İnsanı evlilikten soğutan unsurlardan biri de bu adetler. Yıl 2020 ama hala adet adet diye tutturuyor insanlar. Yöreye göre değişen tuhaf adetler yüzünden ne paralar boşa harcanmış ve ne zamanlar harcanmıştır bilinmez. Evlilik müessesesine verilen önemle ilişkilendirmek bir yere kadar doğru kabul edilebilir ama evlilikten ve karşı taraftan soğutan şeyin hangi müesseseye faydalı olduğunu sormak gerekir. Bir nişanda 3 farklı elbise giymeyi istemek ve bunu adetmiş gibi öne sürmek sadece şımarıklık ve görgüsüzlük değil mi? Don atlet vs almak ve bundan zevk duyuyor olmak nedir? Sadece vitrin olsun diyerek istenilen saçma saçma eşyalar marka tutkunluğu nedir? Aaaa biz evleniyoruz diyerek düğün için harcanan paralar nedir? Tabii sayamadığım çok saçma bulduğum adetler var, bu benim şahsi fikrimdir sevmek veya beğenmek zorunda değil hiç kimse. Sadece amacın ne olduğunu unutuyor insanlar sırf hava atacağız diyerek...
103 Yorumla- +1 yıl
@ToxiCs Efenim esas amaç başka amaçlar için araç edilmiş vaziyette
- +1 yıl
Beğenen 5 karşı cinsim var. Bu saydıklarını isteyenlerin hepsi de onların hemcinsi
- +1 yıl
@justforsatisfy olabilir, kız olabiliriz fakat adam doğru diyor yani. Adettendir diye öoğu şey yapılıyor. Nişanımda zorla atlet vs aldık. Babam ilk duyduğunda şok oldu. ben adamın kil*dunu neden alcakmışım diye küplere bindi. Aldığınızı görmüycem dedi. Ama adet ya yerini bulcakmış, bizde gizli aldık
En İyi Cevaplar
+1 yılAdetler insanlara zararlı bir psikolojik baskı nedenidir. Kişi adetlerden dolayı özgür fikirlerini ve kişiliği ön planda tutmak yerine sabit davranışlar sergilemek kişinin yeteneğini ve düşüncesini kısıtlar. Bunlara örnek; Tiktok videoları, gereksiz düğün harcamaları ya da bu tür organizasyonda bilinçsizce havaya ateş edilmeler,çocuk gelinler, başlık paraları, geline kırmızı kuşak bağlanması, gerdek saçmalığı ve düğünde arkaya çiçek atmak şimdilik aklıma gelen ve çok rahatsız eden bunlar ve saydıklarım kesinlikle yasaklanmalı.
30 Yorumla
Tiktok ve o tarz uygulamalar kesinlikle yasaklansın valla geçen bizim evin altında tiktok gençleri video çekiyordu yemin ederim ben utandım. Yani bu tarz şeylerin bize bir katkısı yok.
143 Yorumla- +1 yıl
Oooohhhooooo senin Dünyadan haberin yok daha onları incelemek için tiktokoloji birimi kurulacak 😂
İnsanları zora sokacak her şey yasaklansa mesela. Ama tüm adetlere de yok olsun, olmasın demek de olmaz. Onlar bizim ve kültürümüzün bir parçası.
12 Yorumla- +1 yıl
Ricalar ederim cağnım ciğerim 🥳
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
Bekaret kontrolü kadar saçma iğrenç ve kadını aşağılayan bir adet daha olamaz. Kendi oğullarının üstünden geçmediği kadın kalmaz ama iş evlenmeye gelince herkes sütten çıkmış ak kaşık bekler. İki kişi birbirini çok sevip evlenmeye karar veriyorlar ama aileler işin içine girince her şey bok oluyor. Yok gelin dediğin böyle giyinir, gelin dediğin böyle davranır, gelin dediğin bakire olur gibi ya ya adetlerle iki sebebi ayırıyorlar sonra da ömür boyu mutsuz olacağı bir evlilik yapıyor insanlar. Belki geçmişini unutmuştur belki pişman olmuştur belki hata yapmıştır ama değişmiştir ve sevgilisini çok seviyordur, onu dünyanın en mutlu insanı yapabilecekken bu adetler yüzünden her iki taraf da mutsuz oluyor. Her çiçekten bal alıp da evleneceği kızın bakire olmasını isteyen bu yorumu okuyan ne kadar or*spu çocuğu varsa hepsinin burdan ta ya !!
