Anaç kadın nasıl olur, anaç ne demek? Eski sevgilim çok anaçsın demişti kötü bir şey mi sizce? Anaç ne demek tam anlamadım yardımcı olur musunuz?anaç ne demek
Anaç kelimesinin TDK'ye göre ilk anlamı şefkatli, anne gibi davranandır. Anaç kadın adı üstünde "ana" gibi olan kadındır. Aslında kötü değil ama ayarını yapabilmen lazım. Yani erkekler kendileriyle ilgilenen kadınları sever ama annesi gibi "üstünü ört, boğazına atkı sar, üşütme" diyecek kadar da bunaltılmak istemezler.
Erkeğe ilgiyi anne gibi değil, sevgili gibi, seven insan gibi göstermek gerek. Eve giriş saatine karışan, ne bileyim yediği yemeğe kadar ilgilenen bir kadın erkekleri bunaltabilir. Anaç kadın olmak kötü değil ama dediğim gibi fazla da "ana" olmamak gerek :)
sürekli ev işleriyle yemekle ailevi meseleleri toparlamakla meşgul olan kendi hayatından feragat eden fedakar kadın tipi.yetiştirilme tarzından kaynaklanıyor ve bence iyi birşey
2
1 Yorumla
Soran
+1 yıl
tam beni anlatıyosun sanırım iyi bişiy değil bazen çok ağır geliyor bunlar sorumluluk yani
Anaç kadınlar "dünyanın tüm erkeklerini ben doğurdum" psikolojisine sahip lth hormonu fazla salgılanan kadınlardır. Şefkatlidir, evlenilecek kızdır. Ama genelde tercih edilmez.
Anaç kadın adı üzerinde ana gibidir. Koruyup kollayan, fazla şefkatli ve merhametli kadın demektir. Evi , eşi, çocukları için didinir durur. Bunu karşılıksız yapar ve harcanır.
Anaç ın kökü ana dan gelir. Yani koruyup kollayan, sevgi merhamet gösteren anlamın da. Şimdi nerde öyle kızlar. Hepsi sevgilim yakışıklı olsun sosyal medya da foto paylaşınca yanıma yakışsın parası arabası olsun derdindeler
Anaç. Sevgilisine çocuğu gibi davranan kadın. Mesela, üstünü giy hasta olacaksın tarzı uyarılarda bulunmayı pek sever. :D En sevdiği hareket sevgilisinin kafasını göğsüne koyup saçını okşamaktır :D
En İyi Cevaplar