Lider ruhlu insanların genel özellikleri nelerdir? Bir insan sonradan lider ruhlu olabilir mi?
Lider olunur mu yoksa doğulur mu?
Beğen
Paylaş
Takip Et
2 kişi beğendi
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
herkes sıfır başlıyor... ama kişisel yetenekler de etkili bu durumda ilk olarak kimisi çalmaya çırpmaya kimisi canını kanını koymaya yatkın kimisi oldugu yerde durur bir motivasyon ile cengaver olur.. kimisi elindeki olanaklara ragmen kaçar ardına bakmadan yeterki bana dokunmasın der... ikinci bir etken olarak da çevresel faktorler diyorum.. kimisi canını koyar ortaya..7 düvele meydan okur ve cephede kazanır... evet gönül isterdi her kaybettiğimizi alabilseydik o zamanlar ... ama unutmamak lazım o zamanlar bir ulke topragı kadar toprak kaybettiğimiz zamandı hemde 1 günde ( bilmeyen varsa trablusgarb ın nasıl kybedildigine baksınlar üstelik bu orneklerden biri sadece...) , ordu diye birsey yoktu ortada zaten.. ve ingiliz mandası mı amerikan mandası mı olalım diye tartısıldıgı bir ortamda eşi gorulmemiş bir kordinasyon -cesaret ile milli birlik oldu.. dedelerimiz ve çoğu genc yasta 100 binlerce genclerimiz savaşta öldü .. ve bu buyuk bağımsızlık zaferinden sonra herseye ragmen istese turkiyenin bir cok olanaklarına sahip olabilirdi.. o elinde olani bile bizlere hibe etti.. en buyuk mirası ise cumhuriyettir herkesin eşit olması gerektiği bir sistem... ha bizim milletimiz bunun degerini biliyor mu tabi ki hayır... sistem tam olması gerektigi gibimiydi o da hayır malesef omru yetmedi.. keske bir 15 20 yıl daha yaşasaydı... birden cumhuriyete geçmek ne oldum şaşkınlıgına soktu bizi... onun yapabildigini ne sen yapabilirsin ne ben ne de bir başkası.. bugunu soruyorsan oraya girmeyelim.. malum silivri soğuk :)
sonradan olanlar özenerek lider olmaya çalışanlardır liderlik bir ruh meselesidir , bir çeşit arzudur , yönetmeyi arzu edersin. kimisi araba sever kimisi kadın sever ama lider insan yönetmeyi sever. bu hislerim anlatılamaz yaşanır şeklindeki duygularımdır. doğulur yani...
Doğuştan gelen bazı vasıflar vardır elbet. Ancak Lider olmak için ciddi bir donanım, bilgi ve birikim, sosyal iletişim yeteneği, hitabet ve özgüven gerektirir. Çalışmadan bu yetilere doğuştan sahip olamazsınız.
Klişe olacak ama "zeki ama çalışmıyor" şeklinde bir kalıbımız var. Doğuştan liderlik vasıfları olsa dahi, kişi kendisini geliştirmezse vasat karakterlerin bile altında kalabilir.
Bence olunur. Çok kitap okursun ne diyeceğini bilirsin. Sosyal hayatın çok iyidir. Bak artık lidersin. Tabiki neyin lideri olacaksın o önemli. Ordunun başına geçmek için epey tecrübe lazım. Mafya lideri olmak için cesaret ve güç lazım.