Katılıyorum. Genç yaşta evlenince insan çok detaya takılmıyor irdelemeiyor sadece o heyecanlı duyguya kapılıyor. Ama orta yaşlarda duygular onemsizlesiyor ve mantık devreye giriyor. Kriterlerin artıyor. Kendini her manada geliştirdiğin için evlenecegin kişi en az benim gibi olsun istiyorsun. O zaman da evleneceğin istediğin kişiyi bulamıyorsun.
Çok doğru. Zaten yaş ilerledikçe tahammül de azalıyor, hoşgörü de. Bir şeyleri tolere etmek, yoluna sokmaya çalışmak, hataları düzelte düzelte bir yolu işlemek büyük fedakarlık ve sabır gerektirir. Bu da yaş ilerledikçe azalıyor maalesef.
Akıllı bir insan elbette evlenmez. Psikolojisi sağlıklı, akıllı başlı insanlar, iş sahipleri genellikle bekarlardan oluşur. Evlilik özellikle Türkiye gibi bir yerde deli olmak için bir numara!