35 Yorumla- +1 yıl
Sana katılıyorum @Kızıl_aşk
+1 yılNe kadar saçma sapan, toplumun ahlaki ve kültürel dengesini alt üst eden cahillik sonucu ortaya adet varsa yasaklansın. Özellikle günümüz de gençler arasında oldukça yaygın olanlar. Mesela eğlenmenin tadını kaçıran abuk subuk paylaşımlar. Yenilen veya içilen şeyleri afişe etmek vb.
30 YorumlaBakire kızlara ve Dul kadınlara yapılan psikolojik baskı çok yanlış bence bu toplumda neden bekaret bu kadar kutsal ve dul kadınlar özellikle ülkenin kırsal kesimlerinde toplum baskısı yüzünden neden bu kadar zorluk çekiyor? Bir adet o topluma zarar veriyorsa ne anlamı var ki
31 Yorumla
+1 yılTüm adetler yasaklansın bence. İnsanları aynı şeylere yapmaya sürüklüyor, bu işten sadece sistemini kurmuş kişiler kazançlı çıkıyor.
42 Yorumla- +1 yıl
@Alphonse55 öyle deme hacı halatları kopan uçan gondol kısmı güzeldib 😂😂😂😂
- +1 yıl
@DreamGhosters Hatırlatma onu :D
+1 yılTiktok yasaklanmalı, o uygulamayı telefonuma yüklemedim. Anlamsız geliyor bana. Tuzlu kahve, takı merasimi de yasaklanmalı bence. Kadına şiddet, hayvana şiddette yasaklanmalı. Aslında yasaklanması gereken o kadar çok şey var ki 🌺
20 Yorumla
+1 yılCenazelerde cenaze evinin yemek pide vs. dağıtması. Adam pide yine için mezara geliyor bildiğin. Ben o pideyi yemeği yemiyorum. Aksine birşeyler yap (tır) ıp gidiyorum.
bir de bildiğin düğün adetleri. Bekaret muhabbeti. Gürültülü egsozlar. Kadınların makyajla kendinin güzel olacaklarını sanmaları.30 Yorumlahala pedler satarken siyah poşete koyup satan yerlerin olduğunu gördüm resmen kafamdan vurulmuşa döndüm bir de bence eğer geline kırmızı kuşak bağlanıyorsa damada da bağlansın hadi bakalım ama hakedene 🖖🏼
10 Yorumla
+1 yılŞu gerdek gecesinde ki kanlı çarşaf ve regl olan kızlara tokat mi atılıyormuş ne o yasaklansın ve sünnet düğünleri.
426 Yorumla- +1 yıl
Niye canım carsaf kalksin senin namusun o kotu mu yani?
- +1 yıl
Namusla alakası yok. Galiba sen bu çarşaf mevzusunu bilmiyorsun. Gerdek gecesindeki kanlı çarşafı bütün akrabalarına gösteriyorlar. Bu kadın temiz, bakire diye. Asıl pis olan sizin düşünceleriniz. Dünyada bunun kadar saçma bir şey yok.
Bir erkek neden kendi karısını özelini her salaga gosterirki? Hiç mi edep ar bilmezsiniz. Eğer adam olsan buna destek olmazsın. O gecede olan her şey kadın ve erkeğin özeli. Salak saçma insanlara göstermek neyin ifadesi? Aklın beynin süs değil. Çalıştır. - +1 yıl
Biraz daha topa tutsan kale yikilacak
Ben sadece erkegin annesi goruyor diye biliyorum
Senin dedegin anca sozlu bir dolasma olur onada birsey yapamazsin
Zaten erkegin annesine kadin sorar yani senin cinsin var mi yok mu diye - +1 yıl
Bazıları farklı. Kimisi herkese gösterir, kimisi annesine. Annesinin ne haddine buna pardon?
- +1 yıl
Bacim sende kafan dik olur kotumu yani el ustune tutulursun sen bunu takma
Sen temizsen bunu normal karsila sana olumlu bir sekilde donuyor👍 - +1 yıl
Fikirleriniz ve düşünceleriniz sizin gibi pis. Sizinle evlenecek olan kadına acıyorum. Bu kanlı çarşafı göstermek kadına bir hakarettir. Tabi sen bunu düşünemiyorsun. Biraz kendini geliştir. Geri kafalı olma.
- +1 yıl
Ayip terbiyesiz ben sana kotu birsey demedim
Ama sen bir halt yemissin evlenecegin kisiye soyle carsafta kan olmuyacak seni oyle kabul etsin - +1 yıl
Benimle düzgün konuş. Saygını bozma. Bu laflarını sana yediririm. Benim namusum senin namusundan emin ol daha temiz.
- +1 yıl
Zaten onun baska cozumunude uretmissin sadece opusme, arkadan verme, sakso o sekil isinizi goruyorsunuz.
