bu söz üzerine günlerce düşünebilirim. Son zamanlarda kalbime mızrak gibi saplanan tek söz bu oldu sanırım. Yeniden diyorum bazen... Yeniden başlamalı, hem nasipten öte yol yoktur değil mi?
İnsan sadece nasibine vakıftır, gerisi imana zarar kalbe sızıdır, sizce de öyle mi?
Allah senin için hayırlı olanı senden daha iyi bilir. O yüzden gelen tüm sıkıntılarda, güzelliklerde bin hayır aramalı ve teslimiyet göstermeliyiz fakat kendi açımdan eleştirmem gerekirse maalesef uygularken çok başarılı değilim.
Her dua nasibine her nasip vaktine esirdir. Vaktinden önce çiçek açmaz. Umudunu kaybetme korkusu yoksa aşkta yoktur sevgide yoktur hiçbir şey olmamış gibi devam edersin. Dua et ki havas da avam da istifade etsin. İnşallah karşına öyle biri çıkar ki bütün gidenlere teşekkür edersin. Nasipten öte yol yok.
Tırmandığın dağın doruklarında yılanlar aç, İndiğin dağın ovalarında tok olurlar... Doruklar dumanlıdır, görüş kalpte olur, Ovalar berraktır, göz kalbe perde olur... Ateşten gömleği gören yılan, içecek su bulamaz, yanar da gömlekten dışarı çıkar...
Ulemalardan öğrendiğim bir edep var. Ne kadar da uygulamakta pasif isem düşündüğüm zaman ferahlıyorum. Ne kadar Rahman’a teslim olsa bir insan, o denli kederi unutur. Ve kaderini sorgulamayan da kederden emin olur.
Teslim olmak. Senin için mutlak hayrı veren Allah’a teslim olmaktan öte ne çaremiz var ne de yolumuz. Ha teslim olmadı mı insan, o vakit huzursuzluk da onda olur mutsuzluk da.. Ne lezzeti olur ne de bereketi.
Teslim olmak denince hatırama hep şu dizeler gelir, Hoştur bana senden gelen: Ya hilat-ü yahut kefen, Ya taze gül, yahut diken.. Kahrında hoş lutfun da hoş. Her şeyi kabul etmek, kahrıda lütfuda işte mesele bu.
O mübarek insanları çok seviyorum. Çünkü ölçüyü çok iyi muhafaza etmişler. Adamların dertleri bile izzetli. Dünya umurlarında değil ki. Hayatları ne kadar çile ile dolu olsa bile daima şükreder ve daima ibret alırlar. Celal ile de Cemal ile de imtihan içinde olsalar , onlar için aynıdır. Zorlukta ki imtihanı da rahatlık zamanda ki imtihanları da bir görürler. Onları çok seviyorum.