Holaa 🎈 Böyle ucu açık bir soru sormak istedim ve ucunu istediğiniz her yere bağlayabilirsiniz. İsterseniz bir taraftan aptal başka bir taraftan zeki bulabilirsiniz. Bu durumu size bırakıyorum. Neden zeki? Neden Aptal? Anlatsana biraz...🎈
Yazı şekli insanın karakteri hakkında bir kaç bilgi verir aslında ama çirkin veya güzel olmasından ziyade, düz veya yatay olması, g ve y gibi harflerin yazımı ve i ü harfi üzerine eklenen noktalardan çıkarım yapılabilir.
Seri ve hızlı yazı yazmak zorunda olan kişilerin ileride yazacak olduğu yazılar istemeden de olsa el alışkanlığı olarak hoş görüntü sunmayan veya okunmayan yazılara tekabul edecektir. Seri ve hızlı yazan kişiler ya konuşma gibi geçen bir anlatımdan almak zorundadır ya da sürekli hareket halinde olan bir metinden alıntı yapmak zorunda olduğu için ince kesitleri kaçırmamak adına önemli noktaları not alır. Bu insanlar zekidir. Alternatifler bol ama zeki olanların üşengeçlikleri yüzünden en iyi işleri yapmaya da üşenip kolaya kaçarak bir şekilde yolunu bulurlar. Üşengeç olup uyanıktır bu insanlar.
Eğer şiir yazıyorsam ya da günlüğümü o zaman yazıma çok önem veriyorum ve düzgün yazmaya çalışıyorum ama günlük yazım çirkin genelde. Durum tartışılır aslında. Psikologum zekiyim ama yazısı genelde çirkin olan doktorlar benden daha zekidir. Değişir güzel yazısı olan kızlar tanıyorum hukuk mezunu kimi güzel yazısı olanlarda sanırım işsiz evet halâ atanma bekliyorlar..
Zeki de diyemeyiz aptağl da böylesi genellemelere gülerim lakin gözlemlerim neticesinde zeki insanların kağıtta harfler halay çekmiş gibi yazışlarına şahidim üzgünüm sümerler bu zamanları iyi ki görmemiş diyorum ve rezil rüsva yazımla kaçıyorum ellam zeki miyim neyim hehe.
Bunun zekasal bir durum ile alakası olduğunu düşünmüyorum. :-)
2
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Üzgünüm ama bu soru çok aptalca. Doktorların yazısı genelde kötü dür sizce aptal mı lar. Ya da çok güzel yazıya sahip olup , hiçbir bilgi birikimine sahip olmayan cahil insanlar var.
Yazının zekayla ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Nen yazdıklarımı yanımda olanlar okumasın ya da sonradan başkası okuyamasın diye bilerek okunaksız yazdığım zamanlar oluyor. Bu da ayrı bir akıl yürütme tabii.
Zekanın yazı ile alakası olmadığı gibi yazının da zeka ile alakası yoktur bu eli kullanmaya bağlı olarak deģişen bir şeydir. Önemli olan elini nasıl kullandığın değil zekânı nasıl kullandığındır..