Hiçbir şeyi unutmamak kin tuttuğumuzu elbette göstermez, yapılan bir kötülüğü unutmazsın çünkü o sana bir ders, tecrübe kazandırmıştır. Yapılan bir iyiliği de unutmaya bilirsin yani bunun kinci bir yanı yok ki. Ben kin ile ilgili bir şey bulamadım.
Olabilir. Şahsen bana yapılan iyiliği de kötülüğü de asla unutmam. İyiliğe dostluğumla, kötülüğe intikamla yanıt veririm. Karakter meselesi bir nevi bu da.
Kin tutmakla ilgisi yok. Kim neyi unutuyor, herkes unutmuş gibi yapıyor. Unutamak zaten mümkün değil, beyinden silinemez ki hiçbir anı. Affetmek mümkündür ama insan kendisi için affetmeli, kendi iç huzur için. İletişimimizi devam ettirmeden de affedebiliriz 🌺
unutmamak ile kinci olmak ayrı bir şey. Akıl sağlığı el verdikçe insan uzun yıllar kolay kolay unutmaz. kin tutmak ise yine unutmamakla ilişkili olmasina rağmen kin duydugu kişinin zayıf bir anından yararlanma çabasıdır. Devamlı içinde saklanır ve karşı tarafın zayıf anında ortaya çıkar
Kincilik farklı birşey. İyi bir hafızanızın olmasıyla orada biriktirdiklerinizin seçimi aynı kategoride değerlendirilmemeli. Çok iyi bilgisayar kullanan ya da yazılım yapabilen herkesin hackerolmaması gibi. Kin gütmek tasvip edilmeyen bir davranış. Bir Müslümanın Müslümana kin duyması caiz değildir. Bu bakımdan başkasına duyduğu kini ifşa etmemesi, bu yönde kişiyi mesul kılmasa da kin beslemesinden dolayı mesul olur. Eğer ifşa ederse gıybet etmiş olacağından ayrı bir günah işlemiş olur.
Bence göstermez.Çünkü kin bana göre o kişinin iyi ya da kötü sana yaptığını unutmayıp karşılığını verme ihtiyacı hissetmektir. Eğer karşılık vrrilmeyip sadece akıl da kalıyorsa bu kin değildir.