8-19 yaşları arasında ev geçimine yardımcı oluyordum, 19-23 yaşları arasında askerlik ve bir süre boş kaldım, 23-32 yaşları arasında ev ile ilgili tüm maddi ve manevi yük üzerimde oldu, 33 yaşlarına yakınım şu an evleniyorum. Öyle insanlar var ki hayatta, hayat çocukluğu yaşatmadan olgunluğa getirebiliyor, Ben 30 yaşıma kadar şehir dışında tatil yapma imkanım olmadı, bir kaç elektronik eşya haricinde sahip olduğum herhangi bir şey yok, keza bu yaşlarda yaşıtlarımın (benim mesleğimde iş sahibi olan yaşıtlarımın) çok güzel arabaları, hatta bir kısmının evi dahi var :) bir çok yer görmüşler gezmişler... Şikayetçi değilim :) İnsan ailesini seçemiyor sonuçta, Dayım 5 yaşında anne babasını kaybedince başlamış ev geçindirip kardeşlerine bakmaya bizden çok uzak rahmetli oldu iki sene önce...
Şimdi ben sana desem 8 yaşında ilk işe başladığımda, pazardan muz alacaktım ama param yetmediği için tek bir muz alacağıma gidip 3 kilo nar aldım eve işte o zaman ben olgunlaştığımı anladığım gündü :)
Erkekler daima akranı olan kadınlara kıyasla, daha olgunlardır. Tam anlamıyla olgunlaşmaları 25-30 yaşına tekabül eder. Yine de 20 yaşındaki bir erkek, 25 yaşındaki bir kadından misliyle olgundur..
Olgunlaşma yaşı ile alakalı durum değildir. Yaşadığın, gördüğün, sentezlediğin, kendine çıkarsamalar yaparak gelişimine katkısı olan her durum karşısında aksiyon alabilmektir hayata karşı. Olgunlaşmak kafaca , fikirlerle olur ve bu durum hareketlerine yansır. Olgunlaşmak olaylar karşısında aldığın duruştur.
Bu işin yaşı yok açıkçası. 30 yaşına gelmiş hala hayatını düzene sokamamış karı kız peşinde olan düşünce yapısı milattan önceye dayanan nice adamlar tanıdım. Ama şuna da çok şahit oldum. Galiba erkekler baba olduğunda ve babalık bilincinin hakkıyla farkında olduğunda olgunlaşıyorlar. Yoksa aksi mümkün değil. Normal bir erkeğin olgunlaştığına kimse inandıramaz beni.
Olgunluk direk olarak yaşla alakalı bir konu değil. Olgunluğu belirleyen etkenler: * Yaşanmış ağır ve zor tecrübeler, * Aileden göçüp gitmiş kişilerin varlığı ve çokluğu, * Büyük manevi ve maddi kayıplar ve ailenin ekonomik gücü, * Kişinin sağlığı, imkanları ve sorumlulukları, * Erkeklerde kadından aldığı aldatma darbesi, kadında erkekten aldığı fiziki darbe, * En yukarıdan en aşağıya düşüş ve * Yaşlandıkça yetersiz ve başarısız olma hissi.
Hayatın zorluklarıyla bağlantılı rahat yaşamış bir erkek 35 yaşına gelse yine olgunlaşmaz ama zorluklarla mücadele veren ve sorumluları olan bir erkek 15 yaşında bile olgun olabiliyor
Bence bu yaşla değil yaşam ve düşünce tarzıyla değişir. Bazı erkekler 20 yaşında yaşadıkları zorluklardan tecrübe cıkarıp hayata kendini nasıl adiyacağını ve sorumluluğu nasıl üsteleneceğini bilirken kimiside 40 yaşında bunu beceremez.
Yaşantılara, hatalarından ders çıkarmasına, özünde ki kişiliğine bağlı 15 yaşında olupta 20 yaşındakinden olgun olan da var ama benim tanıdığım insanlar çocukça harekteler yapıyordu genelde.
bu kişiye göre değişen birşey bence ve evreleri olan birşey ben 23 de bir kademe atladım 30 dan sonra tamam oldum dedim ama hala olgunlaştığımı hissediyorum yani ortalamaya vursak 27 falan diyebiliriz
7 yaşındaki çocukta olgun olabilir. 50 yaşındaki adam hala 7 yaşındakii bir çocuğun düşüncesiyle yaşayabilir. Olgunluğu hayat şartları belirler diye düşünüyorum.
geçmişinde yaşadıklarına , kendini geliştirmesine ve nasıl yetiştirildiğine bağlı olarak değişebilen bir soru. asıl önemli olan kaç yaşında olursan ol içindeki çocuğu kaybetmemek
Yok iyi tanıdığımdan değil görünen köy kılavuz istemez derler bizim burada her erkek aynımıdır bilemem ama tanıdığım tüm erkekler öyle söyledigimi kötü biçimde anlayıp sanırım laf sokmaya çalışmışsınız siz düzgünseniz niye üzerinize alındınız onuda pek anlayamadım neyse 😊
Üstüne alınmak isteyen alınır istemeyen umursamadan geçer bu bu kadar basit fikir özgürlüğü var sonuçta sende benim fikrimi eleştirecegine kendi fikrini ortaya atabilirsin mesela 😊