Kitap okumak, kişiliğini ve beyin gücünü geliştirmek kadar rahatlatıcı bir durum olamaz diye düşünüyorum. Bir konuda fikir sahibi olmak, herhangi bir sohbetin içerisinde sus pus kalmayıp "doğru" yanıtı vermeyi bilmek insanı ayrı bir mutlu edip rahatlatıyor sanki."Sizce gençliğinde bilgi ağacı dikmeyen, yaşlılığında rahatlayacağı bir gölge bulabilir mi?" Benim cavabım belli, bulamaz ve kendini hep eksik hisseder. Sizin düşünceleriniz nedir? 🌸
Gençliğinde bilgi ağacı dikmeyen, yaşlılığında rahatlayacağı bir gölge bulabilir mi?
Gençken insan bir anlık heyecanla geçen zamanın ve o zamanın ne derece kıymetli olduğunun çoğu zaman farkında olmuyor. Gençlik kitapsız ve bilgisiz geçip gidiyor. Yaşlılık kapıyı çalınca insan gençliğine geri dönmeyi çok istiyor ama ne yazık ki bu mümkün olmuyor. Şu bir gerçektir ki " Bilgi güçtür." Gençliğinde bilgi ağacı dikmeyen insanın yaşlandığında pişmanlıkları çok olur.
Bilgiyi kitaplara bağlayacak olursak o gölgeyi bulacaklarını zannetmiyorum. Medya çok gelişmiş bir halde, insanlar her şeyi televizyondan veya internetten öğrenirim diye düşünüyor. Fakat medya bizde sahte bir bakış açısı yaratmaktan başka bir şey yapmıyor. Kitaplar çok şey öğretir. Hatta en basit hikayelerdeki “taklit edilmeye değer kahramanlar” gibi olmaya çalışmak bile bizi daha iyi insanlar yapar. Fakat ne yazık ki birinin eline kitap verip “Al bunu oku” diye okutamayız, çok zor. İnsanın kendi buna ihtiyaç duymalı.
Bilgi ağacı dikmeyenler, rahatlamak için başka şeyler buluyorlar. Yaşlılıklarında da böyle olur diye düşünüyorum. Biz kendimizi bildik bileli gönlümüzü kitaplara vermişiz, fidan fidan bilgiler ekmişiz, umarım yaşlılığımızda bunlar bize gölge olur.
Bu söz çok güzel düşünülmüş gerçekten, yapılan anoloji o kadar doğru ki sadece birkaç yani ile anlamı detaylandırmak mümkün, ancak bu işe girip verilen sözün gizemini bozmaya gerek var mı?🙈🤗
Edindiğin bilgileri deneyimlemedikçe paylaşmadılça veya tartışmadıkça boş , Ama Güzel düşünmüşsün , Biraz kişisel gelişim kitaplarında ki makale gibi olmuş yazın ama güzel sevdim.