Ya hani bir değil iki değil... Farz edelim ki karşınızdaki kişi hep azarlayarak konuşuyor. Bunun sebebi ne ki acaba? Çevremde var böylesi. Anlam veremiyorum yeminle......Soruyu görüpte gelmeyenin yolda yürürken pantolonu yırtılsın 😂
Sanırım bastırılmış kişiliğini bu şekilde öne çıkarmak istiyor olabilir öz güven eksikliği ve dahası sürekli bastırıldığı için her alanda eğer kendisi bir statü elde ettiyse herkesi kendisinden alçak görme gibi bir huy içine girmiştir
mizacı karakteri öyledir psikolojik sorunları olabilir kulak sağlığı bozuk olabilir kendi sesini duyamadığı için başkaları da sesini duyamıyor düşüncesi ile bağırarak konuşuyordur
tabi bu deve kuşunun kafasını kuma sokup kimse beni göremiyor düşüncesi ile aynı düşünce ve aptalca insan bilmez mi benim kulağım rahatsız ondan duymuyorum diye neyse hiç sevmem böyle düşünen insanları
Kişilik & Karakter konusunda 19,5b cevap paylaştı.
İnsan neden azarlayarak konuşur? 1 Karşısında olan kişiye saygısı yoktur. 2 Aşağılık kompleksinin tezahürü. 3 Meslek hastalığı. (Bazı mesleklerde sert ve üst tondan konuşma görev icabıdır) 4 Aşırı agresif biridir veya bulunduğu toplum böyledir.
Beddua sahibine de dönermiş tikkat et🙂😂 Bir azelcan atasözü der ki, üstünlük ezmekle, değer vermek ile elde edilir. Vermeti bilmeyen dımbıl, üstünlük için çabalar. Çabası eksik olan, vicdanını susturmak için, nefsinin sesini açar.
Benimde genelde azarlayarak konuştuğum bir sevgilim var. Yaşadıgımdan örnek vereyim. Karşındaki insan senden büyük beklenti içine girdiyse ve sen onu hayal kırıklığına uğrattıysan sana olan nefretiyle sevgisinin arasında kaldığı için hem konuşayım ama çok yüzde vermeyeyim gibi birşey oluyor sevdiği için konuşuyor nefret kızgın sinirli vb. Olduğu için azarlıyor nett
Aynı karikatür misali. Bağlı olduğu görüşü boşa çıkarır ya da yanlış olduğunu gösterirsen sana üstünlük kurmak için bağırır. Haksızsa üstünlük kurmak için bağırır.
Bende öyleyim galiba. Nedenini bilmiyorum sadece bazen tahammül edemediklerimi direkt azarlayarak konuşup uzaklaştırıyorum çevremden. Köpeğe hoşt demek gibi bir şey.