- +1 yıl
Ya kardeşim ağzımı açtırma. Herkesi kendin gibi görme. Biraz o zihniyetini geliştir.
- +1 yıl
Namuslu biri bu adeti hos karsilar
- +1 yıl
Sen bu zihniyetle evlenmeden once ... Serbestsin 👍
- +1 yıl
Bakireliği kutsal bir şey gibi görmeyi kesin artık. Doğuştan kızlık zarı olmayanlar ne yapacak peki? Veyahut tecavüze uğrayanlar? Biraz empati kurmaya çalış. Tabu empati kurma yeteneğin varsa. Kanlı çarşafı destekleyen net zihniyetsizdir.
- +1 yıl
İstemedigimiz olaylar
- +1 yıl
Hadi abicim hadi git biraz başka yerde zihniyesizliğini göster. Böyle cahil ve yobaz birisiyle konuşup kendimi daha fazla senin seviyene indiremem. Hadi defol git cahil
- +1 yıl
@Mohicansalmi Fazla ileriye gitme o ayaklarını kırarım senin. Namuslu bir kıza dil uzatmaya utanmıyormıyormusun sen. Adamın asabını bozma yürü git. Kızın günahınıda aldın. Namuslu birine iftira atmanın nasıl günah olduğunu önce öğren.
- +1 yıl
Hikme sen kirarsin ayagimizi sen kralsin, pasadin, babasin ama klavye
Kizin savundugu sey ve kullandigi cumleler yasina gore cok akli kit ve cok terbiyesiz
Ergenlik donemindeki kisiler cinsel serbestlik ister bunu mesrulastirmak icin toplumdaki ahlak kurallarina saldirir bu onlardan biri - +1 yıl
@Mohicansalmi Kardeşim sende biraz adam gibi adam olsan bunları yazmazsın. Sanane bak git işine o öyle yazdı diye sende kızın namusuna dil uzatamazsın. Daha kendine öz güvenin yok açmışsın bir hesap varsayılan fotoyu koymuşsun ondan sonra millete sanaldan salla salla dur. Bu mu Erkeklik bumu delikanlılık?
- +1 yıl
Ozguvensizlik tabiri kullaniyorsun ve bunu profil fotosuna bagliyorsun isabetsiz bir tespit
Gizlilik ve mahremiyet benim icin Şu an daha onemli
Kizin namusuna dil uzatmadik maden sen bu kanli carsaf adetini savunmuyorsan sa demekki ya yapmissindir birseyler ya da yapacaksin manasi cikiyor ki carsafda kizin namus gostergesidir. İnan bu adete olumsuz bakan kisiler cinsel deneyimsizde kalmaz. - +1 yıl
@Mohicansalmi
"Zaten onun baska cozumunude uretmissin sadece opusme, arkadan verme, sakso o sekil isinizi goruyorsunuz."
Kardeşim bak bunu ben yazmadım bu sözü yazan sensin ve düpe düz kızın namusuna dil uzattın ve onu tanımadan iftira attın. Allah katında bunun günahı çok büyük ve çok büyük kul hakkınada girdin haberin olsun. - +1 yıl
Bu cumleden kesin yargi cikarmasak kizin bu konuya ehemmiyet vermemesi namus kavraminida o kadar onemli olmadigi gosterir
- +1 yıl
@Mohicansalmi
@NAMUSUMOL
Bana aklı kit demissiniz ama aslında aklı kit olan sizsiniz. Biraz düşünebilme yeteneğiniz olsaydı bunları demezdiniz. Zaten yorumlarınızın bir çoğunu okumadım. Değerli vaktimi su gereksiz ve saçma yorumlarınızı okumakla geçirmek istemiyorum. Bana bakire değil demissiniz ama siz annenizden gördüğünüz, yaşadığınız her şeyi neden bir başkasını da öyle sanıyorsunuz? - +1 yıl
O kanlı çarşafı herkese göstererek asıl terbiyesiz, arsız sizsiniz. O çarşafı erkek görse yeter. Neden bir başkasına gösterme gereği duyuyorsunuz? Yoksa aileniz bile size güvenmiyor mu?
- +1 yıl
@hikmet0858 Artık bunlarla konuşmayalım bence. Bu kadar terbiyesizlik fazla çünkü. Bunların seviyesine inmeyelim.
Ve sizinle konuşmasak siz duvarla konuşun. Çünkü bu saatten sonra sizi ancak duvar dinleyebilir. Hadi şimdi işinize bakın. - +1 yıl
Bas engeli gitsin ya.
