesinde aslında orada olmayan bir boşlukta tanımlanır, sanaldır ve bu sebeple de alıcısı çoktur.
belki de adına özgüven dediğimiz şey bir semptomdan ibarettir?17 Yorumla
Soran+1 yılKişisel gelişim kitapları mı okuyorsunuz
Soran+1 yılKitap okuduğunuz çok belli kelime dağarcığınız ve bakış açınız farklı. Bana da önerebilir misiniz bir kaç kitap
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim, sağlıcakla🤍
+1 yılZor bir durum bir zamanlar bende böyleydim ablam sayesinde atlattım beni arkadaşlarıyla tanıştırdı onun takıldığı ortamlara götürdü beni bu sayede zamanla atlattım yeni ortamlar yeni arkadaşlar şart ama arkanda duracak sana güven verecek seni güvende hissettirecek aşağılamayacak kusurlarını örtecek arkadaşlardan bahsediyorum ve ben nolursa olsun bisey yapacağım zaman en kötü ne olabilir ki diye düşünüyordum düşündükten sonra o işi yapmaya çalışıyordum özguvensizlik hayatının birçok yerinde hatta hayallerine ulaşmanda bile engel olacaktır bir an önce kendini toparlamalısın buraya kadar okudugun için teşekkür ederim 😊👊
10 YorumlaHer insan kendinin doktorudur, yani bir doktor veya bu durumdan seni kurtaracak el arıyorsan, bu şekilde de her düştüğünde birinden yardım almak isteyeceksin, önce kendinle yüzleş seni senden başka en iyi anlayan kimse yok, bende senin gibiydim ama kendimce düşündüm dedim doktora gitsem bana ne derdin var diye soracak ya ilaç yazacak ya da terapi, peki nereye kadar bu durum beni düzeltecek mi hayır, asıl o zaman kendini dahada soyutlayarak uzaklaşacaksın, ben hastayım ben şöyle böyleyim diye, mesela şu şekilde başla, nerede ne konuştuğunu gözden geçir, hangi soruya ne cevap verdin, yapmaman gereken neydi, hataların korkuların ile yüzleş , korkularının üzerine git
10 YorumlaBu biraz uzun bir yol iyi ve başarılı diyaloklara ihtiyacın var bunun için çokça dinle samimi dürüst ve sevecen ol insanlar yanında kendini iyi hissettiğinde etrafın kalabalıklaşacak ve kendini daha iyi hissedeceksin ve özgüvene giden yolda bir adım atmış olacaksın
20 YorumlaDostum bu özgüvensizlik. Gerçeklerinden dolayı ise eğer zor. Yani çirkinsen eğer tip olarak öz güvenin pek olmaz. Şahsen benimde öyle tip olarak yok. Ama muhabbet ticaret girişimcilik olarak diyorsan. Kendini geliştirebilirsin. Kişisel gelişim kitabı vs oku
10 YorumlaKanka hiç kimseyi s kine takmayacaksın. Ölüm var, kimse mükemmel değil. Bu kadar. Önemli olan duruş, ne hissettiğin, sen kendinle ilgili ne hissedersen insanlar onu hisseder. Seveceksin kendini
11 Yorumla
Soran+1 yılÇok teşekkür ederim
Yeteneklerini kesfetmelisin. Yeteneklerin sana başarı kazandırır başarı itibar getirir. İtibar gördükçe özgüvenin artar ve mutlu olursun
10 Yorumla
+1 yılKendini sevmekle ise başka. unutma herşey seninle başlar ve sen kendini sevmezsen kimse seni sevmez, kendinin en yakin arkadaşı ol kendinle kah gül, kah dalga geç, kah kendini öv en önemlisi kendine değer ver, ve değerli olduğunun farkına var sonrası çorap söküğü gibi gelecek
16 Yorumla
Soran+1 yılÇokk teşekkür ederim
- +1 yıl
Rica ederim🤗
- +1 yıl
- +1 yıl
Kulağın hoşuna giden muziklerden baska bir şeyi duymasin. Çünkü sen kendine değil insanlarin sana söyleyeceği şeyleri duymak istemiyorsun. İstediğin sekilde davran, tabiki bazen yorumlara açık ol ama kafana yatmiyorsa yapma.
10 Yorumla
+1 yılBende arıyorum ama bulamıyorum bulursan banada haber ver şu özgüveni
12 Yorumla
Soran+1 yılBirlikte arayalım slwöslwöslsl
- +1 yıl
Haberdar et hshhsh
Özgüven kazanma süreci çevremizin genişlemesiyle başlıyor. Daha çok sosyalliğe önem verip nitelikli arkadaşlar edindiğimizde ve insanlara içimizi açmaya başladığımız zaman aslında özgüven probleminin %70'i giderilmiş oluyor. Daha çok girişimci ruhuna erişip kişisel gelişim kaynaklarından kazandığımız bilgileri sosyal hayatta fiiliyata döktüğümüzde o zaman insanlar sizi özgüvenli olarak görüyor.
10 YorumlaYalnızlığı kabullen ve insanların senin hakkında ne düşündüğüyle ilgilenme. Sonra aynadaki seni sev ve daha çok sevmek için kendini geliştir.
