Arkadslar bi kızla sohbet ederken, ses tonu veya anlatılan konular nasıl anlatılmalı sizce?
Bu konu üzerinde çalışmak istiyorum thanks )
Bu konu üzerinde çalışmak istiyorum thanks )
Diksiyonun düzgün olsun. Düşüncelerin mantıklı olsun cümlelerin de düşük olmasın. Konuşurken elini kolunu kullanmaya çalış. Olduğun yere çakılmış gibi oturma rahat ol.. Sürekli karşındaki insanlarla göz temasın olsun. Bu onları anladığının ve senle konuşurken onları can kulağıyla dinlediğinin bir ifadesidir.. Göz teması ve rahatlık kendine güvenin bir göstergesidir..
el mimikleri
ikna edici bakıslar
ses tonunda ki o güven hisii (inandırıcılık)
karsındaki kisiyle konusurken temas etme (koluna dokunulabilir rahatsız etmemek suretyle)
vücüt dilin. (mesela saglam dik duruşun)
birazda tatlı dil :)) ;)) anladnmı?
Evet dokunmalar biraz daha samimiyet sıcaklık katıyr, mimikler vs üzerinde sanırım ayna karsısında biraz çalışmam gerekiyor. en azından bi yaşadığım bi hikayeyi aynı yaşadığım duyguyla heyecanlı bi şekilde anlatmak için.
sadece ses tonu değil, vücut dili de önemlidir. karşındakinin bunu bilmesi de önemli değil, sen ses tonunla vücut dilini ne kadar iyi kullanırsan, o kadar karşındakinin alt bilincinde olumlu fikirler oluşur.
Peki profesyonel olmak için neler yapmak gerekir? Hazır cevap olmak ve sohbetin sıradan olmaması için?
oouuwww. bu konuda geliştirmen biraz uzun zaman alır. felsefe mantık ve bilimle uğraşmalısın kardeşim.
Acaba diyorum, rastgele kelime seçip evde pratik mi yapsam günde 1-2 saat gibisinden, konudan konuya atlayarak 1 haftada gelişme falan olur mu :) bi kelime seçip hikaye anlatmak gibi
olabilir.
araya devamlı terimsel kelimeler koy. "bazı konularda ne kadar spekülatif düşünsem de spesifik olarak düşünmeyi yeğliyorum." birazda ses tonun bariton olursa pehhh!
Kesinlikle! Kelime hazinesi çok önemli. Fakat bu tarzımla birleştirmem gerek.
bol bol kitap dergi vs. oku.
Böyle kısa kısa yazılar, ortamlarda kullanabileceğim hikayelerin bulunduğuı dergi veya site önerin var mı?
blog sitelerine yönlen. oralarda bol miktarda malzeme çıkar sana.
bilirkisiheyeti.blogspot.com/
Eyvallah dostum tesekkure ederim, bunları okuyayum en azından elimde malzeme olur anlatacak bişeyler :)
Cevap
7Cevap
ses tonunu iyi ayarlayıp konuşacağın kelimeleri özenle seçersen yavaş konuşursan ve karşındaki kişiyle göz kontağını kesmezsen oldukça etkili olur
Hımm, rahat ve doğal olmak gerekiyor dimi. Peki sence kelimeler önemli mi yoksa bedel dili ses tonu mu önemlidir? bu konuda yardım eder misin :)
Mıy mıy konuşma bir kere o ofsayt
Dengeli bir ses tonu ve konuşurken gözleri her zaman kullan.Beden dilini kullan,ilgi çekmek için sakın kendini kasma.!
sesi mesi geç kızın gözlerinin içine baka baka konuş
Dostum kız olsun erkek olsun, etkileyici iletişmden bahsediyorum aslında.
herkesin gözünün içine baka baka konuş başarılı olursun merak etme :)
Eyvallah patron teşekkürler :) bu göze bakma konusunda iyi değilm ya, ne olacak bu iş :)
baka baka olur :) insan genelde çekingense bakamaz başkalarının gözlerine. .baka baka atarsın o çekingenliği.. göz teması iletişimin en önemli unsurudur :) herkesle konuşurken yap alışırsın heralde :S
Dışarı çıkıp pratik yapayım değil mi böyle internet başında olacak gibi değil :)
aynen öyle :) bol şanss :)
En önemlisi göz teması kurmak ve o konuşurkende dikkatle dinlemek etkileyici ses tonuda önemli ama herkeste olmayabilir.Bu açıkta mimiklerle kapatılabilir.
bakıslar gozler comlelerın tam kurulusu ses tonunun kıbar bır sekılde cıkması falan
Kibarlık önemli mi sence :) hani derler sevimli piç olun diye, ne yapacağınız belli olmasın falan?
hayır o nasıl laf oyle ya
Valla öyle diyenlerden aklıma takıldı bugun, kibar olan kaybeder diye
senın ıcın herkesın ne soyledıgımı onemlı.senın ne hıssettıgın mı.
valla bu konuda problem var aslinda, konustugum kisinin benim hakkımda ne düşündüğünden dolayı sohbetlerde başarı oranım düşüktür.
yapacak bıseyım yok.
Okey :D
sozlerın vurgulrıyla yuz ıfadesının uyumlu olması...
Sohbet konusunda sıkıntı var şuan, neler üzernde çalışmalıyım sence?, en azından bi başladım mı en az 3-4 dk konuşmak gibi veya sohbeti yönlendirmek
En etkili konuşma ses tonu, diksiyon ve vücut dilinin iyi ayarlanması ile olur.
Doğuştan, default olarak gelir bu tür şeyler insanda.. Bu konuda yapacağın her türlü modifiye, kendi üzerinde eğreti ve itici duracaktır..
Kesinlikle yanlış bir fikir!
Peki ikincisi? üçüncüsü? yada dördüncüsünde? Zamanla pratik ve kalite.
Eziklik mi, tanımadığın bir insanla karşılıklı sohbet kadar doğal birşey yoktur. :) Sende sanırım iş yok. Teşekkürler.
Sana eziksin demiyorum, sadece kadınlar bunu böyle anlayacak diyorum..
Ben de iş var da, orijinal olamamanın, ben şuyum diyememenin ezikliği var aslında sende. Bak mesela, sana açık açık neyin ne olduğunu anlatan bir adama iş yok falan diye kelime yapıyorsun..
Gizlisin, kim olduğunu bilmiyorum. Bu yüzden, sana kırıcı konuşmayacağım arkadaşım.. Uzatma, bas git..
konsept çok saçmaymış yaff :((
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
En İyi Cevaplar