“Sen insanlara baktığın zaman üniformalar, bayraklar ve din görüyorsun! -Peki, sen ne görüyorsun bakalım? -İnsan, sadece insan. Seven, acı çeken, acıkan, üşüyen, korkan bir insan.”
Özgürlük eşitlik kardeşlik adalet sevgi saygı hoş görü dostluk ve dayanışma insana özgü ve bütün insanlar İçin ortak sayılabilecek üstün değerlerdir İnsan olmak bu değerleri içselleştirmeyi ve davranışlarımızda göstermeyi gerektirir. Erdemli insan her şeye bu değerlerin penceresinden bakar. İnsanın tavır ve davranışlarında kendini gösteren bu güzel ve doğru nitelikler herkes tarafından kabul görür. Medenileşmiş demokratik tüm toplumlarda bu tür üstün değerler onaylanır ve erdem olarak kabul edilir. Örneğin bir insanın hayatını kurtarmak için organ bağışında bulunmak erdemli bir davranış olur
Bana soracak olursanız bence insanı insan yapan şey vicdandır. Mesela hayatıma girecek olan insanları buna göre seçmeye karar verdim. Bir insanda aradığım ilk şey vicdan oluyor, çünkü eğer vicdana sahipse kendini benim yerime koyabilir, anlayış gösterebilir, ve bu benim için huzurlu bir arkadaşlığımın olması yönünden olmazsa olmaz bir özellik. Bundan sonra ikinci olarak hisler ve duygular geliyor; sevmek, sevinmek, üzülmek, sinirlenmek bile doğal bir tepki. Bu yüzden fazla sakin insanlardan korkarım.
her şey saygı ile başlar, sevgi, hoşgörü, duyarlılık, vicdan, merhamet ve eşitlik bunları koşulsuz verebildiğimizde zaten toplum olarak bir şeyleri başarabilimişiz dernektir, farklı bakarsan farklı görürsün içimizdeki o engelleri yıkmak gerekir hangi dine hangi dili konuşuyorsa konuşursun her zaman söylerim aynı dili konuşanlar değil aynı duyguları paylaşabilenler mutlu olur... dünyayı sadece sevgi kurtarır
Aslında insanlığın ortak değerleri; insanın hangi dinden, ırktan, ulustan olduğu fark etmeksizin yaşayabildiği duygu ve düşüncelerdir. Bunlara örnek olarak acı, keder, sevinç, aşk vb. kavramlar verilebilir. Siyahi bir insan da acı, keder, sevinç, aşk gibi kavramları hissedebilir beyaz bir insanda hissedebilir. İşte bunlar insanlığın ortak değerleridir...
Aslında birbirimizden bir farkımız yok hep bir hayat telaşı içindeyiz günü bitireyim derken hayat geçip gidiyor zamanın kıymeti bilinmeli bence ilerde keşke dememek için 😊
İnsanlar da ortak diye bir değer kalmadı malesef herkes kendinden olana ya da sadece kendine dönük ne değerlerini ne saygı sevgi ne örf adet hiçbiri yok artık