Önceden bu şekilde düşünürdüm fakat aksine duyguları bastırmaya çalışmak ve mantıkla hareket etmek çok yorucu ve insanı bir süre sonra bastırmaya çalıştığın duyguların esir aldığını gördüm. En güzeli serbest bırakmak, kızdıysan kızdım demek, seviyorsan en güzel şekilde ifade etmek özlediysen belli etmemek için çabalamadan alenen söylemek o zaman duyguların kontorl edilmese bile en azından içsel huzura oluşuyor...
Her durumda mantıkla hareket edilemez, keza duygularla edilemeyeceği gibi. Dengeli bir uyum sağlanabilirse, hayat çekilmezden yaşanılabilir kıvama gelir.
Düşünerek hareket etmemiz gerekir elbette ki. Her durumda mantığımızı kullanamayız. Her zamanda duygularımızla hareket edemeyiz. Mantığımıza da kulak vermeliyiz, kalbimizede. Mantıkla hareket etmek, düşünerek hareket etmek sağlıklıdır, duygularımızı bastırmaz ama bizim kontrollü bir şekilde hareket etmemizi sağlar.🌺
Mantıkla hareket etmek duyguları bastırmaya yetmez. Bir nevi insanın kendisini kandırmasıdır. Mantıkla alınmış kararlar duyguların üstünü örter bir süreliğine ama yok etmeye gücü yetmez.
@hakbey100 O keskin virajlar insanın ömründen ömür götürüyor ama girdiğin yolda geri dönmekte olmuyor. Sonuç ne olacaksa yaşayıp görüyorsun bir şekilde.
Mantıkla duygular çelişirse mantık seçilmelidir bence. Ki bunu yapmak sanıldığı kadar zor değil. Mantık duyguları bastırabilir. Zor olan vicdanın sesini bastırmaktır. Mantığınla vicdanın çelişirse vay hâline...
Insan mantık ile duygu arasındaki dengeyi tutmasını bilmesi lazım. Ben genelde ilk önce mantık ile hareket eden biriyim... Ama bazen duygular mantığı bastırıyor.🤷🏻♀️
Ben de mantıkla hareket eden biriyim falan duyguları bastırmak bir yere kadar insan içinde yapılabiliyor fakat yalnız kalınca duygular ortaya çıkıyor ne yazıkki
Zamanında hep mantığımla haraket ederdim içimde ukte kalmasın diye ama siz siz olun eğer karşınızdaki kişi sizin sevginizi hak eder biriyse mantığınızla haraket edin