Sizce istihareye yatmalı mıyım?

Etkilendiğim biri var. Daha önce kimseye karşı böyle olmamıştım yani öyle günde 100 kişiye aşık olanlardan kesinlikle hiç olmadım. Dün ise gece başımı yastığa koyduğumda Allah'a içten bir dua ettim. Dedim ki 'Allah'ım eğer bu etkilendiğim kişi kaderimse lütfen onunla ilgili bana rüyamda bir şey göster' diye dua ettim. Sabaha doğru ise rüyamda onun resmini gördüm. Ve isminin anlamını da araştırdım tabi fakat anlamı olumlu çıktı. Sizce olayı daha netliğe kavuşturmak için istihareye mi yatmalıyım? Kaderim olup olmadığını öğrenmek istememin sebebi de eğer kaderim değilse unutmaya çalışacağım. Yani benim için doğru kişi değilse veya kaderimde yoksa aklımı ve kalbimi boşuna meşgul etmek istemiyorum. Biri diyor 'Aslında mantıklı bence yatsı namazından sonra istihare namazı kılıp uyursan olay rüyanda netliğe kavuşur' Sizce doğru mu? İstihare namazı kılmalı mıyım? (Lütfen dalga amaçlı yorumlar atmayın. Dalga geçilecek bir durum değil çünkü hepimiz birinden illa ki etkilenir ve netliğe ihtiyacım var. Benim için doğru mu yanlış mı bilmediğim bir insana adım atmak istemiyorum)
Sizce istihareye yatmalı mıyım?