Holaa 🎈 Böyle ucu açık bir soru sormak istedim ve ucunu istediğiniz her yere bağlayabilirsiniz. İsterseniz bir taraftan aptal başka bir taraftan zeki bulabilirsiniz. Bu durumu size bırakıyorum. Neden zeki? Neden Aptal? Anlatsana biraz...🎈
Zeki olduğunu düşünen biri, zeki mi yoksa aptal mı?
Zeki insanlarda fark ettiğim genelde uyum sağlarlar çevrelerine. Sivrilmezler çok. Çok sivrilirlerse yalnız kalırlar. Zira çevreleri onlara uyum sağlayamaz.
Bu yüzden olsa gerek, dile getirmez, ama durumun farkındadır, kendi kendine de olsa bunun bilincinde olarak yaşar.
Zeki olan biri ben zekiyim diye ortalarda dolaşıyorsa, hiç şaşmaz o aptaldır. Zeki bir insan dillendirmekten çok herkesin ilminden faydalanıp tevazu gösterendir bana göre. Bir söz vardı neydi o... "Herkes kendini akıllı sanmasaydı, dünyada bu kadar aptal olmazdı" diye de noktalıyorum.
İnsan okudukça, bildikçe ne kadar bilmediğinin farkına varır. Biliyorum, zekiyim ibareleri içi boş insanların tabirleridir. Bilgiyle dolu olan insan "öğreniyorum" ifadesini kullanır.
Zeka, karakterden farklı bir özellik olduğu için bence gösteriş yapsa bile insan aslında zeki olabilir ama işte bu yüzden zekadan çok karaktere önem veriyorum
Yaptığı işlerdeki adımlarına bakarak, insanî ilişkilerindeki hamlelerini göz önünde bulundurarak bir kişi kendinin zeki olduğunu düşünebilir ve bu kabulda görür benim açımdan. Ama her anlamda bomboş biri olupta zeki olduğunu söyleyen insanı o dedi diye nasıl zeki kabul edeyim. Olsa olsa zekasını kullanamayan aptal olur benim nezdimde
Ben zekiyim diye ortalıkta dolaniyosa aptaldir kesindir bu ama sadece düşünüyorsa bilemem ama genellikle zeki kavramıyla nitelendirdigimiz insanlar cok bilgisiz olduklarını dusunurler