20 YorumlaAlanında iyi olduğun şeyleri yaparak ve kendine yetenekler kazandırarak
10 YorumlaYapamayacağın ı düşündüğün şeyleri yap.
İlk başta korkularının üstüne gitmeyi demeyebilirsin bu kendine güven kazanmanda yardımcı olabilecek bir hareket olur. İmkansız olan sadece senin düşüncendir.10 Yorumla
+1 yılHer söze karışarak yorum yaparak toplumda yardım ederek başkası bisey demeden elinde geleni yaparak
20 Yorumla
+1 yılKendine güvenerek kimsenin yanında kusurların ile üzülmeyerek onlar alay ederse senle asla onlara fırsat vermeyip kulaklarını tıkayarak tabikide kendine güvenerek yaparsın
10 Yorumla
+1 yılünlü olmak istiyorsan oyunculuğu seçmen şaşırtıcı değil. sesin güzel değil demek ki oyuncu olayım bari öyle ünlü olurum diyorsun. önce oyunculuğu şöhret makinesi olarak görmekten vazgeçin ve sanata saygı duyun.
06 Yorumla
Soran+1 yılNe alaka öalaöalzçaşzçazişs
- +1 yıl
sen söyle o zaman niye oyuncu olmak istiyorsun? bir sürü türde oyuncu tipi var gelmişti 20k yaşlarına tüm iyi oyuncular çocukluktan eğitim alıyor sen bu yaşına kadar ne yaptın kayda değer. kendine de çok güvenme bu saatten sonra çok güzel değilsen bi halta varamazsın
Soran+1 yılBen sana oyuncu olucam demedim ki sorunun başlığını iyi oku özgüven nasıl kazanılır yazıyor
- +1 yıl
ayy pardon ben başka soruya cevap yazıyorum sanıyordum deminden beri aalckrğzmdpxmrpcjfk
- +1 yıl
yanlış tıklamışım pöh
Soran+1 yılFarkettim slwösşwöxşeçxşeldls
Güven insanın içindedir. Herşeyden önce başınız dik yüreyeceksiniz.
00 YorumlaBen bunu çok iyi yendim zor ama baya buradan kim ne dese boş taktikleri var pratiğe dok ozelden yaz sana o sıralamayı yapıp atim
00 Yorumla
+1 yılBiraz bencil egoist olarak sanırım
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 848 cevap paylaştı.
+1 yıladım atarak gelicek korkma sadece
10 Yorumla
+1 yılAhh ahh hiç geçmeyecek gibi aynı sıkıntı Bende de var
00 YorumlaToplu alanlarda konuşmak veya makale gibi yazılar okumak işe yarayacaktır..
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBen lise öğretmenimi camdan atıyordum o kadar sinirlenmiştim ki ondan sonra lise hayatımda kimse karşımda durmadı sonrası geldi ben ona bağladım ben ben haklıydım yüzde yüz
00 Yorumla
+1 yılKendini severek
13 Yorumla
Soran+1 yılNasıl sevicem ki
- +1 yıl
Makyaj yap, estetik ol, alışveriş yap kendini sev işte
Soran+1 yılHepsini yapıyorum zatenn
+1 yılNasil arkadasin yok biz varız işte KS halki 🌹
10 Yorumla
+1 yılNeyden korkuyorsan onu üzerine git
10 Yorumla
+1 yılkızsın sen biraz makyaj biraz dekolte ilgi sende
09 Yorumla- +1 yıl
@zeynepkayagiler Teşekkür ediyorum 😊
- +1 yıl
Ne etikledin beni
- +1 yıl
profiline ulaşamadım diye
- +1 yıl
Ulaşıp ne yapacan
- +1 yıl
istemeye gelicem çikolata çiçek
- +1 yıl
Işine bak benden uzak dur
- +1 yıl
ya kafayı yemişsin hadi bb
- +1 yıl
Kim yediği belli beni durduk yere etikelenmeden
- +1 yıl
sen soruda yorumumu beğendin. bende kim olduğunu görebilmek için etiket yaptım. başka türlü göremiyorum. uzattın da uzattın
Çözümü bulur san bana da söyle
03 Yorumla- +1 yıl
Selam, özgüvensizlik ve sosyalfobi genellikle yaşanılan ortam ya da ailenjn yetiştirme tarzından kaynaklı oluyor, insanlara uzak kaldığım için dışlanma ya da asaagilanma korkusu sarıyor insanı.
Öncelikle yaşadığın hayatta en önemli kişinin kendin olduğuna inanmalı ve bu görüşün ardında durmalısın. Hata yapmaktan çekinme hatalarımız tecrübe edinmemizi ve ilerlememizi sağlıyor.
Çevrende sana baskı uygulayan ya da uygulama potansiyeli olan insanları umursamamaya o insanlar birgün hayatından çekip gidicek kimi ölecek, kimi taşınacak ya da sen taşınacaksın yani yarın hayatında olma ihtimali sadece %50 olan insanlar yarınını %100 etkilemesin.
