Mutluluğu neyle ölçebiliriz ki? Ölçü birimi (mtl) olsun mu mesela? Sizin önerebileceğiniz başka şeyler varsa merak etmedim değil. Biz mutluluğumuzu nasıl tarif edebiliriz? Mutluluğu herkes için ortak bir ölçüye uydurabilir miyiz? Masumane bir umut: Günün birinde bizde mutluluğumuzu tarif edemeyecek kadar mutlu olabilecek miyiz acaba?
Mutluluğumu devamlı olarak sebeplere yani ölçütlere bağlarım. Bu çoğu zaman zorlayıcı bir şey ama elimde değil. Çoğu insan için de mutluluk iyi giden bir ilişki, mutlu olduğu ve çok para kazandığı bir iş, özgürlük olarak geliyor bana.
1
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
... mutluluğun formülü ölçüsü yoktur çekirge. mutluluk bir matematik oyunu değil bir hayat bilgisi, yaşam deneyimidir, bilgi, görgü gerektirmektedir adeta.
Bana göre para mesela, herkesin değişir. Şu an mutsuzum çünkü işim yok bir geleceğim yok her şey belirsiz. İstediklerimi elde etsem o zaman bakarım duruma. Her şeyim var diye mutsuz olacak değilim.
Mutluluk, TDK sözlüğünde “Bütün özlemlere eksiksiz ve sürekli olarak ulaşılmaktan duyulan kıvanç durumu, ongunluk, kut, saadet, bahtiyarlık, saadetlilik” olarak tanımlanmakta olup, şimdiye dek sayısız değişik tanımları yapılmış görece ve göreli bir kavramdır.