Kaç kurtar kendini benden diyebilmem için, kalitesiz veya iradesiz bir kişiliğe sahip olmam gerekir. Sorduğun soru aslında birini tanıyabilmek için hazırlanmış bir soru fakat doğru okunmalı ve düşünülmeli. Tuzak bir soru aslında ama umarım anlamışlardır. :)
Çam ağacına sarılmak yanlış olduğu gibi, o ağacı kesmek de yanlıştır. Sarılırsan dikeni batar, kesersen onu ona sarılan sarmaşığından ayırdığın gibi, yapraklarına da haksızlık etmiş olursun. Dikensiz ağacın yaprağı hemen dökülür ancak, çamın yaprağı sırtındaki diken yükünden uzun yaşar...
Ne diyon sen arkadaş diyen varsa, yazdıklarımın türkçe meali, öfke nefret başa beladır. Zulümler mükafattır. Toprağın bana ne gibi bir yararı var dersen, oraya iyilik tohumu ektiğinde, güneş ışığı tecelli ettiğinde o tohum rengarenk çiçek açar... Sen toprağa toprak deyip geçme, mumun peşinden değil güneşin peşinden koş ki, çiçeğin güzel koksun...
Kimsenin hayatına zorla girmedim ve kimsenin hayatıma zorla istemeden girmesini istemem. Tanışma esnasında ona zararımın dokunacağına anlarsam, birşey uyuşmamıştır tartışmaların ardı arkası kesilmeyecektir... en başta ilişkimi keserim ki vicdanım rahat etsin. Hayat birey olmaktan ibaretse yalnız kalmayı, toplumla hareket etmeyi gerektiriyorsa anlaşma sağlamayı yeğlerim. Gerisine de hoşçakal demek lazım. Ruhun düzeni bozulduğu zaman kimse geri getiremez, bencil olmamak lazım bile isteye kimseyi ateşe atmaya gerek yok.
Hayır.. o denli sorunlu bir kârakter olduğu mu düşünmüyorum.. lakin bazen inişli çıkışlı ruh hallerim olduğunda yalnız kalmam da en iyisi aksi halde kırıcı da olabiliyorum.
Bir insanın kaçmaya niyeti varsa ne yapsanız nafile, eninde sonunda gidecektir. Birinin benden kaçmasına neden olacak sebepler olduğunu sanmıyorum ama dediğim gibi biri kafaya gitmeyi koyduysa o saatten sonra onu tutmak zor olur.
Ben bunu demeden kaçıyor kaçmaya niyeti olan. İkimiz de kurtulmuş oluyoruz bu durumda. Kaçmasını istediğimi de ben kendim kovuyorum, gitmesini beklemiyorum. Hayatımda “kaç kurtar kendini benden” dediğim birileri yok bu yüzden.
Yaklaşık iki iki buçuk yıl önce dershanede bir kız vardı. İyi kızdı hoş kızdı ama nedense kendimi ona uygun görmemiştim ve hislerini görmezden gelmiştim.
Öyle bir yapıya sahip değilim. Öyle birisi de yok sanırım. Şu dönem itibariyle, kimse kimseyi çekemiyor, zaten. Söz misali insanlara dair, 1Ton ağırlığında ki değeri görmezden gelip çöp ederken, 10 gr. ağırlığındaki değeri büyütüp baş tacı ediyor... Değerler altüst olmuş durumda... Velev ki benden kurtulacak kişi, çok rahat herşeyi çöp eder gider, ihtimal... Vefalı olanların sayısı maalesef çok az...
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kaçtığını sanıyor ama kurtulamıyor koşarak kaçarken yine kendini benim yanımda buluyor 😂😂
"kaç kurtar kendini benden" söylemem için kendime saygıyı yitirmiş olmam lazım her halde bu sözü birine söyleye bilmem için, kendime saygım sonsuz ve kimseye söylemedim asla da söylemem.
Hayatımda "kaç kurtar kendini benden" dediğim kimse olmadı. Ama hayatımdan çıkarak beni kendinden kurtaran insanlar oldu. Bazı insanların yokluğu çok güzel 🌺