Özgüven kazanmak ve sosyalfobiyi yenmemnin en kolay yolu insan çeşitliliği içinde bulunmak. Geçmişte bu çoğu insan için imkansız olsada günümüzde bu ve benzeri plartform lardan anonim olarak insanlarla konuşabilir, tartisabilir ya da fikir alışverişi yapabilirsin gizli olmanın verdiği güven daha rahat olmanı sağlayacaktır. İnsanlara ve sohbetlerine alıştıkça karşındaki çoğu insan sıradan gelmeye başlayacak ve daha umursamaya başlayacaksın. Unutma eğer başkalarının düşüncelerine göre hareket edersen yaşadığın hayat senin değil onların senaryosu halini alır. Yaşadığın hayat sana özel ve sana ait ona şekil verme gücüne sadece sen sahipsin. - +1 yıl
Lise de doktora gititm sosyal fobi teşhisi konuldu ama ilaçlar o kadar ağır di ki kaldıramadm dediğini yapıyorum yeni insanlar tanıyıp bazılarına içimi döktüm ama duygusal biriryim bu yüzden kırılabiliyorum psikolojik yardima ihtiyacım var bunu kabul ediyorum çünkü artık kendi terapistlimi yapamıyorum
- +1 yıl
Malesef ilaçlar tek başına bir işe yaramıyor yaşanılan ortam ve insanlar da etki ediyor.
İnsan secimlerinde seni anlayabilicegini düşündüğün insanlar yerine sadece cesite önem vermeye çalış. İlk etapta kendinle barismali ve kendini olduğun gibi kabul edip saygı duyman gerek. Birçok sosyalfobi ve özgüven sorunu yaşayan insanların temelinde kendileriyle barışık olmaması yatıyor öncelik kendin olmalı
+1 yılToplumla sosyaleşerek
00 Yorumla
+1 yıltavsiyeler verebilirim
02 Yorumla
Soran+1 yılMesela
- +1 yıl
özelden
Kişilik & Karakter konusunda 695 cevap paylaştı. Zor.
10 YorumlaSonradan kazanmak zor
00 Yorumlakendine deger vererek
09 Yorumla
Soran+1 yılNasıl olcak
Soran+1 yılKadınım ve hayatımda kadın var 🥰
Soran+1 yılÇok
Soran+1 yılAşkın cinsiyeti yoktur önemli olan hissettirdiği duygudur
+1 yılbu durum ailenden mi kendinden mi
04 Yorumla
Soran+1 yılGeçmişte çok dışlanmıştım o yüzden
- +1 yıl
tesettürlü müsün
Soran+1 yılHayırr
- +1 yıl
o zaman... rahat ol... mesela yarın güzel bir elbise giyin...
+1 yılBende evlenince ye dek oluşmamıştı zor
10 Yorumla
+1 yılBeni bul dicem de ozguvenin yok 😊
00 YorumlaPsikolojik destek almalisin
00 YorumlaNerde yaşıyorsun
00 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 824 cevap paylaştı. insanlığına dönerek
00 YorumlaDestek olayım
10 Yorumla
+1 yılAaaaaa
00 YorumlaSpor
00 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Merhabalar, huzurlu hafta sonları.
Geçmişte yaşanan olumsuzluklar var olan özgüvenin zamanla yitirilmesine neden olabilir. Ortamda kendinizi rahat ifade edememe, söyleyeceğiniz bir konu hakkında sürekli çekimser kalmak, beden dilini rahat kullanmama, doğruyu söylerken aslında kişinin yanlış anlaşılması gibi durumlar yaşarsınız. Bu durumda haliyle çevresel olarak da fark edilir.
Bu konuyla ilgili yapmanız gereken bazı durumlar vardır. Güvensizliğinizin sebebini biliyor ve tanımlıyorsunuz. Bu sizin için bir başlangıç. Daha sonrasında çevrenizdeki insanlarla bu konu hakkında istişare edebilirsiniz. "Nerede, ne hata yaptım" diye düşünüp o hatalarla yüzleşin. Yüzleştikten sonra o hataların sizi alt etmesine izin vermeyin, siz o hataları alt edip, "bu hata bana... öğretti" diyerek kabul edin.
Kendinizi başarılı bulduğunuz noktaları unutmayın. Başarılarınızı bilin, onları dışlamayın. Bu illaki çok büyük bir şey olmasına gerek yok. Siz iyi bir dinleyici olarak, siz yardımsever olarak, siz üslubu önemseyerek de başarılı bir insan sayılırsınız.
Mutluluk var olan şeylere gülümsemektir
Elinizdekilerle mutlu olun ve teşekkür edin. Ve en önemli diğer husus negatif değil, pozitif düşünün. Düşüncenin gücüne inanın. Negatif düşünceler devam etmesin. Eleştirilere açık olmakta bir özgürlüktür. Onları kibarca kabul edin. Herkesi olduğu gibi kabul etmek, uyuşmayan aykırı noktalarda mesafe koymak gayet normal bir durumdur ve her gün kendinizin ne kadar değerli olduğunu unutmayın. Önce kendimizi olduğumuz gibi kabul etmeliyiz ve değer vermeliyiz.
Sevgiyle kalın.