Berdeller
Cocuk gelinler
Kapida beklenen carsaflar
Bir kadina yapilan en buyuk
En soysuz siddettir414 Yorumla- +1 yıl
Gunbe gun buyuyor hayranligim
Dünyaya bir kere geldim bir daha rüşvet versem gelemem'ya adam gibi yaşarım yâda hemen geberirim dünyada en kötü şey saklanan düşüncedir para bile saklanınca kokar bir ınsan düşüncesini ensesinin arkasına değil masanın ortasına koymalı felsem bu benim - +1 yıl
Kesinlikle. Bizim büyüklerin kullandığı zazaca bir deyim vardı "gelin (eşim) var ama babasının evinde" türkçede biraz mantıksız gelebilir ama şöyle demek; yani bir şeyin varlığı lafta işe yaramaz, bunu uygulamaya geçirmek gerek. Toprağın altında saklanmış bir küp altın hiçbir anlam ifade etmez ama o altın paylaşılıp işlendikçe, yatırım yapıldıkça harcadıkça değer kazanır. Bu da öyle bir şey
- +1 yıl
Namusumol
Rumuzlu kullanici beni bu. kadar taniyip bu. yorumu yaptiniz bilmiyorum
42 yasindayim
Hayatim hak hukuk emek mücadelesi icinde gecti
Turkiyede bir cok kadina yönelik şiddet ve kötü muamele davalarina katilmis o mucadeleye destek vermis
Bu siddetten oturu yildiz olmus insanlarin tabutlarina el vermiş insanim
Mezarlarını aileyi ziyaret etmis insanim
Sayisiz gozalti iskence jop biber gazi yemis
Umarim yorumunuza en güzel cevap olmustur bu
+1 yılbir kızı babasından anasından istemek yasaklanmalı. O kişi hür , özgür olarak kendi istiyorsa yapar. Başka birinin malıymış gibi gidip istemek bana saçma geliyor.
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 2,3b cevap paylaştı. Görücü usulü evlilik..
Düğün
Gelin alma..
Gereksiz masraf boş şeyler..
Altın isteme, başlık parası falan..
Asker uğurlama.. vb..30 Yorumla
+1 yılGenel olarak düğün adetleri yasaklansın bence
kırmızı kuşak
sandığa oturma
ağızlara bal sürme falan gelenek diye yapılıyor ama çok anlamsız10 Yorumla
+1 yılDüğün adetleri, sünnet düğünleri, yöreye göre giyim kuşam adetleri say say bitiremiyeceğim neyse kısaca at gözlüğü takan insan değilim diye şükrediyorum bazen..
10 Yorumla
+1 yılÖlünün ardından milleti eve toplayıp yemek vermek, ölünün yakınları işler aksamasın diye koştururken acılarını unutuyor
11 Yorumla- +1 yıl
Bir akşamlıkta Unutmasın mı acısını. Zaten ömür boyu çekecek...
Doğuda varya. kadinin kocası olur kadında eşinin kardeşinle evlenmek zorundadır. cok igrenc kesinlikle yasaklanmalı
11 Yorumladüğünlerin ve kına gecelerinin bu kadar abartılması bitsin artık
20 Yorumla
+1 yılTuzlu kahve
Düğün
Gelinin ailesine altın
Gerdek gecesi20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 449 cevap paylaştı. Bizde düğün olacağı zaman bekar kızların koluna yazma bağlanır. Saçma ve damgalanmış gibi geliyor bana. Kaldirilmali
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,5b cevap paylaştı.
+1 yılevlenmek için büyük maddi yük altına girmek yasaklansın bence
20 Yorumla
+1 yılKadınların adet günlerini tatil yapalım hepsi gitsin bir yere orda yesinler birbirlerini
20 Yorumla
+1 yılÖlünün helvasını yemek. Gelen herkesi kovarım evden.
20 Yorumla
+1 yılSokağa çıkmak yasaklansın şu an tek aklıma gelen bu
10 Yorumla
+1 yılOda donağı 😂o Ne öyle milletin donuna kadar gelip bakıyorlar sanane benim stringim den yani😂
10 Yorumla
+1 yıldüğün sonrası büyüklerin eli öpmesi yasaklasın saçma sapan birşey
10 YorumlaDüğünden sonra konvoyun korna çalması
Midem bulanıyor10 Yorumla
+1 yılGerdek gecesine damadı sokmak nedir ya 😂😂😂 adam deli gibi dövüyorlar 😂😂😂
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 7,4b cevap paylaştı. Çocuk gelinler, düğünlerde patlatılan silahlar, havai fişekler
10 YorumlaHerkesin her şeyi erkekten beklemesi yok şöyle yapsın yok böyle yapsın. Birazda siz yapın bişeyleer
10 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 925 cevap paylaştı.
