Hiç birine, birilerine, bir şeylere, bazı durumlara ne bileyim işte hatta aileye bile sevginizin tükendiğini hiç hissettiniz mi? ...Aşk olarak tek düşünmeyin. Her anlamda düşünün.
Tükene biliyor bazen çok sevdiğimiz bir eşyadan bile bir zaman sonra soguya biliyoruz veya ilkgunki gibi sevemeye biliyoruz Bu insanlar içinde geçerli bir insana olan sevgimiz yaptığı bir hatadan davranıştan dolayı azalabilir tukenebilir Evet bir kaç defa yaşadım bunu gerçekten sevdiğim insanlar oldu (arkadaş olarak) ama hani öyle birşey yaptılar ki içimde olan tüm sevgi tükendi onlara karşı dediğim gibi sevgi tukenebiliyor..
Karşı taraf, anne, baba, arkadaş, sevgili kim olursa olsun gün gelir ona verdiğin değeri, sevgiyi öyle bir hale getirir ki tükenmek kelimesi yanında az kalır... Sevginin tükendiği yerde önce kırgınlık, kırgınlığın bittiği yerde kızgınlık, kızgınlığın bittiği yerde nedenler? Niçinler?, nasıllar? başlar...
Hah işte bende durum bunun gibi bir şey. Tam bilmiyorum ama sanki artık eskiden o kıymet verdiğim canımı bile verecek kadar sevdiğim insanları sevmiyorum. Sanki...
Biz buna büyümek diyoruz😉😉 Yaş aldıkça insanlara ve hayata bakış açın değişiyor. Eee tabii bir de yaşanmışlıkların seni bu hale getiriyor. Bir zaman sonra aslolanın sen olduğunu anlayıp daha farklı bir pencereden bakacaksın hayat denen keşmekeşe ve insanlara😉😉
Çok takılma takılırsan yorulursun elbet... Kendini akışa bırak kalbin yolunu aydınlatır. Akışa bıraktığın zaman yorulmazsın. Meditasyon, yoga ya da spor yapmanı öneririm... Ben de bu aralar senin gibiyim 😉 Spora verdim kendimi ve iyi geliyor daha az düşünüp daha az takıyorum kafama😉
Sevgi tükenir.. Daha doğrusu tüketilir..Bunun sebepleri insanlar olabileceği gibi yaşananlar da olabilir.. Sevgi aslında bir kaynaktır. Beslenmesi gereken bir kaynak. Ama kaynağı beslemeden, kaynak kullanılırsa ya da tek kişinin kaynağıyla bir gün olur o kaynak kurur, çöl olur.
Sevgi tükenmez ama insan sevmekten yorulur bazen bunun sebebi sevgisine karşılık alamamaktır En üzücü olan da bu zaten.. Birisini seversin çok seversin ama karşılık alamazsın O zaman sevgi zamanla tükenmiyor ama insan yorulur
Sevgi tükenir. Sevgi parçalanır, Sevgi yok olur bazen... Senin bahçende rengarenk erguvanlar açarken onun bahçesinde açabilecek bir çiçek olmadığını gördüğün an, sevgin tükenir...
Sevgi bir gun biter , bittigi gun de alışkanlik başlar. Aliskanlik oldugu icin de bırakılamaz. Cogu ayrilik da o degilmidir? O kisiyi sevip sevmemek degildir olay, o insana alismis olmaktır, hareketleri, duygulari artik bilinir ve yeni yola cikmaktan korkar insan cunki o yolda bilmedigimiz cok sey vardir. Ve her insan gibi bilmedigimiz seyden korkariz, yeni insan tanimaktan, yeni yerler kesif etmekten cunki aliskanliklar insana rahatlatan bir tarafi vardir...
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
Evet sevgi tükenir. Sevgi bir su damlasıdır. Döküldüğü yerde onu sarıp köklerinde. tutan veya onun ne olduğunu bilip en azından biriktiren yoksa o sevgi tükenir hatta yok olur. En ölümüne sevilenler bile gün gelir hiç olur.
Tabiki de Hayır Sevgi Asla Tükenmez Eğer Birini çok seviyorsan onu ne olursa olsun vazgeçemezsin İnsan sevdiğini Ölene kadar sever Sevgi Sadece Şerefsiz pislik İnsanların gerçek yüzünü öğrenince görünce tükenir ve biter.
Her şeyi bir anda yaşamak sevgiyi bitirir. Her zaman her şeyin bir yeri vardır, her şey zamanına göre olur, olusur. Bunların hepsini bir anda yaşarsak yangından mal kaçırır gibi sevgiyi de elimizden kaybederiz.
aynen öyle bu gibi durumlarda duygusal olarak değil mantıken yaklaşmak daha doğru olur neden beni sevmeyen biri için kendimi üzeyim ağlayım depresyona gireyim diye insan kendi kendini sorgulamalıdır
öyle olur elbette insanız sonuçta bir kırgınlık bir üzüntü mutlaka olur çünkü insanoğlu duygusal bir varlıktır önemli olan insanın kendine ve bu duygusallığına hakim olmasıdır
ha seviliyor musun sende mi seviyorsun ozaman sınırsızca duygusal olablirsin ama sevilmezsem ben neden duygusal olayım bir yere kadar yasımı tutarım sonra kendime gelirim
Ama bu çok ucu açık ve göreceli bir durum çocukken çikolata ve dondurma çok severdim şimdi sevmiyorum eşimi çocuğumu çok severdim hala seviyorum işimi bazen çok seviyorum bazen sevmiyorum
Hayır tükenmez genel olarak evlendikten sonra sevginin bittiğini söylerler aslında düşünürsek öyle değildir. Sevgiliyken çiftlerde fazla sorumluluk yok evlenince bir nebze artsada sorumluluk yinede kendilerine birbirlerine ayıracak vakitleri olarak taki anne baba olana kdr, anne baba olduktan sonra bakmakla yükümlü oldukları bir çocukları vardır ve dolayısıyla sorumluluklar artar ve bu nedenle birbirlerine eskisi kdr zaman ayıramazlar.
Aileme ve kedilerime (tabi onlar da ailem) olan sevgim asssla tükenmiyor. Sonu yokmuş gibi seviyorum. Ancak diğer insanların özensiz tavırları sevgiyi yıpratır, kendini kullanılmış gibi ve değersiz hissettiren her şey bir süre sonra tükenmeye mahkumdur.
Bir noktada evet, ama sabir edip elindeki islak havluyu sıka sıka son damla suyunu alarak sabır etmek bir iliskide önemlidir is farkli boyutlara girmeden yollari ayirmak makuldur
Sevgi karşılıksızdır normal şartlarda ama karşındaki bazen harekleri ile bazen sözleriyle seni tüketir buna daha fazla tahammül edemeyen zihninde kalbini tüketir ve sevgide sıkışmış bir kalpte duramaz
Tükenir mi bilmem ama sevmekten yoruluyorsun bazen ya da sevgi yerine Üstüne başka duygular yerleşiyor bu da sevginin bittiğini tükendiğini hissettiriyor bize
Bence sevgi tükenmeyen tek şeydir. Bir anlık öfke sevgiyi yok edemez. Sevgi tutunduğumuz son daldır. Eğer gerçekten seversen tükenmez. Paylaştıkça çoğalır hatta...