Kendinizden dışarı çıkıp size bakmadıkça kim oldugunuzu asla bilemezsiniz.. Bugün bulduğum cırcır böceğinin kabuğu bunu hatırlattı bana.. Herkese iyi geceler 💎
Bernard Shaw'in çok sevdiğim bir sözü var; "Birini eleştirmek istersek en uygun yer aynanın karşısıdır." Buna dayanarak insan bazen kendini de okumalı ve yaptıklarını yargılanmalı. Bu kendimizi tanımamızı ve sağlam adımlar atmamızı sağlayacaktır.
Çok sıklıkla yaptığım hatta bazen burada da yaptığım, bir soru karşısında ne var ne yok şeffaf bir şekilde ifade ettiğim bir şeydir bu eylem.. İnsanın kendini eleştirmesi bir yandan kendi ile ne kadar barışık olduğunu gösterir ki şahsen "ben" öyleyim.
Şuurum kadar yapabiliyorum. Kendimi ve beni oluşturan parçaları ve ortaya çıkan bütünü ne kadar görebilirsem o kadar. Bunu bazen de baktımlarımda görür. Bakmak ve görmek... Gördüğüm ben...
Bu kadar ileri gidiyorsunuz belki kendiniz için ancak dozu ayarlamak gerek. Bu kadar kendinizi üzmenin lüzumu yok. Eğer aynı davranışı tekrar tekrar yapıyorsanız her zaman düşünüp hareket etmeyi deneyin. Böyle olunca hem kendinize bu kadar yuklenmemis hem de rahat elestiri yapmış olursunuz 😄
Ya dönüp bakmak lazım. Nerede ne yanlışlar eksikler var. Hepsiyle aynı anda mücadele edersek sonuç buyuk ihtimalle hayal kırıklığı olur. O yüzden acil veya daha kolay olandan başlayıp güven kazanmak lazım.
Bize gelen teyzeler hep benzetiyorlar bana. Hani evlatlık cocuk alıyorlar bebeklikten itibaren annelik yapınca cocuk bakan kişiye benziyor ya onun gibi birsey sanırım. Gelirseniz elinizi öper 😎