+1 yılGeline kırmızı kuşak bağlama adeti. Daha saçma çok az şey gördüm
10 Yorumla Kişilik & Karakter konusunda 12,5b cevap paylaştı. Çevreye ve ile göre kim bilir neler var. Çocuk gelinler mesela
10 Yorumla
+1 yılbekar yaşayanlara seks uyuşturucu taciri gibi davranılması..
illa evlenme baskısı..
gelinlikteki kırmızı kuşak hikayesi..10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılGelenek ve görenekler bana hep saçma geliyor her ne kadar artık çok fazla uyulmasa da...
10 Yorumla
+1 yılHa bu damadu gerdege girmeden önce garibin orasına burasina vurma huyu yasaklansun adamın alet edavatına, zeval gelmesin geçen adama 120 lik havanın borusi ile vurdular günahtır
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılDüğün ve asker uğurlamalarında havaya ateş edilmesi
10 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 41b cevap paylaştı. Evlilik öncesi saçma adetler , şuanda olan tiktok tarzı gençleri bozan uygulamalar
10 Yorumla
+1 yılsevgili yapmalar
aldatmalar
kezbanlik
kocakarilik
maaalesef hepsi kaliplasmis adet olmus22 Yorumla- +1 yıl
Kezbanlil bir adet mi snzkskkzksks
- +1 yıl
Mizahi bir yaklasim bu kezbanlik kotu yani 👍
+1 yılKına gecesi ve asker eğlencesi kadar saçma bir şey yok.
(Bu benim düşüncem, herkes düşüncesini kendine saklasın.)10 Yorumla
+1 yılİnsanlara gösteriş için o kadar masraf la düğün yapmak yerine, hayatımı paylaşmaya karar verdiğim insanla gezmeyi tercih ederim.
10 Yorumla
+1 yılGelinlikteki Bekaret kurdelesi kadinlari assagilamaktan baska bisey degil
20 Yorumla
+1 yılEl öpme. Oysa dinimizde yok🤔
Mevlütler oda dinimizde yok.
Düğün yapmak. Odaa dinimizde yok.21 Yorumla
+1 yılorta boylu ve uzun kızların topuklu ayakkabı giymesi. şiddetle.
21 YorumlaDüğün gereksiz nikaha gelen gelsin gelmeyene IBAN gönderilsin
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılKız isteme. Düğün. Nişan. Ve bilumum kadının özgürlük alanını toplumsal hoşgörüyü sınırlayan medeniyet tek yolundaki önyargı dağları.
10 Yorumla
+1 yılkadınların hala sünnet ediliyo oluşu keza erkek çocuklarında
10 Yorumla
+1 yılYasaklansın artık dediğim hiçbir şey yok. Kimselere zararı olmadıktan sonra yasaklara karşıyım.
10 Yorumla
+1 yıl100 tane falan yazabilirim 90 tanesi Türkiye'deki geri kafalı toplum için olurdu
10 YorumlaTiktok çekme adeti yasaklansın😄
42 Yorumla
+1 yılDüğün bence komple yasaklanabilir
30 Yorumla
+1 yılCenazelerde yemek verilmesi...
34 Yorumla- +1 yıl
Demi insan zaten olmuş gitmiş ölmesinin şerefine yemek veriliyo gibi oluyor 😁
- +1 yıl
Aynen öyle 😁
Kişilik & Karakter konusunda 2,5b cevap paylaştı. Altın takmak gibi adetlet
52 Yorumla- +1 yıl
İsteyen taksın geri ödeme zorunluluğu kalkmalı 👍
Kaynananın gelinine gelin demesi yasaklansın😀
20 Yorumla
+1 yılKırmızı kuşak yasaklansın çok saçma
20 Yorumla
+1 yılDüğünde görümce ve baldız başı.
20 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yıldüğün ve düğün adetlerinin birçoğu kaldırılsın çoğu gereksiz şeyler
20 YorumlaKişilik & Karakter konusunda 463 cevap paylaştı. Adet olma yolunda ilerleyen TikTok
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 1,4b cevap paylaştı.
+1 yılGeline bağlanan şu kırmızı kuşak
20 Yorumla
+1 yılDüğün Dernek Sünnet
20 YorumlaDugun dernek kiz isteme
20 Yorumla
+1 yılParayla ilgili herşey.
20 Yorumla- Kişilik & Karakter konusunda 3b cevap paylaştı.
+1 yılResim neyi ifade ediyor?
10 Yorumla - Devamını Gör (42)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne