Bunu bir faydaya çevirmeye çalıştınız mı yoksa aman saldım çayıra mevlam kayıra modunda mıydınız? Kişiliğinize, gelişiminize artıları veya eksileri neler oldu? Salgın öncesi iki yüzlü olan insanlar acaba salgından sonra değişti mi yoksa salgında iki ayrı yüzüne iki ayrı maske takan insanlar olarak yollarına devam mı ettiler?
Bir anda hayatımıza dahil olan "pandemi süreci" karakterinizi nasıl etkiledi?
Her beyin sahibi insan gibi olayı ciddiye alıyorum. Ve ciddiyetle kendimi korumaya çalışıyorum. Söz gelimi dışardan gelir gelmez elbiselerimi balkondaki sandalyemin üstüne atıp saatler ce havalandırıyor ve güneşlendiriyorum. Dışarıdan aldığım tüm ürünleri aynı şekilde güneşte 4 saat havalandırıyorum. Amabalajlı ürünlerin dışını domestoslu bezle silip paklıyorum. Dışarıdan geldiysem muhakak banyo yapıyorum. En ufak şüpheli durumda elimi yıkıyorum. Fırından ekmek alırken bana ekmeği uzatan sığırrcık yavrusu ekmeği eldivenli eliyle değil de çıplak eliyle tutarsa hınça ona bakıp ''O ekmeği bırak, eldivenli elinle diğer ekmekten ver'' diyorum. 3 günde bir (En az) ağzımı burnumu tuzlu suyla kür yapıyorum. Ne gerekirse! Ancak bunları yapıyorum diye kendi ailem başta olmak üzere insanlar bana ''Sen kafayı yemişsin. Bu kadar abartma. Bu virüs en çok kaçanlara gelir'' diyorlar. 250 sene tıp okumuş ya mına koduğumun evlatları. Bana virüs hakkında fetva veriyorlar. Sözün özü pandemi döneminde ben titiz oldum etrafımdakiler yargılayıcı.
Virüsten önce de temastan kaçınan biriydim. Öyle sarılıp öpme falan olmazdı bende. Daha iyi oldu biri elini uzattığında kendi elimi kalbime götürüp virüs bırooo diyorum. Ancak insanlar üzerinde tahminler yapmaya başladım biraz. Birini görüyorum acaba corona mı? Acaba dokunduğu yere dokundum mu vsvs