Asla havada kalmaz açılan eller. Gönül şiddetle, ısrarla birşeyler ister hep. Kimi zaman isteklerin yönü değişir. Şahıslar değişir. Ama istiyorum ki asıl biz değişelim. Ruhlar Allahın elinde ve ona güçlük yok. Bazen kimisinin tabiatı öyle yoruyor ki tepesine taş düşse de bambaşka birisi olsa diyoruz. Belkide tabiatı değil, kim bilir inancı eksik. Belki 'oldum' sanıyor lakin ham meyva... farkında ya da değil çevresine zarar veriyor ki öyle böyle değil. Hadi herkes dağılır. Hadi herkes bir ah eder gider de hesap kolay mı verilir sanıyorsunuz. Cehennem sadece yerin altında degilki en azından bir müddet zamanınız olsun 🙂 bu cihandaki alevin görünürlüğü yok, çaresi yok, kurtuluşu yok. Üstelik herkesinki kendine göre facia. Dışından bakıpta mutlu, güçlü, varlıklı bilmem ne dediginiz insanlar sadece kuyruğu dik tutmaya çalışıyor o kadar. Oysa içlerindeki cehennemi bir o biliyor birde Allah.
Ne yapmalı peki? Eksik dilek dilemeyin mesela. Şu insan sevgilim olsun başka birşey istemem dersin fakat gün gelir lanet olsun nerde de bulaştım dersin. Çevrenize kötümser ve önyargılı olmayın. Merhamet edin ki merhamet edeyim diyen yaradanın sözü boş değil. Harbiden biraz merhametten, birazda imandan geçiyor mutluluklar. Benim duam insanlığa... benim duam adalete, benim duam iyilik ve sevgi kazansına... ya sizinki?
Ben duanın bile karşılıklı olduğunu düşünüyorum. El açacaz Allaha bana şunu ver bunu ver şu şöyle olsun bu böyle olsun deriz. Peki Allah bize dese ki siz benim için ne yaptınız da benden neyi istiyorsunuz hangi yüzle neyi istiyorsunuz verebilecek cevabımız var mı? Onun bize haram kıldığı ne varsa hepsini yapalım emirlerine uymayalım ama sonra da el açalım bana şunu ver bunu ver diyelim. Sen olsan verir misin vermezsin. Bir hadiste Allahın yanındaki değerinizi öğrenmek istiyorsanız onun kendi yanınızdaki değerine bakın diyor. Namaz kılarken sırf kılmış olmak için mi kılıyorsunuz yoksa samimi misiniz? Arada bir terkediyorsanız bilin ki Allah da sizi terkediyor diyor. Bu konu çok su götürür. Dua edecek birşey isteyecek yüzüm olduğu zaman el açarım inşallah.
Dua içten edildiğinde Rabbe ulaşır. Duam her daim Rabbime özel olarak ulaşır ve aramızda kalır. Herkes için de söylediğim, ettiğim dua şudur. Kalbinizde ne muradınız, duanız var ise hayırlısıyla sizlere nasip olsun. Sizin için hayırlısıysa.